Momente tensionate și neașteptate marți seară în platoul emisiunii ”Jocuri de Putere” de pe Realitatea TV când Rareș Bogdan a amenințat că va părăsi postul deoarece Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au fost interziși în platoul emisiunii.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • UPDATE Cozmin Gușă pentru HotNews.ro: Directorul Edward Pastia a luat în cazul lui Oreste și al Oanei Stănciulescu o decizie cu care el e de acord, ținând cont de faptul că "se folosea numele Realității în diverse discuții sau tranzacții", fără ca cei doi să fie angajați. Declarația integrală - mai jos

„Fac un anunț extrem de important pentru că s-au întâmplat lucruri importante în ultimele trei zile: în cazul în care Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu nu vor fi primiți în platoul Jocuri de Putere, iar directorul postului Realitatea TV, Edward Pastia, nu va fi concediat, activitatea mea la Realitatea TV se încheie. Iubesc postul Realitatea TV și vreau să lucrez aici. Pleacă Pastia și se întorc Oreste și Oana Stănciulescu, oameni stindard al luptei împotriva ciumei roșii. Dacă nu, vor rămâne cu domnul Pastia, iar eu mă voi duce în afara Realității TV. Nu știu unde, nu m-am gândit vreodată că voi fi nevoit să vorbesc despre asta. Repet, nu am nimic să reproșez domnului Cozmin Gușă sau domnului Maricel Păcuraru. Am avut libertate totală de acțiune de expresie. Sper să pot continua la Realitatea Tv pentru a face o emisiune liberă în sprijinul cititorilor mei. Condițiile mele pentru a continua la acest post de televiziune, care în acest moment nu știe ce vrea, sunt simple.”, a spus Rareș Bogdan.

Acționarul Cozmin Gușă a transmis, la solicitarea HotNews.ro, că directorul Edward Pastia a luat în cazul lui Oreste și al Oanei Stănciulescu o decizie cu care el e de acord, ținând cont de faptul că "se folosea numele realității în diverse discuții sau tranzacții, (...) ei nefiind angajați ai Realității". Gușă a refuzat să ofere mai multe detalii despre decizia ca cei doi "să nu mai fie prezenți" în platou până când va fi "lămurit comportamentul lor" și a spus că va avea o discuție cu Rareș Bogdan după gestul "total nepotrivit" din seara aceasta.

Cozmin Gușă, pentru HotNews.ro:

  • "Legat de Oreste și Oana Stănciulescu, s-a luat o decizie editorială pe care am avizat-o, acum vreo 10 zile, pentru faptul că, fără să dau detalii concrete, se folosea numele Realității în diverse discuții sau tranzacții, fără ca asta să aibă vreo relevanță, ei nefiind angajați ai Realității. Respectiv, e un soi de comportament necolegial. Și am fost total de acord cu decizia lui [Edward] Pastia, care i-a și comunicat-o lui Rareș, că până lămurim acest comportament al lui Oreste și al Oanei, ei să nu mai fie prezenți. Nu am lămurit deocamdată lucrul acesta, dar nici nu era vreo tragedie. Noi am mai acționat așa în cazul mai apropiat nouă, în cel al lui Claudiu Popa, atunci când DIICOT l-a pus sub acuzare, care nu a mai apărut pe post de ceva vreme și o să apară tocmai pentru că DIICOT l-a scos de sub acuzare și i-a trimis adresă oficială legat de asta. Televiziunea are și un rol educativ și nu putem să ne permitem, cel puțin la Realitatea, să tolerăm așa ceva. Dar de aici până la victimizarea lui Oreste e cale lungă și bănuiesc altceva în spate și nu pică bine pentru că îl știu pe Oreste de cel puțin 20 de ani. Legat de Rareș, el mai are ieșiri ca cea din seara asta, oricum a fost total nepotrivit ce a făcut el pe post și o să am o discuție dură cu el mâine, că nu poate să pună sub semnul întrebării munca atâtor oameni. El e moderator, cel mai de succes de la Realitatea, pe care l-am crescut în ultimii ani și l-am ajutat și i-am dat independență editorială, pe care a și recunoscut-o. Dar în niciun caz nu are cum să vorbească așa despre directorul postului, pe care îl susțin în continuare. Și îl susțin și ceilalți colegi - nu e vorba doar de Pastia, ci de o muncă colectivă. O să văd ce zice. Am mai avut o experiență neplăcută cu el atunci când a dat bir cu fugiții în brațele lui Ponta să meargă la TVR ca președinte, acum câțiva ani. L-am avertizat că Ponta își va bate joc de el. Nu m-a ascultat. Atunci a vrut să demisioneze, nu i-am primit demisia și l-am primit înapoi la Realitatea, deși aceea a fost o trădare pe care nu am acceptat-o și am fost supărat pe el o vreme mai îndelungată. Dar având în vedere relația personală și faptul că s-a căit, am considerat că trebuie să îi mai dau o șansă. O să vorbesc cu el și pentru că e un eveniment public, Realitatea e o entitate importantă, el e o personalitate publică a momentului, bineînțeles că toată presa va afla. Nu e un moment plăcut, dar ne descurcăm."

Oreste Teodorescu a luat poziție pe Facebook acuzând că se încearcă îndepărtarea sa de la Realitatea și că adevărata țintă ar fi tocmai Rareș Bogdan:

”Astăzi, cu un minut înainte sa intru in platoul Jocuri de putere, am fost interzis la Realitatea...După cinci ani de combat împotriva Ciumei Roșii, pentru ca nu am marșat la ideea partidului Realitatatea, și pentru ca politicul nu mai are nici o legătura cu jurnaliștii independenți, cu părere de rău pentru publicul celei mai bune emisiuni din România, cu regretul ca îl las singur pe Rares, între lupi, fără sa îmi doresc asta, va spun la revedere! Sper sa ne reintalnim televizat cât mai curând! Rămân același soldat unei cauze drepte pentru țara mea! Nu pot fi complicele nici unei mașinațiuni...

Ps: cel mai șocat a fost prietenul meu for ever, Rares, care a primit vestea odată cu mine...

Oare cât s-a încasat pentru excluderea Oanei Stanciulescu și a mea de la Realitatea? Sper măcar sa fi meritat!!!

Din păcate, sunt convins ca adevarata ținta este Rares și incăpățânarea lui de a rămâne o insula de antibolșevism și dragoste de o Românie frumoasa...”, este postarea lui Oreste.

Postarea lui Oreste are peste 1200 de comentarii si peste 1300 de distribuiri.