Grupul israelian Elbit Imaging, principalul actionar al dezvoltatorului imobiliar Plaza Centers, care se ocupa de multi ani de transformarea Casei Radio intr-un centru comercial, a acceptat sa plateasca o amenda civila de 500.000 de dolari in SUA, dupa ce autoritatile americane au decis ca israelienii au incalcat legea si au platit nejustificat 14 milioane de dolari unor consultanti pentru proiectul din Romania,scrie Profit.ro.

"Intre 2007 si 2012, Plaza Centers a platit consultantilor, direct si indirect, aproximativ 14 milioane de dolari. Directorii din conducerea Plaza Centers au autorizat aceste plati, desi documentele aduse in sprijinul platilor nu au identificat serviciile furnizate de consultanti conform contractelor", este concluzia Autoritatii americane pentru Reglementarea Pietei de Capital (SEC).

Plaza Centers a inregistrat platile catre consultanti drept "cheltuieli legitime pentru serviciile primite, cand, de fapt, fondurile, sau o parte din ele, e posibil sa fi fost folosite pentru a corupe oficiali guvernamentali romani sau sa fi fost delapidate", arata SEC in decizia privind amenda civila impusa Elbit,