Zi incarcata pentru tenisul romanesc la Doha: patru jucatoare din tara noastra urmand sa evolueze in turul doi al turneului de categorie "Premier 5": Simona Halep, Sorana Cirstea, Monica Niculescu si Mihaela Buzarnescu.

Simona HalepFoto: wtatennis.com

Sa o luam pe rand:

Prima care ar trebui sa intre in scena (in tenis, ora de incepere este insa de multe ori o necunoscuta) este Simona Halep. Dupa un Australian Open in care a jucat cu trofeul pe masa, Simona si-a luat o perioada libera (nu a jucat la FedCup contra Canadei) pentru a se reface dupa accidentarea suferita la glezna.

Isi va face astazi revenirea, meciul cu Ekaterina Makarova marcand si debutul colaborarii cu Nike.

Confruntarile cu Ekaterina au fost mereu atractive, Simona conducand cu 3-2 la general. Rusoaica este o jucatoare incomoda care deschide bine terenul cu forehand-ul sau de stangace si care i-a pus de multe ori probleme Simonei cu stilul sau.

Confruntarea care ar urma sa inceapa dupa ora 14:00 (ora Romaniei) va fi LiveText pe HotNews.ro.

Dupa o victorie lejera cu Maria Sakkari, Sorana Cirstea va avea unul din cele mai grele meciuri din acest an (cel putin daca ne uitam pe rezultatele din 2018) impotriva Elisei Mertens, din Belgia.

Ajunsa pe locul 20 in lume dupa ce a castigat turneul de la Hobart, iar la Australian Open s-a oprit in semifinale, jucatoarea din Belgia va fi o adversara redutabila pentru Sorana.

Este insa nevoie de astfel de partide pentru Cirstea, jucatoare care anul acesta are ganduri de a reveni in TOP 30 WTA si, de ce nu, poate chiar mai sus. Sorana conduce cu 1-0 in intalnirile directe cu Mertens. Partida ar putea incepe in jurul orei 16:00.

Dupa ce rezultatul ei a facut inconjurul planetei (a eliminat-o pe Maria Sharapova in runda inaugurala), Monica Niculescu o va intalni in turul doi pe Magdalena Rybarikova. Jucatoare cu multe arme in "tolba", Magdalena este, de asemenea, o buna executanta a loviturilor de tip slice, deci va fi interesant de vazut cine va avea castig de cauza din acest punct de vedere (ar putea fi una din cheile disputei). Cele doua s-au duelat deja de sapte ori in circuit, Monica conducand cu 4-3. Partida ar putea incepe in jurul orei 17:30.

In fine, ultima reprezentanta a Romaniei in meciurile de miercuri va fi Mihaela Buzarnescu. Va avea de infruntat stilul de "totul sau nimic" al Jelenei Ostapenko. Letona nu este insa de speriat in acest debut de an, iesirile nervoase fiind momentele cu care a iesit in evidenta in 2018.

In plus, Mihaela se afla intr-o perioada fasta a carierei si ar putea profita de nivelul superior al increderii accesat in ultimele luni. Va fi prima intalnire directa. Meciul ar putea incepe undeva in jurul orei 19:30.

Competitia de la Doha este dotata cu premii totale in valoare de 3.173.000 de dolari.

Simona Halep a castigat turneul de la Doha in 2014: 6-2, 6-3 in finala cu Angelique Kerber. La editia din 2017 Halep nu a participat (nu are puncte de aparat).

Ultimele campioane de la Doha:

2017 Karolina Pliskova

2016 Carla Suarez Navarro

2015 Lucie Safarova

2014 Simona Halep

2013 Victoria Azarenka

2012 Victoria Azarenka

2011 Vera Zvonareva etc.