România a obținut o medalie de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică. Cine sunt premianții - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,1917sâmbătă 16 feb 2019
Pentru fiecare membru in lotul national de mate...
andipetre [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 19:49
+5/13
Exista cel putin doua clase de elevi foarte buni sacrificati si discriminati de catre profesorii "de elita" care refuza sa isi faca treaba la clasa pentru ca au de lucru cu "olimpicii".

E simplu sa ai rezultate lucrand doar cu cativa elevi pe care de cele mai multe ori nici nu i-ai format tu, cand ignori complet datoria ta de profesor fata de restul clasei sau, mai rau, o inlocuiesti cu dispret, ura si abuz.

Sistemul de invatamant de la noi e fatranic, incurajeaza oportunismul unor profesori sociopati care nu ar avea ce cauta intre elevi.
...
tirolez [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 20:13
+5/11
Felicitari, dar invatamantul romanesc e reprezentat doar de elevul de la Vianu, ceilalti sunt toti de lCHB. Si se cam stie ce se intampla acolo, se inchid ochii la absente sa se poata pregati.
Pe cand ceilalti trebuie sa mearga 6 ore pe zi la scoala, sa-si faca temele. Da, se mai inchid ochii si la absentele lor, dar e incomparabil. In alte tari cei cu sanse(sa zicem echivalentul lotului largit la noi) intra in cantonamente, nu se duc sa invete ce altitudine are vf nu stiu care. Nu strica, dar pe urma sa nu ne uitam ca noi suntem pe locul 33, iar altii pe 10, pentru ca noi am ramas pe sistemul de acum 20 de ani, iar ceilalti pompeaza serios in antrenori si conditii.
felicitari
Cobby [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 20:14
+9/13
Felicitari premiantilor!

In comparatie cu alti ani insa... rezultatul pe echipe e evident mai slab. Asta face parte dintr-un trend .

https://www.imo-official.org/results.aspx

Fara masuri energice de revitalizare a invatamantului romanesc n-o sa mai avem cu ce ne mandri ani buni.
Welcome the dark ages!
medaliile nu folosesc la nimic..ei pleaca din tara
Gryphus [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 20:36
0/10
tinerii astia descoperiti pe seama celorlalti elevi, vor pleca din tara deci aceste medalii sunt inutile,
....
tirolez [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 22:16
+1/9
sunt la un liceu privat, 5 din 6, n-au nicio treaba cu statul roman si sistemul romanesc. Poate asta ar trebui sa fie cel mai dureros.
Pleaca si cei fara medalii internationale. Din Vianu pleaca foarte multi de ex.
Locul 33 e cel mai slab scor al României vreodată
simplex1 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 20:42
+7/9
In 2017 Romania a fost pe locul 22. Nu scăzuse niciodată în trecut sub poziția 22. Acum, în 2018, a ajuns pe 33.

Vezi: http://imo-official.org/results.aspx

Singurele subiecte care au creat dificultăți pentru primii 100 clasați (toți medaliații cu aur și o parte din cei cu argint) au fost problemele P3 și P6. La P1, P2, P4 și P5 cei 100 de care vorbeau au luat maximul de 7 puncte, cu foarte puține excepții.

Problemele 3 și 6 au făcut diferența.
Ce-i mai umilitor
PlutoniumBoy [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 23:00
+6/14
este ca s-a obtinut cel mai jos scor al Romaniei la ea acasa. Si, noroc cu Liceul International (liceu privat, finantat de turci), care 'racoleaza' talentele de prin liceele din tara si le perfectioneaza. Romania este intr-o cadere libera, dar na, Soros & LCK sunt de vina. Si Statul Paralel !
Rezultat mediocru
Klima [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 20:54
+4/12
La cat de mult sunt laudati olimpicii romani de catre profesorii si parintii lor, clasarea Romaniei pe locul 33 din 110 tari arata cat de mediocru este invatamantul nostru de matematica. Este nevoie de competitiei internationale ca sa vedem ca locul nostru este mai mult decat mediocru!
...
tirolez [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 22:20
+4/6
Ai vazut unde e Finlanda cea mult laudata? Un loc pentru care ai nostri cred ca ar ramane fara cetatenie. Invatamantul de masa nu are nicio treaba cu OIM in nicio tara. In plus, 5/6 nu sunt elevi in invatamantul de stat romanesc. Hmmm.
Notele nu sunt mediocre.
simplex1 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 23:24
+1/7
Primii doi romani din echipa au obținut la cele sase subiecte notele:

7, 7, 0, 7, 7, 3
și
7, 7, 0, 7, 7, 2

(7 este maximul de puncte)

Romania nu are destui locuitori pentru a selecta din ei încă 4 de talia celor doi mai sus menționați (echipa este formata din 6 elevi).

Tarile care se clasează pe locuri fruntașe constant au multi oameni. Fara un 40-50 milioane cetățeni nu avem cum sa aspiram la unul din primele 15 locuri în fiecare an.
Cine sunt castigatorii- ?
Isobar [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 21:08
0/10
România s-a clasat pe locul 33 din 110 țări participante.
Nu este o pozitie mediocra cu care ne-am obisnuit sa ne laudam ???..
primele 11 pozitii
Bazil [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 23:47
+9/9
1. USA; 2. Rusia; 3. China; 4. Ukraina; 5. Tailanda; 6. Taiwan; 7. Korrea; 8. Singapore; 9. Polonia; 10. India; 11. Australia;
Japonia este pe 13, vecinii nostri, Ungaria, pe 15, iar Finlanda 59.
Well ...meritele individuale sunt incontestabile
MiticaPalarierul [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 9:42
0/6
Well ...meritele individuale sunt incontestabile - felicitari tuturor participantilor la OIM.
In afara de performanta la matematica - invata multe, au ocazia sa cunoasca oameni noi, colegi din alte tari, un oras frumos (ce amintiri frumoase am eu din fazele finale ale olimpiadelor de mate si info desfasurate la Cluj!).
Discutiile cu "ce se face tara fara rezultate", "tot pleaca", etc. mi se par un pic deplasate.
Unii absolventi pleaca, altii raman - pregatirea prin sistemul de invatamant public trebuie sa ramana disponibila si accesibila tuturor.
BTW Liceul International de Informatica se finanteaza partial din alocatiile MoEDU - cum este normal.

Felicitari inca odata tuturor celor care fac posibila OIM - profesori si elevi!

"Patria si Dreptul Meu!"
.
Felicitari !
Ochii_pe_voi [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 10:04
+4/4
Tuturor echipelor din MEN, incepând cu Androneaskaya (groparul invațământului) si terminând cu actualul tătuc al plagiatorilor suceveni. Sunt cei care au reusit sa coboare invatamântul românesc atât de jos. Toti câstigătorii vor pleca, desigur, pentru ca a face școalâ in Ro e o RUSINE pentru orice tânăr valoros. Ro e tara fără viitor, un teritoriu distrus de hoti si mafioti.

Corpul profesoral? Indolenti, mediocri, clientelari - protesteaza doar pentru mălai, altminteri sunt COMPLICI la distrugerea invatamântului de la noi.
Restructurarea educatiei de performanta
aliana8 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 11:21
+4/4
Dupa cel mai catastrofal rezultat din istoria participarilor romanesti, ar trebui luate de urgenta cateva masuri de bun simt:

1. Eliminarea tuturo privilegiilor de care dispun elevii ICHB.
DEsi nu fac un an intreg ore normale(materii normale), desi lipsesc cu lunile de la scoala obisnuita, desi castiga calificari de la judet si nationale prin contestatii dubioase , desi au totul la dispozitie - profesori, materiale, timp, au adus matematica romaneasca in cel mai negru punct.

2. Demisia celor care nu au gandit o strategie pentru matematica romaneasca.
Singura strategie folosita este :" trimiteti copilul la ICHB" desi acesta este un liceu privat care, promovandu-si elevii de multe ori prin mijloace dubioase sau cel putin lipsite de bun simt in loturile nationale, aduna alte clase de platitori de taxe cu rezultate dezastruoase la bac si fara nicio formare adevarata.

3. Restructurarea comisiilor, masuri anti trafic de influenta - schimbarea anuala a membrilor comisiilor de la etapa judeteana si de la cea nationala si de la loturi;

4. Pregatirea centralizata adevarata a lotului largit, inainte de baraje.
Acei copii nonICHB care au strapuns primul zid sunt capabili sa il strapunga si pe al doilea si sa intre in lotul restrans daca se face o pregatire solida a lotului largit.

5. Interzicerea participarii profesorilor din liceele care au elevi in lotul largit la pregatirea dinaintea barajelor

6. Masuri de siguranta sporite in momentul corectarii lucrarilor (camere video, interzicerea telefonului, evitarea intalnirii profesori-elevi inainte de corectare) mai ales la etapa judeteana unde se fac matrapazlacuri imense

7. Verificarea si supraverificarea rezolvarii contestatiilor. Aici, este durere totala, se schimba loturi si clasamente prin contestatii

8. Centre de excelenta adevarate, nu doar de ochii lumii, in judete sau regiuni pentru descoperirea adevaratelor talente
Well ... ei au dus matematica romaneasca
MiticaPalarierul [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:09
-1/3
Well .. infierati cu maine comuista un liceu si niste elevi - pentru presupusa vina de a fi castigat premii la olimpiade ?

Postarea Dvs, este din categoria "sa batem boul care trage" ... tipic comuista !

"Desi nu fac un an intreg ore normale(materii normale), desi lipsesc cu lunile de la scoala obisnuita, desi castiga calificari de la judet si nationale prin contestatii dubioase , desi au totul la dispozitie - profesori, materiale, timp, au adus matematica romaneasca in cel mai negru punct." ... well ... de ce nu concurati Dvs. la olimpiada de matematica ?

Ce rezultate personale ati avut - incat ii responsabilizati de un presupus esec pe cei care au obtinut rezultate meritorii?

V-ati gandit vreodata ca locul Romaniei in clasament reflecta o stare de fapt ? pentru cat interes exista azi in Romaia pentru pregatirea la matematica, iata rezultatele!

V-ati gandit vreodata ca pozitia in clasament depinde de pregatirea fiecarui participant ? Poate ca unii au invatat mai bine si mai multe lucuri - deci au rezultate mai bune.

Well .. in loc sa ganditi - va pozitionati alaturi de dancilopiteci - admonestand elevii care au indraznit sa ia premii.

Rusine !

"Patria si Dreptul Meu!"
.
Nimic mai fals
aliana8 [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:52
+2/4
Nu infierez copiii care iau premii la olimpiade, ci faptul ca etapele de selectie sunt viciate in favoarea unora, ca procesul de alcatuire a loturilor restranse este departe de a fi unul fair play, ca sa raman intr-o nota civilizata.

Faptul ca unii au totul (timp infinit la dispozitie, absenta presiunii notelor la celellalte materii, profesori din sistem, care, fie predau in cele 2-3 zile dinaintea barajelor, fie se ocupa de-a dreptul de coordonarea lotului national) si au asemenea rezultate - cel care e aproape de locul 400 mondial cred ca este un record negativ absolut, inseamna ca poate le lipseste ceva, talentul, creativitatea.
Dancilopitecii vor aplauda, draga domnule, aceste rezultate si vor zice ca i-am batut pe toti. Si se vor prezenta din nou in vizite la liceul minune. Doar nu credeti ca toate acest lucruri murdare nu au si sustinere politica. Domnul Robert Negoit e fan :)
Dl Gologan tocmai s-a prins ca selectia e proasta
Aniag [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 17:03
0/2
Cititi noul articol, dl G admite ca selectia e proasta si trebuie centre adevarate de pregatire in fiecare judet. Remediul "Mergeti la ICHB" a fost prost si trebuie luate masuri urgente ca baga matematica in moarte clinica.
NU poti incuraja performanta in tare, in centre altadata puternice, daca un copil stie, de la bun inceput, ce se petrece la nivel de loturi. E descurajant.

Sa speram ca nu e doar apa de ploaie, aruncata acum cand s-a produs catastrofa.
Un sincer BRAVO,...
Olyx [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 12:08
0/4
tinerilor !
Primii la Balcaniade
Aniag [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 14:38
+2/4
Cand i se spunea domnului G ca nu e bine ce face cu ICHB ul, ca ar trebui sa se ocupe si de copiii exceptionali care nu au chef sa iis petreaca adolescenta intr-un camin din Bucuresti, ca lotul Bucurestiului se face cum se face, ca meditatiile pe acest nivel au capatat o nuanta periculoasa, raspundea chiar pe Hotnews ca stam foarte bine, ca stie ce se intampla blablabla.
Pe bune? Ne laudam ca suntem primii in Balcani la Balcaniade (unde se admit contestatii, apropo), dar fostii concurenti carora chipurile le luam fata se dau de trei ori peste cap si aterizeaza in fata noastra la Internationala: Serbia pe 13, Bulgaria pe 21, Turcia pe 24. Plus atatea alte tari europene. Ucraina e pe 4, Polonia pe 9, Ungaria pe 15, UK ul pe 12, Croatia pe 22, Slovacia pe 23, Suedia pe 24, Germania pe 31, Franta la egalitate cu noi.
Chiar daca pleaca din tzara
Koczka [utilizator], Vineri, 13 iulie 2018, 17:00
0/2
Ei sunt produsul muncii lor. Orice tzara e obligata sa asigure valorificarea talentului si aptitudinile tinerilor sai. Chiar tzari mai putin dezvoltate asigura acest lucru. Si in activitatea lor ulterioara ei vor fi romani si nu vor uita acest lucru chiar daca vor dori la un moment dat asta.
Macar sa fim a 33-a tzara dezvoltata din lume , eu as fi multumit.
comenteaza