Senatorul PSD Liviu Pop a susținut, într-o intervenție telefonicăla Digi 24, că PNL și USR sunt vinovate de violențele de la protestul din Piața Victoriei. Fostul ministru al Educației a făcut, din nou și câteva greșeli de exprimare.

Liviu PopFoto: Agerpres

„N-am înțeles pe acei cetățeni care au bruscat jandarmii în plină stradă. Nu l-am înțeles nici pe președintele statului, care și-a permis să iasă cu mesaje împotriva jandarmeriei și nu l-am înțeles nici pe domnul președinte al partidului de opoziție pe care l-am auzit acum câteva secunde (Ludovic Orban – liderul PNL, n.r.) că ei or să dea asistență juridică. Poate îi dă și jandarmei de 20 de ani care a fost bruscată. Păcat că membrii PNL și USR care au fost aseară în Piață au uzat la (sic) forță împotriva jandarmilor.”, a declarat Liviu Pop.

„Eu am văzut câteva acțiuni a (sic!) protestatarilor împotriva jandarmilor. Organizatorii mitingului, membrii PNL și USR, conducerea partidelor care au spus că vor participa membrii lor în piața...sunt direct responsabili de această acțiune a protestatarilor violenți”, a mai spus senatorul PSD, potrivit căruia „ultrașii” au venit în Piața Victoriei la îndemnul formațiunilor de opoziție.