Un parlamentar irlandez a prezentat o pereche de chiloți de dantelă în plenul parlamentului, încercând astfel să atragă atenția asupra unui caz de viol în care acuzatul a fost achitat după ce avocatul apărării a acuzat-o pe victimă că purta lenjerie intimă provocatoare, scrie BBC.

Ruth CoppingerFoto: YouTube

Bărbatul de 27 de ani acuzat că a violat o fată de 17 ani a fost găsit nevinovat și ulterior achitat, considerându-se că actul sexual a fost liber consimțit.

În sala de judecată, avocatul acestuia a prezentat drept probă lenjeria intimă purtată de victimă. „Trebuie să vedeți cum era îmbrăcată, purta o pereche de bikini cu dantelă în față”, a spus avocatul.

Ca reacție la cele întâmplate, deputata Ruth Coppingera, a scos din buzunar, în timpul unui discurs pe această temă, o pereche de chiloți de dantelă și i-a fluturat în fața colegilor săi. „Ar putea părea jenant să arătați o pereche de chiloți aici. Cum credeți că se simte o victimă a violului sau orice femeie, când lenjeria sa intimă este prezentată într-o sală de judecată și este trecută din mână în mână?”, a spus ea.

După ce datele procesului din Irlanda au fost publicate, în mediul online au început o serie de proteste. Folosind hashtag-ul #ThisIsNotConsent, femeile irlandeze au postat fotografii cu lenjeria lor intimă, de toate formele, culorile și materialele pentru a protesta împotriva utilizării unor astfel de probe în instanță.