Uber introduce si in Romania posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor de la bun inceput. Tariful afisat in aplicatie va include distanta pana la destinatie, timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic, tariful dinamic, atunci cand e cazul, si eventuale reduceri promotionale, anunta compania.

UberFoto: Flickr

Uber introduce si pentru pasagerii din Romania ¬upfront pricing¬ - posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor inainte de a chema o masina. Pana acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Incepand de miercuri, 14 februarie, aplicatia Uber va arata costul exact al unei curse inainte de a plasa o comanda, pentru mai multa claritate si o experienta mai buna a pasagerilor.

Astfel, o cursa de la Dristor pana la Gara de Nord, intr-o ora de varf, va fi de 15,63 de lei. O cursa de la Piata Victoriei pana la aeroport va fi de 26,09 lei.

Ce include tariful afisat in aplicatie

Odata introdusa destinatia, tariful afisat de aplicatie va arata o suma exacta, care va include:

  • distanta pana la destinatie, incluzand aici opririle multiple
  • timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic
  • tarifarea dinamica, atunci cand e cazul
  • eventuale reduceri promotionale

Atunci cand intervine tarifarea dinamica, aplicatia Uber va afisa suma exacta si mesajul ca tarifele sunt marite ca urmare a cererii mari. Atunci cand tariful dinamic depaseste 3 X tariful de baza, utilizatorii vor fi notificati despre asta si li se va cere confirmarea.

In situatiile in care pasagerii modifica destinatia, adauga o oprire pe parcurs sau timpul petrecut in cursa e mai lung decat cel estimat, aplicatia va actualiza corespunzator valoarea totala a cursei.