Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seară, la România TV, că separat de noua lege a pensiilor trebuie să înceapă, din luna august, discuțiile despre pensiile foștilor ofițeri din MAI și MApN pentru că el nu este de acord cu "catalogarea pensiilor acestor ofițeri în categoria pensiilor speciale".

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Această lege nu se referă la acele pensii de serviciu, sau pensii speciale, pensii ocupaționale. În primul rând, aici trebuie să începem o discuție cel puțin cu asociațiile cadrelor militare în rezervă, că au fost de la Ministerul de Interne, că au fost de la serviciile secrete, că au fost de la Ministerul Apărării Naționale, pentru că eu nu sunt de acord cu catalogarea pensiilor acestor ofițeri în categoria pensiilor speciale, astea sunt pensii ocupaționale. Și trebuie să ne uităm cu atenție dacă tot ceea ce s-a spus despre aceste pensii este un adevăr generalizat sau sunt, într-adevăr, pensii normale, pensii mici în comparație cu alte pensii", a declarat el, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a adăugat că nu este de acord cu blamarea celor "150.000, poate 200.000" de pensionari care intră în categoria cadrelor militare în rezervă.

"Este la Parlament acum proiectul de adoptare a Ordonanței 59, o să încep discuțiile în luna august cu o parte din colegii mei pe această lege, o să invităm și asociațiile respective pentru a găsi care este cea mai bună soluție, adică să găsim calea justă. Niciodată n-am fost de acord cu a blama categorii întregi de pensionari pentru ca a ieșit undeva în evidență o pensie foarte mare. Eu nu am niciun fel de teamă. Așa cum am avut curaj să începem discuțiile pe salarizare, cum am avut curaj să începem discuția pe legea pensiilor, vom începe discuția si despre aceasta categorie. Dar oamenii aceștia ce au? Trebuie sa fie respectați. Totuși, ei au garantat cu viața, între acești oameni și angajatori nu a fost un contract de muncă, a fost până la urmă un contract pe ordin", a adăugat Dragnea.