​INTERVIU Kader Abdolah, scriitor olandez-persan: Sunt sigur că in viitor mii de iranieni își vor părăsi tara. Si asta va fi din nou o mare problemă pentru Europa / Imigranții și societățile au nevoie de timp. Poate să îți fie teamă, dar istoria își va îndeplini menirea - Hotnews Mobile
1 € 4,7383 1 USD 4,2016luni 18 feb 2019
Simpatic
mitg [utilizator], Miercuri, 13 iunie 2018, 18:57
+2/22
"eu locuiesc în Olanda, o țară mică, și cred că cultură, limba, religia, ploaia și vântul din această țară sunt 100% capabili să primească Islamul imigranților și să-l schimbe într-unul nou, un Islam nou cu cultură olandeză incorporată în el"

Se vede in Schilderswijk, in Delft, in Rotterdam ...
Exact
Vade Retro [utilizator], Miercuri, 13 iunie 2018, 21:32
+15/25
Islamul olandez nou care a asasinat politicianul Pim Fortuyn si autorul Theo van Gogh.
Degeaba
ABBV [utilizator], Miercuri, 13 iunie 2018, 23:08
+9/13
Islamul e islam. Nici una din religiile care o dau pe razboi nu ajuta societatea nici islam nici ortodoxia .....probabil doar o mica diferenta islamul e mai agresiv in rest la fel .....status quo nimic nu se schimba toate sunt medievale. Si atat cat vor exista oameni slabi ....vor avea priza!
Religii comparate
Setalcott [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 3:45
+6/12
Auzi acolo, ce tupeu pe ortodocsii aia bizantini! II ataca islamul si ei au curajul sa se apere! Si , ajunsi la disperare, mai si cheama catolicii in ajutor sa porneasca cruciadele.
Poate sa iti fie teama
Setalcott [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 3:49
+4/6
10% europeni + imigratie = istoria isi va indeplini menirea
Vai, dar ne place Europa....
IancuJianu [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 11:55
0/6
...insa nu ne plac crestinii care au construit-o...
Foarte frumos spus
oopsie_daisy [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 14:36
+1/7
Frumos interviu, si impresionanta punerea lucrurilor in perspectiva istoriei.
Cu sau fara voia noastra, istoria isi va face treaba. Mor de ris/plins cind ii aud pe unii otariti ce peste 100 de ani Europa nu va mai fi crestina, sau ca Romania nu va mai fi a "romanilor" (indiferent ce inseamna asta). De parca am putea in cel mai mic grad sa ne imaginam cum va fi omenirea in 100 de ani, cind noi acum 30 de ani nu stiam ce e Google si telefoanele mobile (bazice, nu smart), si cind stiinta si tehnologie avanseaza intr-un ritm exponential (desi cred ca "exponential" e putin spus, poate ar trebui spus "mega-exponential").
Ne orbeste nationalismul si crestinismul, omitind faptul ca generatiile Y si Z nu mai stiu vorbi corect nici romana, nici engleza - vorbesc o combinatie, cu propriile lor prescurtari si prelucrari.

Dar in acelasi timp aruncam plasticuri, nu reciclam, nu economisim apa, poluam, si nu ne pasa ca in citeva zeci de ani resursele de energie traditionala se vor termina - supravietuirea speciei depinde mai mult de un stil de viata ecologic decit de unul "crestin".

Dar na, bine ca ne pasa de un long term indefinit, decit de foametea si prostia din ziua de miine (ca uitasem sa spun, educatia si cultura sint si ele pe care de disparitie, in paralel cu revenirea la Evul Mediu religios)
?
Paesano [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 15:18
-1/3
Maestre, esti cumva ruda cu Veorica? Ti-a facut limba romana vreun rau?
Pardon?
oopsie_daisy [utilizator], Joi, 14 iunie 2018, 16:58
-1/3
In afara de un "ce" in loc de "ca", nu inteleg cu ce ti-am gresit tie sau limbii romane, maestre!
Imigratia salveaza ecologia
Setalcott [utilizator], Vineri, 15 iunie 2018, 3:38
+1/1
Daca esti asa de sigur ca nu putem sti ce va fi in 100 de ani, de unde siguranta ca Europa ne-crestina sau Romania ne-romaneasca nu vor fi sufocate in plastic? Pana una-alta, doar europenii au avut preocupari ecologice.
o mica observatie
paniri [utilizator], Vineri, 15 iunie 2018, 7:26
+1/1
doar o observatie in legatura cu modul de gandire: "istoria își va îndeplini menirea" - oare scriitorul asta vede holocaustul in linie cu propria ipoteza sau nu se gandeste decat ca e inevitabila mutarea musulmanilor in europa?! istoria e facuta de oameni, nu e ceva gen destin care se intampla no matter what. si oamenii merg si in directii bune si in directii rele, iar pe alocuri chiar dezastruoase.
comenteaza