Procurorul General Augustin Lazăr a dispus, miercuri, delegarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de astăzi.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

Potrivit unui comunicat al Ministerului Public, Kovesi va avea atribuții privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naționale Anticorupție pentru perioada 2016 - 2020, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupției, precum și elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităților de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice și domeniile prioritare ale instituției, astfel cum sunt acestea exprimate în Stategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020.

Anunțul Ministerului Public vine la numai câteva ore după ce Secția pentru procurori a CSM a decis să o repartizeze pe fosta șefă a DNA la DIICOT Sibiu, unde ar fi activat în calitate de procuror.

Cu toate acestea, tot miercuri, Augustin Lazăr, întrebat dacă ia în calcul să o delege pe Laura Codruța Kovesi pe altă funcție decât cea de procuror DIICOT, anunțase că este posibil să existe discuții privind o activitate ce ar aduce un plus în Ministerul Public.

„Procurorii care își incheie activitatea la DNA de regulă își continuă activitatea în cadrul Ministerului Public, folosindu-și experiența pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună și care să aducă un plus Ministerului Public cu experiența câștigată la DNA. Urmează să vedem în perioada următoare”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr.