Viața lui Arsenie Boca - Hotnews Mobile
1 € 4,6822 1 USD 4,0973miercuri 16 ian 2019
asta e lumea în care trăim...
periscop [utilizator], Joi, 31 mai 2018, 12:05
-27/49
... ateii scriu despre marii noștri duhovnici, încercând să-i reducă la lumea lor, bidimensională...
!
tudorr [utilizator], Joi, 31 mai 2018, 19:16
+22/44
Bine ca e bogata lumea ta plina de fantezie si de literatura SF!
Exemplu de"literatura SF":
Altiro [utilizator], Vineri, 29 iunie 2018, 11:29
-9/21
Cu banii din cutia milei şi cu cei din donaţii, un preot din Iaşi a construit locuinţe pentru oamenii fără adăpost. Gest impresionant al unui preot din Iași. Mișcat de soarta femeilor sărmane și a nevoiașilor fără adăpost, părintele le-a construit o locuință. O clădire cu două etaje și 11 camere, unde tot atâtea mame, împreună cu copiii lor, vor începe o viață nouă. Casa a fost ridicată cu banii din cutia milei, dar şi cu ajutorul donațiilor oferite de oameni cu suflet mare.Preotul Dan Damaschin slujeşte la biserica Maternităţii “Cuza Voda” din Iaşi..
Hmm
Hydra [utilizator], Marţi, 10 iulie 2018, 12:31
+9/11
Pentru o institutie ce "da 500 000 euro, dar cumapra ceva frumos", l-am citat pe patriarhul baniel, sunt foarte rare aceste exemple pozitive. Parca se ocupau cu propagarea de bine in societate, de iubire pentru aproape...nu de facut vanzare la Mercedes si alte brand-uri de lux, ori cumpararea de clopote cu chipul celui mai fericit om din Romania sculptat pe el...Au mult prea multe resurse financiare, si fac mult prea putin bine in aceasta societate.
Vezi ca pacatuiesti si o sa fii afurisit
Dalinar [utilizator], Vineri, 1 iunie 2018, 1:26
+23/41
Nu judeca, in pana mea, daca tot esti taliban orthodox
tu ai citit cartea, sau ai doar pareri apriori?
hash [utilizator], Luni, 4 iunie 2018, 19:24
+20/22
?
Un om sfant!
Impotriva prostiei din tara [utilizator], Marţi, 19 iunie 2018, 18:25
-2/4
Frumos!
hmm
AndJorj [utilizator], Miercuri, 25 iulie 2018, 10:21
+2/6
cand in mainstream media total anti-crestina este promovat intens acest preot, am motive sa ma indoiesc de sfintenia lui.
Aha
Lake123 [utilizator], Sâmbătă, 2 iunie 2018, 19:51
-18/26
Aha, deci articolu are ca scop propaganda pentru cărți, nu Arsenie Boca, despre care nu se spune absolut nimic. Rușine zaristului care a făcut asta.
lasa ziaristul in pace
hash [utilizator], Luni, 4 iunie 2018, 19:23
+15/21
Da dom-le, si ce e rau in a face propaganda pentru carti?

Citeste carti, de toate felurile si oricate, numai citeste omule! Cartile te fac neprost!

Rusine tie ca faci un asfel de comentariu deplasat fara sa cunosti nici persoana ziaristului, si nici cartea.
parere avizata
hash [utilizator], Luni, 4 iunie 2018, 19:21
+15/21
Am citit cartea; cred ca mi-a luat in jur de 8 ore. Se citeste cu sufletul la gura. Tatiana Niculescu are talentul in a selecta sub forma unui tot unitar o gramada de pareri si referinte; textul nu este scris in nume propriu, nu incearca sa-si impuna parerea asupra preotului Boca, ci, dimpotriva, tine distanta - de apreciat acest lucru.

Avalansa de intamplari si contextul istoric este unul special; ascensiunea comunismului surprinde in pozitia gresita un baiat care, sarac si orfan fiind, n-a putut sa-si urmeze vocatia de a urma scoala de ofiteri. Un om inteligent, citit, insa insingurat de timpuriu, care a vrut cu adevarat as zice eu, sa inteleaga filocalia, sa-si raspunda la marile intrebari ale vietii.

De unde popularitatea sa? Deschideti cartea si cititi, deslusiti contextul mistic, needucat, al societatii romane satesti de inceput de secol XX, caruia prestatia sa i s-a potrivit ca o manusa.

Personal am vrut sa citesc cartea intrigat fiind de picturile de la biserica Draganescu, si care sunt cumva incununarea intregii sale vieti. Am vrut sa descifrez acel 'de ce', deasupra misticismului legat de ubicuitatea portretului sau.

Un sfant? Pentru un religios habotnic, fara indoiala, insa pentru cei care nu se limiteaza la atat .. :) Va las placerea sa descoperiti.

O carte foarte faina, si asta v-o spune un ateu.
!
tudorr [utilizator], Marţi, 5 iunie 2018, 13:13
+14/20
Fain review!
Ne-o spune un ateu..
Altiro [utilizator], Miercuri, 6 iunie 2018, 10:26
-21/33
Rostogolesti voios cuvinte precum"contextul mistic, needucat", "religios habotnic", "limitati"si consideri picturile de la biserica Draganescu"incununarea vietii"lui Arsenie Boca. Un adevarat desert este in sufletul tau (de asa zis ateu) daca n-ai deslusit nici o farama din ceea ce au simtit zecile de mii de oameni "needucati" si"limitati"care l-au cautat pt a fi indrumati cu intelepciune si credinta de acest preot.
TRAGIC
MataMare [utilizator], Miercuri, 13 iunie 2018, 14:21
+13/23
Vreunul dintre voi cei atat de inflacarati in credinta, stiti de simplele si umanele principii ale liberului arbitru, liberei exprimari, aveti in comportament atat de salbatic si plin de ura o exprimare atat de taioasa si rautacioasa incat parerea personala si libera ei exprimare si argumentare este un lux. Voi nu sunteti dispusi la nici un consens. Invataturile religioasa ve cer sa fiti buni cu aproapele vostru sa il iubiti ca pe propriul frate, la o palma primita sa intoarceti si celalalt obraz , sa fiti decenti, cu bun simt, ori voi ce faceti? imprastiati ura, doar ura. Imi pare rau sa va anunt dar CHIAR sunte-ti extremisti religiosi, indraznesc chiar sa va intreb pe cand va veti infiinta "statul ortodox"? exprimarea Statului Islamic o aveti deja ... de ce sa va opriti aici "iubiti-va" aproapele pana la capat.

Va intreb doar ... a-ti citit biblia? daca da, cred ca ar trebui sa o mai cititi o data.
Eu nu am citit-o si eu sunt ateu, dar sunt dispus si nu am nici cea mai mica problema in a va asculta si a va respecta opinia si parerile, voi de ce nu? Observati extremismul?
Man, dar școala,
Lovercraft [utilizator], Sâmbătă, 7 iulie 2018, 19:23
-9/13
școala ai terminat-o? Câte clase? La ce agramat ești, nu prea multe....
Tragic, 'Ma-ta mare':
Altiro [utilizator], Duminică, 8 iulie 2018, 14:32
-7/15
Imi pare rau sa va anunt dar CHIAR "sunte-ti" extremisti-analfabeti, indraznesc chiar sa va intreb pe cand va veti infiinta "statul sfertodoctilor"? Exprimarea gen "a-ti", "sunte-ti", imprastie numai ignoranta si lipsa de bun simt fata de limba romana..
Fara sa ii caute scuze
Hydra [utilizator], Marţi, 10 iulie 2018, 12:39
+9/13
Dar...cati dintre cei ce dau ture cu cele 4 membre din dotare vorbesc corect limba romana? Cand eram mic, ma forta bunica sa o insotesc la biserica, deh era batrana si bolnava. Am observat multa lipsa de educati si logica la oamenii prezenti constant pe acolo. Nu cred ca dupa 2 decenii s-a schimbat ceva. A avut religia rolul ei in evolutia societatii, dar e cazul unei reforme (ma refer majoritar pe comportamentul liderilor bisericii).
Am o mare problema cu asta, eu accept faptul ca sunt oameni religiosi in jurul meu, sa "fie la ei acolo". Dar ei cu greu ma accepta pe mine. Mi se pare ipocrizie si prostie in acelasi timp, desi marea lor carte SF mentioneaza liberul arbitru.
PS: Una/doua erori, le pot accepta ca scris pe graba, auto-correct pe la telefon. Mai multe, sunt o problema totusi.
Biserica trebuie reformata..
Alex735 [utilizator], Sâmbătă, 21 iulie 2018, 23:30
-13/13
La fel si scoala, invatamantul, clasa politica, tot.
Sa fie eliminata xenofobia, sexismul, rasismul, nationalismul. Sa fie multiculturalism, ecologie si lgbt.

Au avut viziune scoala de la Frankfurt si Antonio Gramsci... Mari oameni, mari vizionari..
esti usor amuzant
Altiro [utilizator], Miercuri, 25 iulie 2018, 15:26
-11/15
"Biserica trebuie reformata"..Exact asta face Dragnea acum cu legile justitiei: trebuie reformata justitia ca sa nu mai faca Livache puscarie. Dragule, acum 2 milenii Iisus a trait printre oameni, si-a facut ucenici, le-a dovedit cine este prin mii de fapte concrete timp de 3 ani si le-a spus tot ce era de spus, adica Adevarul. Daca unii se simt deranjati acum de aceste recomandari, trebuie sa intelegi ca nu poti schimba Adevarul Divin(care oricum e unic), doar pt a fi ei linistiti. Apoi, Dumnezeu ne-a lasat alegerea, liberul arbitru, El nu obliga pe nimeni sa creada si sa-i respecte invatatura.
haha
jeanvaljeanro [utilizator], Duminică, 29 iulie 2018, 14:01
+7/11
Baiete, esti o mare pierdere de vreme :)) si tu si toata biserica ta, nimic mai mult decat o pierdere uriasa de vreme :)) care e ultimul medicament inventat de biserica? Care e ultima tehnologie revolutionara inventata de biserica? Care e ultima teorie care a schimbat viata a zeci de milioane de oameni descoperita de biserica? :))
un mic exemplu dintre alte mii
Altiro [utilizator], Duminică, 29 iulie 2018, 19:03
-8/12
Georges Lemaître a fost preotul care a descoperit teoria Big Bang. Albert Einstein, bun prieten al preotului a afirmat: „aceasta este cea mai frumoasă și satisfăcătoare explicație a creației pe care am ascultat-o vreodată”.
Coresi
Altiro [utilizator], Luni, 30 iulie 2018, 17:52
-8/10
Diaconul Coresi (d. 1583, Brașov) a fost un diacon ortodox, traducător și meșter tipograf român originar din Târgoviște. Este editorul primelor cărți tipărite în limba română. A editat în total circa 35 de titluri de carte, tipărite în sute de exemplare și răspândite în toate ținuturile românești, facilitând unitatea lingvistică a poporului român, dar și apariția limbii române literare(Wikipedia).
originea spitalului
Altiro [utilizator], Luni, 30 iulie 2018, 19:36
-10/10
Timothy S. Miller a scris în anul 1985 o lucrare antologică intitulată "The Birth of the Hospital in the Byzantine Empire". Dovezile aduse arata ca spitalul a fost încă de la început o instituţie întemeiată şi controlată de Biserică şi, de asemenea, această instituţie s-a născut şi s-a dezvoltat în Răsăritul creştin cu mai bine de opt secole (!) înainte ca Occidentul să aibă ceva asemănător.Comentând asupra acestei afirmaţii a lui Miller, cercetătorul american Stanley Samuel Harakas observa că "Biserica guverna aceste spitale, le finanţa şi oferea oameni care să ocupe poziţiile principale în ele. Ea a înfăptuit acest lucru ca pe o parte a chemării sale de ''a iubi'' oamenii şi ca o parte a asemănării sale cu Dumnezeu, Cel considerat, mai presus de toate ca Philanthropos, "Iubitorul de oameni"" (Stanley Harakas, "Health and Medicine in the Eastern Orthodox Tradition", The Crossroad Publishing Company, New York, 1990, p. 75).
Proto-bisericismul
tavu [utilizator], Marţi, 31 iulie 2018, 14:19
+6/8
Asta e evolutia protocronismului, acum au aparut aia care sustin ca la baza oricarui progres stiintic s-a aflat biserica.
"aia" vs @tavu
Altiro [utilizator], Miercuri, 1 august 2018, 13:38
-5/7
Wikipedia:Timothy A. Miller (born 1944) is a professor of Religious Studies at the University of Kansas at Lawrence. He has been involved in the Communal Studies Association (US) and Utopian Studies Society (Europe), and is past president of the International Communal Studies Association (Israel).[1] He has a particular interest in intentional communities and new religious movements. Stanley Samuel Harakas is a priest of the Greek Orthodox Archdiocese of America. He is a distinguished teacher of Orthodox theology, and a significant resource in Orthodox ethics. He served as dean of Holy Cross Greek Orthodox School of Theology and Hellenic College where he also taught from 1966 until retirement in 1995. He also was visiting professor at a number of other schools. He has been active in the Ecumenical Movement on local, state and international levels, serving in the Justice, Peace and the Integrity of Creation Commission of the World Council of Churches.
comenteaza