UPDATE Donald Trump lansează un atac violent împotriva Berlinului: Germania e prizoniera Rusiei / Este controlată total de Rusia - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016sâmbătă 16 feb 2019
asta asa este!
Roman_Cetatean [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:01
+25/121
Mascariciul asta tranzactional are dreptate, UE se cazneste sa impuna sanctiuni Rusiei de 4 ani, dar pe din dos, fix Germania e cea care sparge embargoul si unitatea UE, cu NordStream si alte afaceri cu Rusia (inclusiv reactoarele din Crimeea). Si nu doar Germania.
Restul, toti din UE suferim de pe urma sanctiunilor, ca nu se poate exporta in Rusia, care e totusi o piata de desfacere si rastimp au intrat altii, smecheri, pe nisele lasate descoperite de europenii "fraieri".

Sigur, Donald are cu totul alte motive pentru care critica acum Germania- si anume ca nu ia LNG de la SUA, lobby-ul companiilor energetice din SUA care privesc cu jind la piata UE este extrem de puternic.

La fel cum ii critica si pt alocarile pt NATO, lobby-ul industriei militare a SUA l-a sustinut si acum cere ca el si echipa sa "livreze" :contracte de armament de la "aliati" si nu numai. Au "livrat" sauditii, romanii...nemtiii, britanicii se incapataneaza sa nu si se fac ca nu "inteleg"...
odata ce
Mistrelutz [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:32
-1/69
''Cheltuielile militare ale Statelor Unite au reprezentat în 2018 aproape 70% din cheltuielile militare totale ale NATO.'' cred ca are totusi ,motive destul de clare sa critice statele care nu isi asuma cel 2%..articolul e despre Germania dar criticile de genul asta sunt catre toate tarile care nu acorda acel 2%..
Bine ca Germania isi poate respecta acordurile cu tari gen Rusia si Iran dar nu si cele cu NATO...
cred ca
nahir [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:05
+25/43
atacul lui trump asupra Berlinului nu are legatura cu cei 2% cui cu faptul ca nu poate el exporta la greu gaze de sist.
Ma face sea cred asta urmatoarea afirmatie :

"Germania este prizoniera Rusiei deoarece își ia o mare parte din energia sa de la Rusia"
ba are mai degraba legatura cu asta:
bancher [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:49
+15/19
Deficitul comercial al SUA fata de UE a ajuns la 151 miliarde dolari.
Daca SUA ar exporta f mult catre UE si ar importa putin, ar fi cei mai buni prieteni ptr ca SUA ar castiga de aici. Dar pana atunci pierde, SUA au devenit piata de desfacere ptr UE, si asta il enerveaza cel mai mult pe Trump.
Dezinformezi
kent8 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:01
+18/32
statele NATO si-au asumat alocarea de 2% dar in documentele semnate se vorbeste de cresterea progresiva pana in anul 2024, nicaieri nu se vorbeste ca 2% trebuie alocat acum la ordinele lui Trump.

Acordul cu Iranul este in beneficiul omenirii pentru ca elimina armele nucleare din mana ayatolahilor. Trump a scos SUA din acest acord, se pare ca vrea ca Iranul sa detina arme nucleare.
tu informezi
manu144x [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:00
-9/21
Dacă tu crezi că nişte documente vor face pe ayatolahi dintr-o dată mai buni la suflet, mai corecţi, şi vor renunţa de bună voie la lupta pentru a obţine arme nucleare, trebuie să fii tare naiv.

Trump o fi el multe, dar prost nu e. E arogant şi de-asta îşi permite să zică adevărul pe faţă.

La iranieni li se rupe de acord, au jucat doar dansul ăsta ca să mai obţină nişte dezgheţări pe piaţa internaţională, că în rest treaba merge înainte doar că mai pe ascuns.
Nu documentele, inspectiile
kent8 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 21:55
+8/8
Pana acum inspectiile au dovedit ca Iranul respecta intelegerile asumate.

Trump e prost, anuleaza un acord functional cu Iranul, dar se bazeaza pe cuvantul dictatorului nord coreean care-si executa rudele cu tunul. Unde dracu e inteligenta in bajmajeala asta penibila ?
hei
john70 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:39
-9/15
Obamagiu!
Chestia cu 2% e scrisa in Tratat bre
AliKimiku [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 10:37
-2/2
Nu a inventat-o Trump acum. Numai ca doar el si englezii au respectat-o. Deci povestea cu progresiv pana in 2024 e un fel de frectie.
Cat despre acordul cu Iranul, mai studiaza, cica asa a fost si cu Acordul de la Munchen din 1938, cica trebuia sa aduca pacea vesnica in Europa.
Da bre n-a inventat-o Trump
kent8 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 12:07
+4/4
El doar o foloseste ca o arma impotriva celorlalti. Nu scrie nicaieri ca statele sunt obligate, e doar o recomandare pe care insa statele s-au angajat sa o respecte pana in 2024. Dar pe Trump nu-l intereseaza NATO el vrea sa loveasca in Germania si Franta pilonii UE. Dovada ca a inventat o noua regula, cica vrea 4% acum. Asta dovedeste ca e ca in bancul ala cu sapca fara sapca. 2% nu garanteaza nimic in lipsa unei strategii de investire a banilor tinand cont de necesitatile reale ale NATO bazate pe un plan de investitii, dar asta nu-l preocupa pe Trump, cauta doar scuze sa atace.

Sa te grabesti aiurea sa cheltui 2% doar ca tipa un isteric nu tine loc de gandire strategica si investitii inteligente, va duce la risipa. Grecia de exemplu cheltuie 2% pentru aparare dar 75% din buget se duce pe salarii.

Acordul cu Iranul nu se bazeaza pe promisiuni desarte ci are la baza un mecanism de verificare foarte strict bazat pe inspectii inopinante la toate facilitatile nucleare. Nu se poate asemana cu Acordul din 1938. Ala seamana cu ce a facut Trump cu Kim, s-a intalnit cu un dictator care l-a dus de nas, in afara de garagara pentru prosti Trump n-a scos nimic din intalnirea aia.
hei
john70 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:38
-8/18
Germania aloca miliarde pentru Islamizarea Germaniei dar nu gaseste bani pentru armata, care e nevoita sa antreneze cu cozi de matura!!!

https://www.thetimes.co.uk/article/germany-s-neglected-soldiers-forced-to-use-broomstick-as-a-gun-glnqbndf6
pai si care ar fi alternativa?
bogdan1477 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:36
+31/49
Si Romania importa gaze si petrol de la rusi, si restul Europei la fel. Si daca ar exista o alternativa viabila, probabil Germania ar folosi-o ca si restul Europei.

Argumentul asta nu mi se pare ca sta in picoare.

Mai departe, la procentul din PIB alocat apararii, aici Trump are dreptate, nu e OK sa te angajezi sa aloci 2% si sa aloci doar 1% in conditiile in care economia iti merge cu motoarele turate la maxim.

Acu, tarile estice sunt mult mai amenintate de rusi decit Germania sau Franta, plus ca armatele lor sunt mult mai varza decit ale tarilor mari. De aia s-a si grabit estul sa aloce 2%. Romania fara NATO ar putea fi invadata de rusi in maxim 24 de ore, pe cind Germania, Franta sau UK ar putea fi invadate abia dupa luni de lupta si cu pierderi enorme.
Exista alternativa, dar nu vrea Merkel !
Idealistu [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:38
-11/65
Se pot aduce gaze din Norvegia sau Algeria, dar prietenii de la KGB stiu de ce nu se aduc.
O Germanie avand cancelari ca Schroder si Merkel este mai de graba aliata Rusiei, decat UE si SUA.
Se vede din satelit.
exagerezi
bogdan1477 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:54
+28/42
Gaze din Norvegia importa si azi, doar ca Norvegia nu poate oferi cit vrea Germania:
http://www.economica.net/germania-vrea-sa-isi-reduca-dependenta-de-gazele-rusesti-prin-constructia-de-terminale-pentru-gaze-lichefiate_151432.html

De aia au si inceput sa se gindeasca la terminale de ggaze lichefiate. Cit despre Algeria, aici vorbim de stabilitate politica, de conducta care ar trebui sa strabata citeva tari bune pina sa ajunga la ei, de faptul ca Putin ar face orice sa zadarniceasca acel plan, incluzind aici revolte si revolutii prin zona, etc.

Iar a zice ca Germania nu e aliata UE, in conditiile in care Germania e prima vioara in UE, asta denota oarece manipulare... Cind totul se vede din satelit foarte clar, e bine sa faci un pas in spate si sa mai privesti o data.
da bine
Motanul_incaltat [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:40
-16/38
cauta-ti singur link cu noua conducta din marea baltica pe care vor sa o faca. Cam mai au una.
Adica dependenta totala de gaz rusesc, la pret secret, probabil in schimbul unei parti din Ucraina, Transnistria, samd. La fel ca in '39
Norvegia are putin gaz
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:51
+26/32
sa acopere consumul Europei. Probabil asigura doar necesarul Norvegiei.
Este informatie pentru publicul larg
ABBV [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:38
-9/13
Sua nu vor casatorie intre resursele ursului si technologie Germana. So far so good.
Nu stiu in alte zone ale tari dar in zona unde locuiesc sunt aproape 100% companii din industria Germana. Ca ne place sau nu ....partea ca nimeni din tarile mici nu de pe langa nu iubeste ursul e foarte reala! Dar la fel de real este, daca suntem sinceri cu noi ca niciodata nu vom avea nici un cuvant de spus!
e un vis sa aduci gaze din Algeria
bancher [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:52
+19/21
prin cate mari si tari ar trebui sa aduci conducta pana in Germania? Plus ca, Algeria e prea instabila ca tara, nu stii cand vine Isis, pune bomba si ii linisteste pe toti.
Cat despre Norvegia, nu are atatea gaze sa potolesca foamea Germaniei.
ha
john70 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:51
-8/10
Exista o sursa de gaz foarte mare in Qatar care ar fi urmat sa fie adus prin Irak/Siria/Turcia. Cum Bashar Al-Asad s-a opus, la ordinul rusilor, asa aparut razboiul civil din Siria.
Cat gaz consuma Europa ?
kent8 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:18
+17/19
si cat gaz produce Norvegia ? Pe unde se aduce gazul din Algeria si cat poate oferi Europei ? Tu iti dai cu presupusul pe chestiuni care te depasesc. Norvegia si Algeria nu pot acoperi nevoile energetice ale Europei. Merkel nu se opune, asta e o minciuna.
alo
john70 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:40
-8/12
Exista o alternativa mai simpla: energia nucleara. dar se opun gruparile comunisto-ecologiste finantzate de Rusia.
energia nucleara ?
carvil [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 20:32
+5/9
Fukushima iti spune ceva ? sau tu vrei sa mananci salata cu strontiu radioactiv ?
Nu vrea Merkel ?
mihai32 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:47
+7/11
Pai asa pot sa zic si eu ca americanii au descoperit secretul nemuririi dar il tin pentru ei, nu vor sa-l imparta cu nimeni. Se vede din satelit.
tocmai ca Ro nu importa de la Ru
firstfb [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:40
-17/35
Restul Europei da, Romania nu.
Romania se chinuie sa se interconecteze cu Moldova, sa le dam noi gaz sa ii salvam de la santajul rusilor.
importam
bogdan1477 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:56
+30/32
Nu importam tot timpul si nu importam la fel de mult ca altii. Dar de importat importam.
https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/independenta-energetica-a-avut-viata-scurta-importul-de-gaze-din-rusia-a-crescut-cu-500-in-primele-8-zile-ale-anului-conflictul-cu-ucraina-ne-poate-afecta-16475366
https://adevarul.ro/economie/afaceri/romania-nu-mai-importa-gaze-rusesti-extrage-marea-neagra-1_5af04481df52022f75af34df/index.html

Si poti sa mai cauti...
Importam si noi gaz din Rusia,
bancher [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:54
+23/23
mai ales iarna ca sa suplimentam productia interna.
Romania poate fi independenta din punct de vedere al gazelor fata de Rusia, doar ca gazul rusesc e mai ieftin decat ce producem noi. De aceea se prefera importul,...chiar daca e la pret mult mai mare decat pretul oferit nemtilor, spre exemplu.
pai e normal sa fie mai mare
bogdan1477 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 10:32
+4/4
Cit importa nemtii si cit importam noi? Si la piata e un pret cind iei cartoful la kilogram si altul cind il iei la sac.
corect, importam doar aprox. 10%
firstfb [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:09
-16/18
Primul tau link e din ianuarie 2017
In al doilea link zice despre 2016
"În 2016 au fost extrase 8,7 mld. mc de gaze7, restul necesarului pentru consum (1,3 mld. mc) fiind importat."

Intr-un alt articol zice
https://www.romaniatv.net/productia-de-gaze-naturale-a-romaniei-va-creste-in-urmatorii-trei-ani-pana-la-10-milioane-tone_425534.html#n
"Anul trecut, producţia de gaze naturale a României a fost de 8,33 milioane tep.
În 2018, România va importa 900.000 tep de gaze naturale, în scădere cu 4,7% faţă de 2017, urmând să se menţină constantă această cantitate, de 900.000 tep, până în 2021."

Deci importam cca 10%. Parerea mea e ca si acum am putea consuma 100% din productia proprie, cei 10% sunt doar ca sa avem un contract in derulare ca sa putem apela daca exista ceva varfuri in consum/ dificultati tehnice la productie. Un fel de plan B.
asha e
bogdan1477 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 10:33
+4/4
Importam putin pentru ca avem ceva productie interna si avem industrie consumatoare de gaze nesemnificativa.
Nu cred ca Romania
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:56
+26/30
nu importa gaz din Rusia. Pe timpul lui Ceausescu gazul romanesc asigura doar vreo 30 % din necesar. Restul din URSS.
Gazul metan romanesc este bun in industria chimica, fiind mai pur decat cel din Rusia, care era folosit la incalzit.
Ce spuneți de energii alternative?
mr_mojo [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:12
-14/22
Cât e Germania de puternică putea inova enorm in domeniu și putea da trendul în întreaga UE. Mi se pare ciudat că le place sa stea la mana marelui urs...
Nu îmi place deloc Trump dar asta e validă.
Germania e campioana la energie verde
ganz [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 17:34
+10/12
mai mult nu se poate in conditiile actuale. Germania importa gaz din Rusia de nevoie nu de placere.
ai fi uimit sa afli..
bogdan1477 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 10:36
+5/5
http://miscareaderezistenta.ro/business/exclusiv-germania-bate-un-nou-record-la-energia-verde-cum-inoveaza-in-materie-de-stocare-43071.html

Energiile regenerabile au reprezentat 35% din necesarul de curent electric, şi 15,2% din totalul necesarului în materie de energie, în primele şase luni ale lui 2017.

Potrivit obiectivelor stabilite de Guvern, 80% din consumul de energie german ar trebui să provină din surse regenerabile până în 2050.

Si la ei obiectivele se ating in mod traditional.

Deci, repet, Germania nu importa gaz de la rusi ca sa-l ajute pe Putin, ci pentru ca are nevoie de acel gaz ca sa-si sustina industria.
hei
john70 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:39
-9/11
Pai exista o alternativa viabila: gazul din Marea Neagra.
nu
debrid [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 20:23
+6/8
ala d-abia ajunge pentru Romania.
azi nu exista
bogdan1477 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 10:39
+4/4
Ce productie de gaz din marea neagra e accesibil azi pe piata? La ce pret? Vorbim vorbe din viitor. Plus, ce stabilitate fiscala ofera Romania? Ce sanse sunt ca daca Merkel ii bate obrazul lui Dragnea ca nu respecta statul de drept, sa apara miine o lege prin care se dubleaza taxele pentru exportul de gaze spre Germania?
De data asta trebuie sa-i dau dreptat lui Trump
Zimbru [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:46
-8/64
Germania este partial controlata de Rusia, nu total. Total controlata de Rusia este Ungaria.
.
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:22
-11/61
fii atent, americanii sunt foarte bogati si nu au nevoe de banii tai asa pur si simplu, ei doresc ca tu sa nu-l mai platesti pe Putin care iti va lua bani pentru gazul rusesc iar miine cu acesti bani isi va termina programul de modernizare al armatei si se va porni sa anexeze restul Ucrainei si R. Moldova pina la Prut.

crezi ca de unde are Putin bani oentru o armata de kgb'isti si partide extremiste impinzita prin toata Europa ? bani pentru razboiul din estul Ucrainei ? bani pentru modernizarea armatei ruse ? astia-s banii veniti de la Merkel
Europa nu plateste Rusia
carvil [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 20:53
+6/12
Are relatii comerciale cu Rusia, e o diferenta. Si SUA are relatii comerciale cu China. Rusia e puternica doar daca alianta euro-atlantica se sparge si Trump face tot posibilul s-o rupa.
ce nu te omoara te intareste
AliKimiku [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 11:33
-4/4
Trump nu vrea sa omoare NATO ci sa o intareasca.
Iar asta europenii trebuie sa auda niste adevaruri incomode.
Pe langa problema energiei sau economica
clint [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:24
-11/57
Europa este si victima unui razboi informational fara precedent din partea Rusiei. Mai ales aici in Europa de est unde el se duce pe fata. In fata acestui puhoi rusesc, Europa este cu chilotii in vine ca sa zic asa, nu o apara nici o alianta militara.

Din contra, fibra liderilor europeni pe care numai interventia directa a SUA de dupa razboi i-a tinut sa nu alunece spre comunism, rezoneaza destul de usor cu ce sustin postacii rusi, asa ca multi politicieni se grabesc sa ia marul otravit intins de Rusia si anume un tip de marxism autoritarist-populist care distruce economia, invatamantul, samd, si in fata caruia doar doua tari mai rezista fiindca au liberalismul in sange: UK si SUA.
"numai interventia directa a SUA...
Ioan.Toma [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:32
+27/41
...de dupa razboi i-a tinut sa nu alunece spre comunism".

Dar de Yalta iti amintesti? De alti europeni (asa, vreo jumatate de continent) trimisi in bratele rusilor prin semnatura presedintelui SUA si a premierului britanic?
Acest lucru e cunoscut.
clint [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:18
-13/39
Nu au fost vandute tarile ca la piata. S-a convenit sa fie democratie si alegeri libere chiar si in tarile din sfera de influenta URSS.
Stalin le-a facut in stilul lui, stiind ca niste tari ca SUA care tocmai au terminat un razboi nu vor intra in altul pentru niste "amanunte" cum ar fi fraudarea masiva a alegerilor in Romania... Rusii mincinosi au tras de timp si le-au spus americanilor ce au vrut sa auda pana si-au dezvoltat si ei arma nucleara si din acel moment au stiut cu totii ca nu mai poate exista un conflict direct. Dar iata, ca si asa, in 90 am fost eliberati cumva. Insa noi tot votam cu PSD iar asta da mari sperante Rusiei. In final, noi, cei din estul Europei, "vanduti la Yalta" ce puteam spera, realist vorbind ?

Dar acum cand Franta si Germania nu dau doi bani pe asta ( am vazut in Franta un puternic si desantat sentiment anti-american ), atunci ce sa mai faca ? O sa spuna: bine, ne-am bagat pentru voi, daca nu putem fi prieteni nici asa, atunci branza e pe bani.
Eu cred ca santajul economic e doar o ultima incercare de a-i trezi la realitate pe franco-germani.
Nu tine
arap [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 19:00
+10/10
Americanii stiau cu cine discuta, Crimele lui Stalin erau cunoscute de catre americani. Cum puteau avea incredere ca Stalin va organiza alegeri libere in tarile ocupate de sovietici cand in URSS el organiza masacre in loc de alegeri ? Cat valoreaza cuvantul unui tiran sangeros ?

In Franta, Germania, in Europa in general exista opozitie fata de conduita presedintelui Trump, nu fata de America.
hei
john70 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:58
-11/11
Poate nu stii, dar debarcarea in Normandia a avut ca scop nu infrangerea Germanilor, care erau fugariti de rusi prin Europa, ci cucerirea salvarea a cat mai mult teritoriu in fatza tavalugului rusesc. Daca anglo-americanii nu debarcau, URSS ar fi ocupat toata Europa. La Paris sau Barcelona ar fi fost primiti cu bratzele deschise. Era greu sa-i ceri soldatului american sa lupte mai mult. Oricum, la Yalta, multi dintre consilierii lui Roosvelt erau agenti ai URSS.
haha
debrid [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 20:22
+8/10
unde ai invatat istorie, la universitatea lui Trump ?
mai citeste copile
AliKimiku [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 11:48
-4/4
Sau tu crezi ca istoria se scrie cum vrea Trump? (sau Merkel)
Ai umor :)
demetru [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:44
+10/12
" multi politicieni se grabesc sa ia marul otravit intins de Rusia si anume un tip de marxism autoritarist-populist care distruce economia, invatamantul, samd, si in fata caruia doar doua tari mai rezista fiindca au liberalismul in sange: UK si SUA.

SUA tocmai ce a virat catre autoritarism si populism odata cu alegerea lui Donald Trump, iar Marea Britanie tocmai ce a cazut victima propagandei ruse, de au votat naivii sa scape de "dictatura UE". D. Trump a pus si el umarul la Brexit.
motive
Motanul_incaltat [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:37
-13/49
Important este ca interesele SUA coincid cu ale noastre, si ale intregii Europe, mai putin ale Germaniei.
Toata Europa plateste suprapret la gaze ca sa ia Germania la reducere pret secret. Cu alte cuvinte platim gazul Germaniei si noi, si copii morti din Ucraina si toata lumea.
E o minciuna ce zici.
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:47
+26/32
Daca cumva Putin vinde gaze mai scumpe Ucrainei,
sau altor state este din cauza ca UE/ Europa nu au reusit nici pana acum sa faca un Consortiu si sa cumpere gaz la pret unitar din Rusia.
Polonia se vaicareste ca rusii vand gaze nemtilor, dar vreo 70% din gazul polonez tot din Rusia este cumparat.
UE trebuie sa inceteze sa cumpere produse chinezesti si turcesti facute cu gaz rusesc si atunci simultan este normal ca si Germania sa nu mai cumpere gaz rusesc.
Aiurea
kent8 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:22
+17/23
Germania ia gaz ieftin pentru ca achizitioneaza cantitati uriase si i se face discount. Romania ia gaz scump pentru ia cantitati mici si mai sunt si baietii destepti care iau comision de intermediere. Interesele de acum ale SUA nu mai coincid cu cele europene. Trump vrea o Europa slaba pe care sa o controleze.
+1
CzCa [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:52
-13/41
Bine spus. În plus, challenger-ul secolului pentru SUA este China, ideea că statele UE ar putea să-și apere fundul singure de Rusia, mai puțin umbrela nucleara, nu e chiar cretină, considerînd atât puterea economică cât și tradiția militară. Momentan răspunsul țărilor UE este aparent, pe lângă PESCO, planul 30-30-30, adică ”30 de batalioane, 30 de escadrile și 30 de nave de război”, de care tot public rușii au cam râs în hohote... I mean, fuck it, atât ar trebui să pună pe masă doar Norvegia...
mascarici
Viorica Alexandru [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:11
-17/23
il numiti "mascarici" pentru ca nu vreti sa iesiti din randul celor anti-Trump?

Trump poate fi mai necioplit....dar pana acum nimeni nu I-a putut reprosa ca nu a avut dreptate....

Asa ca incercati sa nu fiti ipocrit....
si eu cred
victor L [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:02
+6/96
ca foarte anormal jocul la doua capete al Germaniei.
trump
DrIon [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:04
+14/102
Presedintele SU este cel mai inteligent cind doarme!
Cum se trezeste dimineata , cum spune prostii!
si
freestyle [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:46
-13/47
ce prostie a spus acum?
in alte timpuri numai nebunul sau bufonul regelui spuneau cu voce tare adevaruri pe care ceilalti nu aveau curajul sa le spuna. acum se pare ca nu degeaba toti il numesc pe Trump nebun sau bufon. SPUNE ADEVARUL!
Trump spune MINCIUNI
ganz [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 17:37
+10/14
Germania e nevoita sa cumpere gaz din Rusia, la fel ca restul Europei. NU face asta pentru a aduce servicii Rusiei. Trump e un idiot care minte pentru a slabi Europa si a intari Rusia. Nu degeaba a investit atat Putin in el.
De peste 30 de ani auzim aceeasi chestie
AliKimiku [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 11:52
-3/3
Ca Germania e nevoita sa ia gaz din Rusia.
Dar tot de 30 de ani Germania omoara orice proiect alternativ de adus gaze in Europa. Mai bine zis nu e interesata. In schimb e interesat de si mai mult gaz din Rusia prin conducta personala.
Deci povestea cu "e nevoita" este perimata.
Lasa propaganda
ganz [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 13:18
+2/2
https://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Gas_Corridor

https://www.fircroft.com/blogs/germany-to-build-first-lng-terminal-88223115117
Nu
mitg [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:06
+12/80
Santajatul trunf e capturat de rusi, nimeni altcineva. (Si eventual daddy si calin dar aia-i alta problema)
Da.
Lok [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:10
-2/32
"E clar. Trump e cu Putin la orice miscare. Prin ajutorul energetic oferit Germaniei ii ofera o punte Rusiei catre acapararea Europei."

Sunt curios cum va fi intoarsa afirmatia asta.
:) D) :)
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:18
+15/97
ha-ha-ha-ha-ha
bravo Trump, imi place cum ai zis-o, de fapt eu spun acelasi lucru pe acest forum iar subiectul fiind foarte sensibil pentru propaganda putinista si psd'ista primesc multe minusuri.
eu am zis-o de multe ori ca Germania nu se simte amenintata de catre Rusia si chiar ambele fac planuri mari de viitor insa jertfesc Europa de est pentru tevele de gaz si petrol. acuma se constreste Nord Stream 2, iar Siemens a construit 2 turbine de gaz pentru Crimeea anexata
da!
Mistrelutz [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:41
-16/42
Indiferent de minusuri..eu zic ca ai dreptate.
deacord
Cata_ [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:30
-16/40
ma mira cum de nu ai primit minusuri la greu, dar cred ca nu e prea tarziu. poate postacii de servici nu au loc de munca si nu se trezesc asa devreme. Cu tot internetul in fata, lumea nu intelege inca cat de insidiosi si ipocriti sunt nemtii. securitatea sa fie oferita de americani si energia de rusi, dar ei au excedent bugetar si fac pe sefii cu restul europei. cam asta a fost politica gemaniei de cand cu schroder. dar acum merkel a decis ca merge si un pic de socialism prin primirea de noi votanti asistati in tara pe spinarea lui hans. Cand ai la guvernare un CDU ( "crestini democrati", cred ca adenauer ar face infarct instant) care e un fel de psd prin masuri si SPD, care e un fel de psd si mai si, restul sunt extremisti, ca nu sunt toti nebuni de stanga ce sa te astepti. Si dw pune articole cu cei mai multi straini din germania polonezii si romanii sunt problema lor, cand ei au vreo 5 milionae de turci (nemti de 1-2 generatii) care aveau steagul turciei la geam cand a castigat erdogan presedentia. Ce naiba vorbim aici? :))
hai ca se mai trezeste lumea din somn
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:02
-15/37
corect, si inca una as mai adauga, in 2014 cind Rusia a invadat Ucraina, in Germania s-a facut un interviu social unde nemtii erau intrebati "CE ati face daca miine v-ar invada Putin ?" si ca 2 variante erau:
1. luam arma in mina si ne aparam tara
2. asteptam americanii si NATO sa vina sa ne apere

si ce credeti ? nemtii majoritar au ales punctul 2, adica ei hranesc agresorul Putin iar americanii care scot bani din buzunarile proprii pentru inarmarea NATO inca si sa apere colaboratorii germani, ca doar "prietenii" dusmanului tau se numesc colaboratori, corect ?
manipulezi
ganz [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 17:31
+15/21
Rusia si Germania nu fac planuri impreuna, adu dovezi nu baliverne din capul tau. Se vede cum minti dupa cum distorsionezi informatia. Siemens nu a construit turbine cu gaz in Crimeea anexata. Siemens a trimis 2 turbine in Rusia si regimul de acolo le-a mutat in mod ilegal in Crimeea. Dupa acest incident Siemens a incetat colaborarea si ii da in judecata pentru incalcarea contractului.
https://money.cnn.com/2017/07/21/news/siemens-turbines-russia-sanctions-crimea/index.html

Europa are planuri pentru a elimina Rusia ca sursa de alimentare cu gaz. Se cheama Southern Gas Corridor
https://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Gas_Corridor

Doar ca asta necesita timp dar demonstreaza cum Trump mananca c..at afirmand ca Germania e cu Rusia doar pentru cumpara gaz de acolo. Cumpara ca nu are de unde sa ia din alta parte nu pentru ca ii doare undeva de rusi. Sa ofere Trump alternativa altfel sa taca dracu si sa nu mai caraie ca prostul.
.
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 21:37
-8/12
Siemens stia inainte de livrare unde vor ajunge turbinele dar a luat banii de la rusi dupa care ia dat in judecata intr-un tribunal din Moskova care dupa e cum de asteptat a decis ca totul e corect, plus la aceasta Siemens construeste alte 3 turbine pentru Rusia, asa ca judecata a fost de ochii lumii. recent turbinele din Crimeea au fost testate si instalate tot de specialisti nemti.
coridorul sudic nicidecum nu poate inlocui NordStream deoarece diferenta dintre cantitatea gazelor pompate e colosala, chiar cind SouthStream va functiona la capacitatea maxima oricum va fi mult sub cerintele pietei. Europa tre sa construiasca minimum 3 coridoare SouthStream.
si cum se face ca tarile Baltice si Polonia si-au construit un terminal LNG si cumpara gaz din Quatar, si degraba vor cumpara si din SUA iar Germania nu o poate face ? deoarece multi politicieni germani se hranesc din mina lui Putin si lucreaza pentru el impotriva Europei de est.
de ce minti ?
ganz [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 11:00
+3/3
Siemens nu stia de destinatia turbinelor, contractul prevedea alta locatie, Rusia a incalcat contractul si Siemens a incetat colaborarea. Probabl era vorba de turbinele livrate in 2010
https://www.siemens.com/press/en/pressrelease/2008/oil_gas/eog200804025.htm

Intre 2010 si 2015 consumul de gaz a scazut in Europa cu 20%, in acelasi timp politicile de eficientizare energetica vor reduce consumul cu inca 20%. Dar capacitatile de transport sunt dimensionate pentru un consum cu 70% mai mare, ceea ce inseamna ca infrastructura va putea transporta mult mai mult gaz decat va avea nevoie Europa, de fapt capacitatile de transport sunt subutilizate in prezent.

In 2013 Europa a consumat 541 miliarde de metri cubi de gaz din care 161 importati din Rusia, adica 30%. Southern Gas Corridor va ajunge la o capacitate de transport de 120 miliarde de metri cubi, acoperind astfel cea mai mare parte a importurilor din Rusia. Tinand cont ca cresterea eficientei energetice va rezulta in scaderea consumului cu 20% rezulta ca Europa va fi in totalitate independenta energetic fata de Rusia. In plus exista proiecte de de utilizare mai mare a energiei din surse regenerabile, ceea ce va reduce si mai mult consumul de gaz.

Si mai e si proiectul White Stream care are o capacitate de 30 de miliarde de metri cubi vizand gazul din Marea Caspica spre Europa via Romania. Germania construieste 2 terminale de gaz lichefiat, insa costul acestuia este mult mai mare decat gazul rusesc.
https://www.fircroft.com/blogs/germany-to-build-first-lng-terminal-88223115117
doh!
Point [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:19
+9/97
toata 'floarea' iuropei se ia de gat cu trump insa ce spune el e de bun simt.
ce rost au sanctiunile impuse rusiei daca nemtii si nu numai ei,fac afaceri de miliarde cu fratiorul ivan?
si germania este dependenta de gazul rusesc.cineva acolo sus,uita unde duce dependenta
ca fapt divers
Toni_Romania [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:08
+22/40
prima conducta Urss-Europa vest a fost pozata in 1984 sub obladuirea mericanilor
Jos se dau si procentele de alimentare gaze Rusia

https://en.wikipedia.org/wiki/Russia_in_the_European_energy_sector
E o minciuna.
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:37
-4/14
SUA s-a opus tot timpul gazelor din URSS.
Dar nu au putut sa opreasca RFG- ul sa-si traga conducta dinspre URSS. Industria RFG avea nevoie de gaze.
amigo vezi ca
Toni_Romania [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:45
+19/31
vezi ca RFG facea ce i zicea US - si RFG producea arme la US Army si avea si jdemii de baze US/Nato - ideea e ca acel "razboi rece" a fost o vrajeala
.
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:24
-11/19
buna vrajeala, vrajeala dupa care a disparut URSSul :), trebue de repetat vrajeala ca sa mai dispara un imperiu de rasarit
RFG nu facea tot
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:36
-4/8
ce voia SUA. Cu gazele sigur nu facea.
buna poanta
Toni_Romania [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 12:11
+2/2
ce varsta ai?
no shit
Kosmos [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:27
+1/1
Si toate astea pt lacomel MAgnitsky a fost dat cu un sut afara din Rusia si afacerile inchise
trump e doar un bisnitar
AndJorj [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:33
+12/46
scopul lui e ca toate statele NATO sa ii dea bani chipurile in schimbul apararii, ca si golanii de la coltul strazii care cer taxa de protectie fara a-ti oferi nimic concret in schimb. E un om pe care nu te poti baza, rudimentar si usor de citit.
mujicu Trump
Kosmos [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:34
+10/34
Se intalneste cu Putin
.
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:40
-18/38
america intretine 25000 de militari americani NATO in Germania si plateste la greu in loc sa plateasca tara gazda, pai atunci sa faca dupa cum zice Polonia care doreste sa construiasca o baza militara pentru americani si sa se mute americanii in Polonia. iar daca nemtilor le place sa fie impinziti de catre kgb'istii lui putin si teroristii musulmani care se dau drept refugiatai si vin canalizati tot de catre Putin atunci sa-si dea un glont in picior
De ce sa plateasca tara gazda?
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:33
+20/36
Germania nu are nevoie de SUA ca sa o apere.
Militarii SUA din Deutsh- landia au rol de a lupta in interesul SUA in Estul Europei. Pozitia lor in Deutsh-
landia este de rol strategic, mai protejatati de un eventual atac nuclear rusesc.
daca e sa ne raportam
Kosmos [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:48
-8/12
La pacea mondiala. SUA inca joaca un rol esential . Afacerile Germaniei n-ar mai merge daca n-ar fi jandarmul mondial. Cererea americanilor este intr-un fel justificata
Gresit
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 19:21
+2/6
Deutsch-landia nu are nevoie de armata SUA pentru propriile afaceri. Nemtii doar pun la dispozitie armatei SUA niste terenuri unde sa-si tina bazele la fereala de rachetele rusesti.
Iar SUA nu e jandarm mondial. E doar o putere imperialista. E doar o iluzie ca e jandarm mondial.
A fi jandarm inseamna in primul rand sa nu atentezi la libertatea altuia.
Iar nord-koreenii tocmai au afirmat ca SUA se comporta ca niste gangsteri. Nu e nici un motiv sa n-aiba dreptate nord koreenii la faza asta.
Nu e nici un motiv sa n-aiba dreptate nord koreeni
AliKimiku [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 12:30
0/0
Pe bune? Putere imperialista? Nord coreeni? Atat ai inteles din chestia cu nord-coreea?
sigur...
bogdan1477 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:40
+17/47
E adevarat ca Germania importa energie bigtime de la rusi, e adevarat ca nu aloca 2% la aparare desi ar avea de unde, e adevarat ca South Stream enerveaza Rusia (dar asigura o cale sigura de alimentare cu energie a Germaniei, avind in vedere volatilitatea caii de transport prin Ucraina).

Da' tu Trump, cercetat la tine in tara ca ai cistigat alegerile cu ajutorul rusilor, sa acuzi Germania ca e mana in mana cu rusii, asta e cam gogonata.... Pana una-alta Germania e aia care sustine sanctiunile impotriva Rusiei si tu esti ala care ar face orice sa le ridice daca nu tia-r fi luat congresul dreptul asta...
Trump e acuzat de stangisti !
Idealistu [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:43
-13/43
Atat in SUA cat si in restul lumii. O fi el "taran", dar ce afirma este adevarat.
Ideologia de stanga este criminla si sinucigasa !
Trump e acuzat de multa lume
demetru [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:39
+6/12
de stanga, de dreapta, de oameni de afaceri, de economisti, de analisti politici, inclusiv de propriul partid. Nu are legatura cu ideologia, ci cu greselile lui
ai inceput bine, te-ai inecat repede
Cata_ [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:51
-20/24
ai inceput bine, dar ti-ai infirmat ce ai zis pana "Da' tu..." de acolo inainte. Cine a fost membru stasi in rdg, merkel sau trump? a cuifamilie a plecat din vest in este dupa al doilea razboi mondial, al lui trump sau a lui merkel. Cine e mare rusofila si vorbitoare de rusa? Ce sanctiuni sustine? Alea prin care restul europei nu poate face afaceri cu rusia, doar germania si (poate) franta? sanctiuni is doar pentru unii, da? restul e cancan cu povestile lui mueller si congresul
tampenii sinistre
ganz [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 17:17
+11/15
Merkel nu a fost membru stasi, familia a plecat in Est pentru ca tatal sau care era preot a primit o parohie acolo si cunoastrea limbii ruse nu e o dovada de rusofilie. Verdict ? Troll.
asta e realitatea paralela...
bogdan1477 [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 10:41
+4/4
... in care traiesti tu si prietenii tai.
de cand adevarul este "un atac violent"?
Razvan_M [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:52
-12/62
Este ceva fals in ceea ce a afirmat Presedintele Trump, bai jurnalisti de doi bani?
e doar un cliseu gazetaresc
omul.rau [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:25
-11/43
'lanseaza un atac violent' suna bine in capul ziaristilor

Corect era 'Trump critica iar Germania...'
da
Point [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:42
-14/16
insa nu in capul tuturor.numai aia cu gaina care naste pui vii,sau mai rau,cei cu manipularea stirilor,invatata pe la nu's ce ong-uri.
''cliseu cliseu,da' sa stim si noi''
"jurnalisti de doi lei"
jim.beam [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:46
+13/19
asta spune multe despre dispretul tau fata de jurnalisti, dispret impartasit si de Trump. Daca n-ar fi jurnalistii care sa demonteze minciunile lui Trump America s-a scufunda in dictatura. Uite aici o lista cu minciunile lui
http://www.politifact.com/personalities/donald-trump/statements/byruling/false/

Si ca sa-ti raspund la intrebare, da sunt multe minciuni in ceea ce afirma Trump. Afirma ca statele refuza sa majoreze bugetele de aparare, minciuna. Le maresc doar ca nu exista nici o obligatie de a le mari peste noapte, oricum daca se vrea accelerarea se pot purta discutii civilizate intre diplomati, nu atacuri violente pe Twitter sau prin mass-media.

Afirma ca Germania sprijina Rusia, minciuna. Germania a impus sanctiuni Rusiei si gaze cumpara pentru ca nu are incotro. Da Trump gaz ieftin Germaniei ? E binevenit. In realitate nu poate oferi decat o mica cantitate de gaz lichefiat la suprapret.
cred ca..
rochiri [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 11:56
+15/41
..cel mai bine ar fi ca UE sa isi faca propia armata!
Cat despre acest mascarici...nu depindeti de Rusia ..depindeti de US....cam asa se traduce...si nimic mai mult.
asa e tovarase
Point [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:47
-12/14
insa nu ar fi mai bine sa includem si rusia in armata asta?ca sa nu mai avem dracu' cu cine ne bate.
hai domne odata cu uniunea aia marita...
pana la china frateee
mda
Xorciser [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:02
-8/14
https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8475239-mica-provocare-geostrategica.htm

O mica aducere aminte legat de ce inseamna apropierea Germaniei de Rusia, si a Turciei. Plus interesul american.
Trump e foarte destept
mihaitzateo [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:04
+20/36
Dl Trump e foarte destept.
De ce spune asa ceva, nu stim, dar un lucru e clar, dl Trump a cerut ridicarea sanctiunilor economice asupra Rusiei si re-includerea Rusiei in G7 (care asa ar fi re-devenit G8) cu putin timp in urma.

Iar dna Merkel s-a opus ridicarii sanctiunilor economice la adresa Rusiei si reincluderii Rusiei in G7, pana nu se inregistreaza progrese in procesul de pace din Estul Ukrainei.

Ca Germania cumpara gaz si petrol de la Rusia, e pentru a ajuta populatia Rusiei sa nu moara de foame.

De ce zice atunci dl Trump asa ceva?
Nu am idee.
Poate zice, sa comenteze asa aiurea sau are motivele sale, el stie.
Cine mai baga de seama la tot ce zice dl Trump?

.
da?
Toni_Romania [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:07
+20/36
"prizoniera Rusiei" produce mare parte din dotarile armatei mericanilor (tunul de pe tanc Abramns e Rhein Metall, 50% din componentele lui Tomahawk sunt Siemens.... etc etc) - iar fara gazele ieftine rusesti GER si Europa Vest ar crapa. (s a vazut in ian 2007 cand rusii au inchis vana cu 5%)
nu e corect, tunul abrams e produs in Colorado
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:08
-18/26
cind Putin a anexat Crimeea Ucraina le-a taiat curentul, apoi Putin a comandat 2 turbine de gaz de la Siemens care le-a construit si livrat in Crimeea, cu o luna in urma ele au fost instalate si testate. plus la asta Siemens acuma construeste alte 3 turbine pentru Rusia. astia de la Siemens nu au auzit de sanctiuni pentru razboiul in Ucraina, le place banii lui Putin, busines as usual
pe bune?
Toni_Romania [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:46
+21/29
https://en.wikipedia.org/wiki/Rheinmetall_120_mm_gun
.
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:09
-13/15
da am gresit cu tunul, dar cuvintele tale ii contrazic pe trolii care afirma ca SUA doreste ca toti sa procure arme numai de la ei, pai aici fix e invers ca cumpara SUA de la Germania.

doar un tun si inca citeva componente nu schimba peisajul, stiu ca minusculul Israel are mai multe programe comune cu SUA decit mareata Germanie.

o intrebare: de ce Germania nu are avioane de generatia 5-a ? nu are si nici nu doreste sa produca sau sa cumpere ?
de ce Germania nu mai produce nici tancuri si alte arme serioase in ultimii 20 de ani si au lasat industria apararii balta ?
nope
Lucian* [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:01
-9/13
nu se mai produce de mult.
La versiunea M1A1 au fost dar sunt 20 de ani de cand nu se mai produce in Germania.
Trump vorbeste egoist si prostesc.
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:07
+22/40
Daca vrea sa propuna oprirea cumpararii de gaz din Rusia de catre Germania ( Deutsch-landia), intai sa ofere intreruperea comertului de multe miliarde de $ al SUA cu produse chinezesti facute cu gaz rusesc. SUA cumpara inca cantitati enorme de produse din plastic din China, facute cu gaz Rusesc.
Apoi poate sa si propuna un Mega Proiect Transatlantic de asezare de conducte de gaz intre Scotia- Islanda- Groenlanda- Canada prin care gaz din SUA poate sa ajunga in Europa cu participare 50%-50% financiara SUA- Canada / Europa
Germania e controlata total de rusia....
liviu_ [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:10
+13/39
dar presedintele americii face toate actiunile in favoarea rusiei....
doar zis...
Ei nu mai spune !
Idealistu [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:45
-23/29
Unde ai auzit/citit, la CNN sau Washington Post, care in curand se vor numi Antena 3 si Pravda.
Pravda si Antena 3= Fox News
debrid [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 20:19
+6/8
CNN si WP= quality press.
.
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:11
-19/35
multi ziceau ca Germania este spionata de catre SUA, corect, si asta e facut deoarece Germania tradeaza NATO, iar NATO doreste sa stie cine exact sunt tradatorii si despre ce ei se inteleg. recent au fost testate turbinele Siemens in Crimeea anexata,
hai trolilor kgb'isti si psd'isti datimi un milion de minusuri ca dreptatea va taie la ochi, nu-i asa ?
nu Trump doreste disparitia NATO, dar Rusia si probabil Germania care are 25000 de soldati americani si nu plateste pentru aceasta.
Se numeste economie de piata
domnescu [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:17
+21/35
Germania face eforturi sa devina independenta energetic, chiar incercand sa ia gaz de la Romania, prin BRUA, etc, doar ca si ro is prosti rau
Rusia nu are alta economie in afara de exporturi de resurse: gaze, petrol, deci are tot interesul sa vanda gaze oricui.

concluzie: ambele sunt captive, Germania de gaz si Rusia de banii Germaniei.

de aia se negociaza foarte intens, si este un lucru normal intr-o economie de piata. Dar ce sa ii explici la prost, el stie numai circ
Germania nu e captiva, dar doreste sa fie
Idealistu [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:47
-23/29
Norvegia are gaze si este mult mai aproape.
Norvegia nu are atata gaz
kent8 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:25
+19/23
Germania consuma mult mai mult.
well...
1A [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:19
-20/32
nu-mi place in general acest ingamfat planetar dar aici are 100% dreptate.
poate are dreptate
Francisc 1 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:19
+19/39
dar nu e deloc in masura sa comenteze cine e sub controlul rusesc!
Mare minune!
emil bobu [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:19
+17/37
A invatat idiotul ceva nou!

Urmeaza sa zica "nobody knew Germany was dependent on Russian gas, nobody knew".
Trump face exact ce trebuie
tg3290 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:43
-14/50
si Germaniei si Rusiei si Chinei si altora. E normal deci sa fie injurat, blamat, facut in toate felurile ca doar anexarea Crimeei de catre Rusia nu s-a facut in mandatul lui, nici marea imigratie din Europa, nici inarmarea cu bomba atomica a NK, nici asaltul Chinei pe pietele globale cu politica de dumping.
Germania plateste anual zeci de miliarde de euro Gazprom pe gaze si se sfieste sa-si achite cota in NATO, care inseamna un plus de circa 30 mld. euro pe an. Asta in timp ce plateste bani rusilor, o parte din banii Germaniei - cateva sute de miliarde de euro pe an vin in conturile VW, Daimler, Deutsche Telekom, Deutsche Bank din buzunarele americanilor, cea mai buna piata premium pentru exporturile germane. Si tot Trump e nebun, prost, tampit ca nu vrea sa continue politica merkelista a adormitului de Obama.
La fel si cu China. China vinde de sute de miliarde in US, face listari pe bursa americana, ca la ei pe bursa acasa nu ar valora companiile lor asa mult si nici nu ai investitorii pe care ii gasesti din US, adanceste deficitul cu US in baza unui comert antidumping, vezi si conflictul cu UE pe subiect. Plus ca statul chinez e mare investitor in titluri de trezorerie americana. Si sa stea Trump sa doarma cum a facut Obama si lesinata de Hillary. Cred ca joaca s-a cam terminat. Nimeni, absolut nimeni, nici China, nici Germania nici altii nu vor renunta la piata americana de bunuri, cea mai mare piata premium din lume ( a se citi cea mai profitabila piata din lume). Dar e mult zgomot cand frigi manutele prinse in borcan!
Trump greseste
sprite [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 17:09
+13/15
Deficitul SUA e generat de exporturile necompetitive, cand ai mana de lucru scumpa nu poti concura cu cele bazate pe munca ieftina. Economia americana beneficiza enorm de pe urma bunurilor si serviciilor ieftine, masini mai ieftine facute cu otel ieftin, case, cladiri ieftine facute cu otel ieftin, industria aeronautica, industria de utilaje etc. toate beneficiaza de pe urma materiilor prime ieftine. Cetatenii americani cumpara ieftin produse facute in China. De ce vrea Trump sa le scumpeasca viata americanilor ?

SUA face afaceri cu Rusia, Pepsi, Coca-Cola, General Motors, Ford, Exxon etc. asta inseamna ca SUA sprijina Rusia ? Si Romania, Polonia cumpara gaz din Rusia, asta inseamna ca sustin Rusia ? Astea sunt copilarii.

SUA nu va rezista unui razboi economic pentru ca va fi lovita din toate partile, doar China singura poate face pagube serioase, mai sunt Canada, Uniunea Europeana etc

Ratoindu-se asa la singurii sai aliati Trump ii ostilizeaza, in schimb e foarte amabil cu Putin cu care a declarat in numeroase randuri ca vrea sa aiba relatii bune. Deci europenii sunt naspa si rusii sunt ok. Asa vrea el sa faca America mare ? Poate mare proasta.
dreptate numai partial
cugetatorul [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:47
+24/28
Trump are dreptate ca Germania ar trebui sa-si asigure cota de cheltuieli militare pe care si-a asumat-o la NATO, si nu dupa 2024 ci acum; Pe de alta parte, afirmatia lui Trump cum ca NATO a expirat seamana mult mai mult
cu afirmatia cuiva care este "prizonierul" Rusiei.
Asa o fi.
Cataleya [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:47
+21/39
Dar nu cred ca Rusia controleaza Germania mai mult decat il controleaza Putin pe Trump :)
Trump e un clovn
omul.rau [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 12:52
-16/42
dar in acest caz are dreptate
nu..nu are.E doar un bisnitar..
deville2010 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:52
+22/34
Daca vrea sa propuna oprirea cumpararii de gaz din Rusia de catre Germania ( Deutsch-landia), intai sa ofere intreruperea comertului de multe miliarde de $ al SUA cu produse chinezesti facute cu gaz rusesc. SUA cumpara inca cantitati enorme de produse din plastic din China, facute cu gaz Rusesc.
Alo! nene
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 19:25
+8/8
Nu ma plagia pe mine ! :- )))))
Putin=WIN
stani [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:20
+22/34
Eu din mass-media romaneasca si cea internationala am inteles pana acum ca Trump a fost ajutat de Putin sa ajunga presedinte al Americii. Acum aflu de la Trump ca Putin e in cardasie cu Germania, Germania care se vrea a fi locomotiva a UE. Pe langa informatiile astea daca mai pun la socoteala si influenta lui Putin in Orientul Mijlociu sau in BRIC, trag concluzia ca Putin controleaza cam tot ce misca pe Terra in acest moment. Ba mai mult decat atat, toate tarile care trimit oameni pe Statia Spatiala Internationala sunt tot la mana rusilor si la batranul lor Soyuz.
da, cam asa pare
revo [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:46
+18/32
dar parca mai era unul, intruchiparea raului absolut, Soros... Pe ala vad ca deocamdata l-au lasat la naftalina. Nu-i nimic, dupa ce erzolva cu Germania si Franta, il scoate iar la gard.
La fel cum USA...
ww [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 13:26
+19/43
Sunt dulaul asmutit de Israel asupra cui doreste in lumea asta.
Tranzactii comerciale
quietguy58 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 14:22
+20/38
Cum indrazneste Germania sa cumpere gaze naturale de la rusi si nu de la americani??? Ntzz, nu-i frumos.
foarte adevarat
Viorica Alexandru [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:09
-14/16
dupa razboi, asa a fost mereu...
Trump are dreptate, si nu numai in aceasta privinta...
Taxa pe importurile din Ruisa
Koczka [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:09
-13/15
E asa de simplu. Daca UE ar adopta o taxa generalade 25 - 30 % pe toate importurile din Rusia, problema ar fi rezolvata fara nervi si fara politicieni. Sa vedem cui ii va mai conveni sa importe gaz sau alte materii prime din Rusia. Ca sa fie competitivi pe piata mondiala ar trebui sa scada preturile la jumatate.
o idee proasta
demetru [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:36
+9/11
daca UE taxeaza cu 25 importul de gaze toate preturile sar in aer, economia europeana va deveni necomopetitiva si multe afaceri vor da faliment. Cine crezi ca va castiga din situatia asta ? Cine vrea ca Europa sa-si taie craca de sub picioare ?
Mda...
Cataleya [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:30
+23/27
"Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a publicat, marţi, o listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Trezoreria SUA a subliniat că persoanele care figurează pe listă - 114 politicieni şi 96 de oameni de afaceri - nu au fost sancţionate de SUA şi nu sunt supuse unor restricţii sau repercusiuni."

"Potrivit Departamentului de Trezorerie al SUA, fiecare dintre oamenii de afaceri menţionaţi are o avere estimată la cel puţin un miliard de dolari."

Acum ce sa mai zici? Ca Rusia controleza Germania, iar USA nici usturoi n-a mancat, nici....bla-bla-bla
Similitudini cu anii premergatori WW2?
Arminius [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:33
-18/24
Numai ca se discuta in termeni de economie nu de teritorialitate. Trump stie mai multe decat spune. Posibil sa fi aflat de existenta unui pact de genul Ribbentrop-Molotov.
Marea Britanie, prin Theresa May, incearca obtinerea "pacii" cu Europa (Germania), vezi Neville Chamberlain 1938.
Europa se afla pe pozitii contrare israelitilor.
La carma Romaniei se afla un vorbitor de limba germana.
Avem o unica optiune de securitate (SUA)
si o mare putere pe care trebuie sa avem curajul ne-o reapropiem: China
Da prietene, așa este
ww [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:24
+21/25
Și atunci s-a discutat tot de economie, mai exact de necesarul de a produce al giganților. Teritorialitatea e poveste. Totul a început, artificial de la Martea Neagră din 1929 (vezi cam cât a trecut din 2007). Restul, extremismele și atrocitățile, experimentele (fascism, comunism etc) făcute pe omenire de Big Brother sunt consecințe abil dirijate de maeștri din umbră.
Sunt mulți nori negri care ar cam trebui să ne înspăimânte:
- renașterea păgânismului și îndepărtarea de Hristos (poți omorâ și tortura semenul doar atunci când nu ai nicio instanță spirituală superioară, tu fiind propriul tău Dumnezeu). Curiosii poate vor citi elucrubațiile lui Blavatsky, Steiner, Guenon, Freud etc, pentru comparație.
- aducerea imigranților (vezi situația de atunci a evreimii) atât de necesari pentru a crea elementul alterității, spre care să fie dirijată ura celor flămânzi;
- torpilarea sitematică a democrațiilor fragile (vezi ascensiunea totalitarismelor in Est și declarații belicoase intre state).
Când toate se vor implini și veti vedea istoria înfăptuindu-se sub ochii voștri, judecați altfel caracterul nostru de „tradatori”. Atunci cand Big Brother te vinde ca pe o vită și vrea să te insângereze, de fapt nu prea ai de ales. Iar peste 50 de ani, „vor veni din nou americanii”.
Cat mai multe arme. Vanzatorul este US.
quietguy58 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 16:44
+18/22
Cat mai multe arme. Vanzatorul este US.
Cat mai mult petrol. Vanzatorul este US
Cat mai multe gaze naturale. Vanzatorul este US.
Si apa e uda!
yol [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:34
+13/25
Stim toti de ani de zile ca nu doar Germania, ci toata Europa e dependenta de gazul rusesc.
Nu e nicio noutate! E doar o alta manevra de a destabiliza Europa...
Aviz cozilor de topor carora trebuie sa le spuna cineva cand e soare afara...
Se vede din satelit, cum zicea un copil...
Bufonul minte porceste
aramos [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 15:37
+20/32
2% pentru aparare este o tinta convenita de membrii NATO pentru anul 2024 si fiecare tara isi creste treptat bugetul apararii pentru a realiza acest obiectiv.

Nu numai Germania e dependenta de gazul rusesc, ci intreaga Europa. Dependenta este una obiectiva nu pentru ca asa vrea Merkel sau orice alt lider european, inclusiv Romania ia gaz de la rusi. Momentan nu exista alternative dar se lucreaza pentru a aduce gaz din alte parti ale lumii si pentru a scapa de dependenta ruseasca.

Ce spune aceasta marioneta ruseasca are tot atata adevar ca si cum Europa ar spune ca SUA a sprijinit terorismul mondial cumparand masiv in deceniile trecute petrol de la sauditi. Sluga lui Putin cauta tot felul de tertipuri pentru a slabi Europa si a face astfel jocul Rusiei.
Corect
seby19 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 18:20
+13/19
Sa nu uitam ca SUA l-a ajutat mult pe Stalin in al doilea razboi mondial, fara acest ajutor URSS se dizolva impreuna cu comunismul terorist care a devastat si ingrozit lumea in urmatorii 50 de ani. Americanii au livrat 400.000 de camioane, 12.000 de blindate, 11.000 de avioane, aproape 2 milioane de tone de alimente, suficient pentru a sustine 222 de divizii sovietice timp de 4 ani. In total peste 100 de miliarde de dolari.

Dupa care a urmat abandonarea Europei de Est in mana criminalului Stalin de au stat bunicii nostri prin puscarii tot asteptandu-i pe americani. Iar acum urmeaza un nou abandon semnat Trump. Acelasi Trump care acuza Germania ca isi sustine economia cu gaz rusesc desi stie bine ca Germania nu are incotro, insa el semnneaza contracte cu Arabia Saudita aka tatucii terorismului sunnit. Afaceri de 400 miliarde dolari, desi SUA e acum independenta energetic si nu mai are nevoie de petrolul saudit.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-22/guide-to-400-billion-in-saudi-u-s-deals-black-hawks-to-oil

Dar cand ai fost pus presedinte de stapanul Putin nu te apuci sa-i musti mana, ci te apuci sa latri si sa musti pe amaratii care-ti sunt alaturi si care au sustinut SUA timp de 50 de ani.
Ca sa ne facem idee
Rahan5 [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 21:50
+10/10
ce inseamna 100 de miliarde $ in anii '40, Romania dupa 23 August 1944 , dupa sursele romanesti, a facut un efort financiar in sprijinul Razboiului de
1 miliard $ pana la sfarsitul razboiului anti- hitlerist.
Unde-i logica ?
arap [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 19:06
+14/16
Germania poate si ea sa spuna ca SUA sustine China pentru ca importa enorm de mult de acolo. Sau poate sa spuna ca SUA sustine Rusia pentru ca importa din Germania :)
.
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 21:41
-8/8
SUA duce razboi comercial cu China iar Germania importa enorm din China, si nu incurca produsele competitive cu hidrocarburile primitive
Chiar asa ?
arap [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 12:42
+3/3
SUA importa mai mult din China decat Germania, SUA imprta de 500 de miliarde de dolari, Germania importa din China doar de 100 de miliarde de dolari. SUA importa din Germania mai mult decat importa Germania din China. Deci clar SUA ajuta China si Rusia mai mult decat Germania.
logica e aici,numai catre sa ai minte sa o prinzi
Ingwar [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 21:46
-8/8
in timp ce SUA se lupta si cu China si cu Rusia, ambele fiind dictaturi unde omul nu valoreaza nimic, Merkel se pupa si cu Putin si cu Xi zi pin, vitelul bun suge de la 2 vaci, si inca profita de protectia americanilor, deci vitelul suge de la 3 vaci
Cum "lupta" Trump cu China si cu Rusia
arap [utilizator], Joi, 12 iulie 2018, 12:46
+3/3
ZTE, o firma chineza, a incalcat embargoul impus Iranului, drept urmare i s-a interzis sa vanda componente in SUA pentru 7 ani fiind considerata un pericol la adresa securitatii nationale. Trump, disperat sa faca pe plac chinezilor ca sa-i puna o vorba buna la dictatorul nord-corean, a ridicat interdictia si a permis din nou ZTE sa faca afaceri in SUA
https://www.nytimes.com/2018/06/07/business/us-china-zte-deal.html

Pana si republicanii sunt oripilati, SUA nu a castigat nimic din intalnirea cu Coreea de Nord, doar vorbe, in schimb chinezii fac din nou afaceri in SUA.

Cu Rusia e si mai groasa, Trump a ajuns presedinte cu implicarea serviciilor secrete rusesti si cand Obama a impus sanctiuni Rusiei s-a opus. In mod consecvent a subminat autoritatea serviciilor americane de intelligence, in schimb il crede pe cuvant pe Putin cand ii spune ca Rusia nu are nici un amestec. E nebun de-a binelea ! Cu chiu cu vai a pus in aplicare sanctiunile impotriva Rusiei votate de Congres care i-a si interzis sa le ridice fara aprobarea sa.
https://abcnews.go.com/Politics/timeline-trumps-delays-russia-sanctions/story?id=50733408

Trump s-a opus mai mereu sanctiunilor si l-a laudat pe Putin, sanctiunile sunt rodul Congresului american si nu a strategiei lui Trump.
https://slate.com/news-and-politics/2018/01/trump-is-doing-as-little-as-legally-possible-to-comply-with-congresss-russia-sanctions.html?via=gdpr-consent

Trump s-a opus sanctionarii tarilor care cumpara arme de la rusi
https://www.nytimes.com/2018/01/29/us/politics/trump-russia-sanctions.html
Europa va renunta la gazul rusesc
carvil [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 21:01
+12/16
cand SUA va renunta la bunurile cumparate din China. Sa-si inchida afacerile din China KFC, McDonald’s, Boeing, Coca-Cola, Procter & Gamble, Intel, Apple, Starbucks, Walmart, General Motors si apoi mai vorbim. Pacaliciul de Trump crede ca si-a gasit fraieri prin Europa. De fapt vrea sa ingenuncheze Europa care concureaza tot mai puternic SUA.
Traiasca prietenia ruso-germana
almaviva [utilizator], Miercuri, 11 iulie 2018, 21:05
-8/14
Care de-a lungul timpului a adus lumii numai beneficii: impartirile Poloniei, pactul Ribbentrop-Molotov sau Nord Stream 2. De ce refuza unii sa vada ca aceste tari vizeaza numai interesul omenirii?
comenteaza