Jean-Claude Juncker a acordat un scurt interviu acordat în exclusivitate pentru Digi24 în preambulul vizitei sale în România. În privința capitolului stat de drept şi justiţie, Jean-Claude Juncker spune că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. ”Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu.”, spune Juncker.

JunckerFoto: Hotnews

Digi24: Domnule preşedinte vă mulţumesc pentru acest inteviu acordat Digi24. Anul trecut, în timpul discursului despre Starea Uniunii, România a fost cel mai des menţionat stat membru al Uniunii Europene. În discursul de anul acesta, aţi vorbit doar în termeni generali despre statul de drept. Cum vi se pare situaţia din România?

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene: Aş spune că acesta este un subiect oarecum complicat. Dacă aş fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept.

Digi24: Dar cum este, din punctul dumneavoastră de vedere, situaţia din România în acest moment la capitolul stat de drept şi justiţie?

Jean-Claude Juncker: Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu.

Interviu integral pe Digi24.ro