Financial review . Subiectele principalelor săptămânale. Analiza pieței imobiliare din Franța. Kavahaugh- cât de credibile sunt acuzațiile? Ce la va spune Manafort celor de la FBI? Sfârșitul se apropie! 42 de idei de afaceri - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2114sâmbătă 20 apr 2019
Cine sunt sustinatorii presedintelui Frantei
animatron [utilizator], Sâmbătă, 22 septembrie 2018, 8:55
-1/5
Ziarul Le Parisien publica azi rezultatele unei vaste anchete a Fundatiei Jean Jaures asupra profilului alegatorilor care il prefera pe presedintele Frantei, 14% din totalul corpului electoral.
38% castiga peste 3500 euro/luna, cu mult peste media nationala, iar 58% considera ca "au reusit f bine in viata" !

Societal ei ar fi mai degraba stangisti, economic neoliberali, divizati pe probleme de imigratie si democratie.
Stangisti pt ca sunt contra pedepsei cu moartea si in favoarea casatoriilor homosexuale, neoliberali pt ca vor o Franta reformata, pro-business si pro-europeana.

Totusi, pe o scara de autoevaluare politica de la 0 (extrema stanga) la 10(extrema dreapta), media lor e de 5,6, ceea ce ii face de centru-dreapta (intre care 53% foarte de dreapta).

Il aproba pe dl Macron pt personalitate(91%) si actiune(90%).
46% dintre macronisti vor la conducerea Frantei "un om puternic, care nu se preocupa de Parlament sau de democratie" !
Se situeaza astfel pe locul 2, dupa nationalistii lui Le Pen, ca preferinta pt autoritarism (dl Macron este adeptul "paternalismului liberal", o forma de autoritarism "soft").

59% considera UE f importanta si nu vor sa aceasta sa dispara (contra 55% dintre francezi).
61% considera ca "democratia functioneaza" (media nationala este de 28% !!).

Ordinea preocuparilor: somajul, urmat de "competitivitatea intreprinderilor" (in media nationala, pe primele locuri sunt "puterea de cumparare" si "imigratia").

37% dintre macronisti considera ca "sunt prea multi imigranti in tara" (52% media francezilor), 44% adera la "islamul este o amenintare pt Occident" (55% media nationala).

In USA dna Ford (electoare pe lista democrata) tot nu a confirmat venirea la Senat, pune conditii de amanare, pare convenabil pt strategia democratilor de a intarzia la maximul numirea dlui judecator Kavanaugh.
Nici un martor nu sustine acuzatiile, dimpotriva, zeci de femei din acel liceu (si generatie) au scris public ca nu cred acuzatiile.
comenteaza