Trei persoane au fost înjunghiate în centrul orașului australian Melbourne, scrie BBC News. Una dintre victime a murit la fața locului, iar atacatorul a fost împușcat de poliție fiind transportat la spital în stare gravă. Ulterior, acesta a murit la spital. Autoritățile tratează atacul drept unul terorist.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Atacatorul din Melbourne care a înjunghiat trei persoane era un bărbat originar din Somalia, iar mașina cu care a intrat în mall-ul Target era plină cu butelii de gaz, relatează Reuters. Poliția a spus că atacatorul și-a incendiat mașina, dar buteliile nu au explodat.

UPDATE Statul Islamic a revendicat atacul cu cuțit din Melbourne

UPDATE: Autoritățile australiene au confirmat că atacul comis vineri într-un mall din orașul australian Melbourne este tratat ca unul de natură teroristă, iar atacatorul este cunoscut de poliție și de serviciile de informații.

Poliția spune că atacatorul și familia acestuia erau în baza de date a departamentului de antiterorism.

"Din ce știm până în acest moment, tratam incidentul ca un atac terorist", a declarat comisarul șef al Poliției. (Mediafax)

UPDATE: Două dintre victimele înjunghiate sunt încă internate la spital, dar rănile nu sunt în măsură să le pună viața în pericol. — Victoria Police (@VictoriaPolice) November 9, 2018

UPDATE: Poliția a confirmat că o persoană a murit la fața locului. Alte două persoane au fost transportate la spital. De asemenea, poliția a confirmat că suspectul a fost împușcat de forțele de ordine în piept și se află la spital în stare gravă.

Până la această oră, nu există indicii care să arate că incidentul este un atac terorist.

Zona unde a avut loc atacul a fost închisă.

UPDATE: Patru persoane, printre care și atacatorul, au fost rănite, scrie și The Guardian. Potrivit sursei citate, atacatorul a intrat cu mașina în mall-ul de pe strada Bourke și a atacat apoi mai mulți trecători.

Bărbatul arestat a fost transportat la spital în stare gravă.

Martorii oculari povestesc că după ce a intrat cu mașina în mall-ul Target, în jurul orei 4.20pm (ora locală), autoturismul a luat foc. Bărbatul a încercat să înjunghie mai multe persoane și s-a luptat cu poliția și trecătorii.

Imagini violente - Vezi video cu momentele în care agresorul se luptă cu polițiștii și este, în cele din urmă, împușcat:

Poliția a precizat că bărbatul arestat se află într-o stare critică. Inițial, forțele de ordine au fost alertate în legătură cu incendierea unei mașini.

Paramedicii au spus că au acordat îngrijiri medicale, la fața locului, pentru trei persoane, iar una dintre acestea ar fi în stare critică.

”Circumstanțele în care a avut loc incidentul urmează să fie stabilite”, au precizat autoritățile într-o declarație de presă.

Oamenii au fost sfătuiți să evite zona unde a avut loc incidentul.