Gabriela Firea a încercat de mai multe ori, marți, să își reactiveze pagina de Facebook, închisă de luni seară după avalanșa de comentarii negative lăsate de internauți la postarea ei în care acuza "aparatul soroșist de propagandă" pentru faptul că a fost huiduită pe Arena Națională. Doar că, deși a șters toate comentariile și le-a păstrat doar pe cele pozitive, apoi a revenit și a șters postarea și a publicat-o din nou, apoi iarăși aceeași acțiune, miile de comentarii virulente care se adunau rapid pe pagina sa au determinat-o Firea să lase contul de Facebook închis.

Simona Halep si Gabriela Firea pe Arena NationalaFoto: Agerpres

UPDATE 18.30 - Agenția News.ro relatează că Firea a revenit iar pe Facebook după ce şi-a închis pentru a doua oară pagina: ea a şters mesajul de luni seară în care vorbea despre "echipe de cetățeni cu venin care au venit bine organizate" şi l-a repostat.

Doar că, în doar 10 minute, internauţii au lăsat peste 1.000 de comentarii negative şi critici ironice la adresa edilului. "Veninoşii sorosişti te salută", este mesajul unuia dintre ei.

La puţin timp după, textul a fost din nou şters şi postat, iar mesajele oamenilor au continuat să apară. În mai puţin de 5 minute se adunaseră deja peste 1.200 de comentarii.

UPDATE 17.20 - Pagina de Facebook a Gabrielei Firea este din nou inactivă.

UPDATE 17.15 - Situația a fost "răsturnată" rapid: comentariile cu critici virulente și injurii la adresa Gabrielei Firea au revenit, sunt peste 2.500 de comentarii noi la postare.

________

16.25 - Gabriela Firea și-a reactivat marţi după-amiază pagina de Facebook, iar la postarea privind "aparatul soroșist de propagandă" care ar fi vinovat pentru că a fost huiduită pe Arena Națională la ceremonia pentru Simona Halep au rămas doar circa 100 de comentarii pozitive și cu felicitări la adresa ei.

Spre comparație, la o postare similară de pe pagina de Facebook "Alături de Gabriela Firea", sunt peste 6.500 de comentarii, majoritatea covârșitoare fiind critice la adresa Gabrielei Firea.

Primarul Capitalei a reacționat luni seară,pe Facebook, față de momentul de pe Arena Națională când a fost huiduită copios de cei aproximativ 20.000 de spectatori din tribune, ea susținând că huiduielile au venit din partea unor "echipe de cetățeni cu venin care au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenți".

Postarea a atras un val de comentarii virulente din partea utilizatorilor, din acest motiv pagina de Facebook fiind la scurt timp închisă.

Acelaşi mesaj al Gabrielei Firea a fost postat luni seară şi pe pagina sa de Twitter, unde a primit la fel de multe critici.

Simona Halep a prezentat luni seară trofeul cucerit la Roland Garros, în cadrul unei ceremonii la Arena Naţională. În deschiderea ceremoniei, primarul Capitalei,Gabriela Firea, care a venit cu eșarfa tricoloră pe piept, i-a oferit Simonei Halep cheia orașului și a încercat un mic discurs, dar a fost huiduită copiosde miile de oameni din tribune, care au scandat apoi numele Simonei.