Consiliul Concurenţei a anunţat duminică faptul că analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, cel mai mare producător autohton de îngheţată.

Inghetata Betty IceFoto: Facebook - Betty Ice

"Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege. Autoritatea de concurenţă este interesată în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă", a anunţat Consiliul Concurenţei într-un comunicat citat de News.ro.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise Consiliului Concurenţei în termen de zece zile de la data anunţului.

Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală.

Betty Ice are ca principale activităţi producţia şi distribuţia de îngheţată industrială, respectiv distribuţia de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne).