Viata lui Arsenie Boca - Hotnews Mobile
1 € 4,6686 1 USD 4,0026luni 25 iun 2018
asta e lumea în care trăim...
periscop [utilizator], Joi, 31 mai 2018, 12:05
-17/33
... ateii scriu despre marii noștri duhovnici, încercând să-i reducă la lumea lor, bidimensională...
!
tudorr [utilizator], Joi, 31 mai 2018, 19:16
+12/30
Bine ca e bogata lumea ta plina de fantezie si de literatura SF!
Vezi ca pacatuiesti si o sa fii afurisit
Wanheda [utilizator], Vineri, 1 iunie 2018, 1:26
+13/29
Nu judeca, in pana mea, daca tot esti taliban orthodox
tu ai citit cartea, sau ai doar pareri apriori?
hash [utilizator], Luni, 4 iunie 2018, 19:24
+12/14
?
Un om sfant!
Impotriva prostiei din tara [utilizator], Marţi, 19 iunie 2018, 18:25
0/0
Frumos!
Aha
Lake123 [utilizator], Sâmbătă, 2 iunie 2018, 19:51
-9/17
Aha, deci articolu are ca scop propaganda pentru cărți, nu Arsenie Boca, despre care nu se spune absolut nimic. Rușine zaristului care a făcut asta.
lasa ziaristul in pace
hash [utilizator], Luni, 4 iunie 2018, 19:23
+9/15
Da dom-le, si ce e rau in a face propaganda pentru carti?

Citeste carti, de toate felurile si oricate, numai citeste omule! Cartile te fac neprost!

Rusine tie ca faci un asfel de comentariu deplasat fara sa cunosti nici persoana ziaristului, si nici cartea.
parere avizata
hash [utilizator], Luni, 4 iunie 2018, 19:21
+9/15
Am citit cartea; cred ca mi-a luat in jur de 8 ore. Se citeste cu sufletul la gura. Tatiana Niculescu are talentul in a selecta sub forma unui tot unitar o gramada de pareri si referinte; textul nu este scris in nume propriu, nu incearca sa-si impuna parerea asupra preotului Boca, ci, dimpotriva, tine distanta - de apreciat acest lucru.

Avalansa de intamplari si contextul istoric este unul special; ascensiunea comunismului surprinde in pozitia gresita un baiat care, sarac si orfan fiind, n-a putut sa-si urmeze vocatia de a urma scoala de ofiteri. Un om inteligent, citit, insa insingurat de timpuriu, care a vrut cu adevarat as zice eu, sa inteleaga filocalia, sa-si raspunda la marile intrebari ale vietii.

De unde popularitatea sa? Deschideti cartea si cititi, deslusiti contextul mistic, needucat, al societatii romane satesti de inceput de secol XX, caruia prestatia sa i s-a potrivit ca o manusa.

Personal am vrut sa citesc cartea intrigat fiind de picturile de la biserica Draganescu, si care sunt cumva incununarea intregii sale vieti. Am vrut sa descifrez acel 'de ce', deasupra misticismului legat de ubicuitatea portretului sau.

Un sfant? Pentru un religios habotnic, fara indoiala, insa pentru cei care nu se limiteaza la atat .. :) Va las placerea sa descoperiti.

O carte foarte faina, si asta v-o spune un ateu.
!
tudorr [utilizator], Marţi, 5 iunie 2018, 13:13
+8/14
Fain review!
Ne-o spune un ateu..
Altiro [utilizator], Miercuri, 6 iunie 2018, 10:26
-9/19
Rostogolesti voios cuvinte precum"contextul mistic, needucat", "religios habotnic", "limitati"si consideri picturile de la biserica Draganescu"incununarea vietii"lui Arsenie Boca. Un adevarat desert este in sufletul tau (de asa zis ateu) daca n-ai deslusit nici o farama din ceea ce au simtit zecile de mii de oameni "needucati" si"limitati"care l-au cautat pt a fi indrumati cu intelepciune si credinta de acest preot.
TRAGIC
MataMare [utilizator], Miercuri, 13 iunie 2018, 14:21
+3/11
Vreunul dintre voi cei atat de inflacarati in credinta, stiti de simplele si umanele principii ale liberului arbitru, liberei exprimari, aveti in comportament atat de salbatic si plin de ura o exprimare atat de taioasa si rautacioasa incat parerea personala si libera ei exprimare si argumentare este un lux. Voi nu sunteti dispusi la nici un consens. Invataturile religioasa ve cer sa fiti buni cu aproapele vostru sa il iubiti ca pe propriul frate, la o palma primita sa intoarceti si celalalt obraz , sa fiti decenti, cu bun simt, ori voi ce faceti? imprastiati ura, doar ura. Imi pare rau sa va anunt dar CHIAR sunte-ti extremisti religiosi, indraznesc chiar sa va intreb pe cand va veti infiinta "statul ortodox"? exprimarea Statului Islamic o aveti deja ... de ce sa va opriti aici "iubiti-va" aproapele pana la capat.

Va intreb doar ... a-ti citit biblia? daca da, cred ca ar trebui sa o mai cititi o data.
Eu nu am citit-o si eu sunt ateu, dar sunt dispus si nu am nici cea mai mica problema in a va asculta si a va respecta opinia si parerile, voi de ce nu? Observati extremismul?
comenteaza