24 ianuarie - Unirea cea mica. Motiv sa revedem filmele romanesti istorice. Burebista, Stefan cel Mareco sunt intruchiparea lui Ceausescu - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 4,2327luni 22 apr 2019
da' ceva cu Ali Cuza
muma_padurii [utilizator], Marţi, 23 ianuarie 2018, 18:34
-1/3
n-ai vazut?
Iasi, fosta capitala
vlad.pe [utilizator], Marţi, 23 ianuarie 2018, 18:49
+3/3
Păcat ca nu se difuzează imagini din Iași, fosta capitala, orașul unde a trăit Cuza Voda.

De ce Asociația Romana de Film nu publica pe youtube filmele si reportajele vechi asa cum fac americanii, britanicii si francezii ?
partial adevarat
gic [utilizator], Marţi, 23 ianuarie 2018, 20:41
+12/16
dar daca toti ar fi sictiriti de romani si Romania, mai bine inchidem pravalia si dam drumul caini ... Moldova sa se duca la rusi, Muntenia la turci ca tot se aseamana in obiceiuri si tot asa...

nu sunt amator de filme romanesti, dar pe astea le avem ... pana una alta, domnitorii reprezentati in filmele de mai sus au facut ceva pt ca tu sa scuipi pe orice, alfel vorbeai turceste sau ungureste

nu ai mai fi scris asa ceva, garantat

asa ca mai lasa-ne, macar de 24 ian, poate gasim ceva bun si pe la noi
Ma nene, nu intelegi nimic
somesanu [utilizator], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 15:31
+1/5
omul analizeaza FILMELE si cum reusesc sa reflecte istoria acelor vremi! Filme realizate in stilul sedintei de partid in care trebuiau preamarite doar meritele genialului conducator.

Nu pot sa cred ca marii domnitori ai tarilor romane vorbeau in lozinci si intro pura limba de lemn a unui activist pecerist.
autorul e inconstient
demaGOCU [utilizator], Marţi, 23 ianuarie 2018, 20:47
+10/12
Orice tara are nevoie de propaganda proprie, la fel ca SUA si Rusia. In momentul actual Romania nu mai este un stat in sensul deplin al cuvantului: nimeni nu respecta institutiile statului, nimeni nu vrea sa ramana aici, nimeni nu mai are urma de respect pentru Romania. Nici macar nu se mai pun copiilor nume romanesti. Nu ne-am intins chiar la Televizor si Mercedes, dar nci prea departe nu am ajuns.
Propaganda ar putea fi
somesanu [utilizator], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 15:45
0/2
facuta si cu inteligenta. Asa cum Casablanca a fost un film reusit de propaganda.
Tu ai vazut filmele acelea ?
clint [utilizator], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 16:32
-2/6
Sunt filme proaste, din categoria "fabulatii", de super proasta calitate. Chiar daca am crescut cu ele si ne-au mai alinat putin bezna in care ne aruncase comunismul, a venim momentul sa spunem lucrurilor pe nume. Daca tot faci un film, fa-l fie de fictiune si atunci n-ai decat sa inventezi ce vrei, totusi trebuie sa transmiti ceva, chiar si asa, ori fa-l "istoric" si cauta sa fii cat mai aproape de consensul istoric al momentului. Am evitat deliberat sa folosesc "adevarul istoric". Faptul ca nimeni nu detine adevarul istoric nu ne permite totusi sa fabulam nationalist asa cum s-a facut in perioda ceausista.

Tind sa iti dau dreptate cu propaganda, dar daca tot ne "coboram" la asa ceva, hai sa o facem cum trebuie, nu alimentand frustrarile de popor mic cu minciuni gogonate al caror scop e sa ne faca mandri de apartenenta la un popor, desi nu avem nici un merit ca ne-am nascut romani. Este doar o forma de a ne minti singuri si a deveni pentru altii mai controlabili, fiinca majoritatea nu ne putem mandri de realizarile personale.
nu inteleg
adrian [anonim], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 4:17
+7/9
eu nu inteleg de ce acest autor si gasca lui, cei de la "Halt Culture" sau "Perspektiva", continua sa scrie... oriunde... nu numai la HN...

ce au de oferit? lipsa de viziune, idei crete, promovarea gandirii superficiale, denigrarea valorilor...

scutiti-ne, va rugam, de valoarea ideilor dumneavoastra!
domnii doar vor sa fie DIFERITI
gic [utilizator], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 8:58
+4/6
ca asa e la moda, trebuie sa fii cool...

si sa fii pe invers, ca asa e mai interesant, hipstereala de 2 lei

cand nu poti fi original, cauta un subiect important si fii contra ...asta inseamna originalitate mai nou
NU vreau sa fiu inteles gresit
aka [anonim], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 14:21
-3/7
Sunt de acord cu toata analiza. Filmele acestea sunt mizerii de propaganda care n-ar mai trebui difuzate public, ca sa poate sa le urmareasca orice tanar cu mintea necoapta. Sa fie prezentate doar ca material didactic pentru "asa nu se face film" (pentru ca dincolo de continutul politic si murdar, sunt si filme proaste artistic) doar celor care au peste 18 ani. Televiziunile, insa, poarta cea mai mare vina pentru asta.
Si ati uitat un film
aka [anonim], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 14:24
-3/5
Ati uitat unul dintre cele mai propagandistice filme. E vorba de Mircea cel Batran.
Ce articol mizerabil
RaduMischie [utilizator], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 15:57
+4/6
In primul rand, daca a vazut Triunghiul Mortii, autorul va observa ca Sergiu Nicolaescu il joaca pe Maresalul Averescu (nu pe Carol I) iar dialogul este cu Octavian Goga. In plus, la momentul istoric la care se refera filmul (1917, bataliile de la Marasti, Marasesti, Oituz), Carol I era de mult oale si ulcele, astfel incat nu ar fi putut fi un personal Carol I in film. Asta ca sa vedem cat de bine facut este articolul.
Apoi, este foarte usor sa vezi orice film in orice cheie. Vrei sa spui ca Imperiul din Razboiul Stelelor ii semnifica pe nazisti? Te scremi un pic si gasesti o asemanare-doua.
Asa si aici: vrei sa spui ca nu stiu ce domnitor sau nu stiu ce personaje aduc cu comunistii? Arunci doua-trei argumente si gata, ai si facut analogia. Si multi nici nu se uita la filmele astea, si chiar se gandesc ca autorul stie ce spune.
Eu cred ca asemenea articole nu ne ajuta cu nimic. Bag mana in foc ca, in orice tara, comunista sau nu, exista filme care accentueaza pozitiv anumite personaje. Si care poate nu sunt corecte. Dar nu cred sa existe prea multe tari in care, din cauza acestor filme, unii autori sa arunce cu r...t in istorie si in domnitori (asa cum fac autorii).
Este adevarat, ba chiar mai mult,
clint [utilizator], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 16:22
-4/6
intreaga istorie a fost construita asa.
Imi amintesc in scoala generala, dealuri pe care erau rasfirati toti domnitorii tarii noastre, pe dealurile din deparate, mai mici, erau reprezentati cei mai indepartati in timp iar in fata, cel mai mare, facandu-ne cu mana, evident, Tovarasul.

Toata istoria se invartea in jurul unei idei fixe din acel tablou" am avut conducatori nemaipomeniti, culminand, evident, cu Tovarasul.

Nici o nuanta, nimic despre mizeriile si compromisurile facute de domnitorii nostri, chiar si cei mai mari. Atunci de ce nu ma mira ca azi nu vedem nuantele si ne imbatosam imediat cand cineva ne pune la indoiala istoria, literatura, filmele samd. Dovada vie - comentariile de mai sus, ganditi-va ce ar scrie cei " mandrii ca sunt romani" - am scris "mandrii" asa cum il scriu ei de obicei :)
filmele romanesti
goerge popsecu [anonim], Miercuri, 24 ianuarie 2018, 17:22
+3/5
In mintea stramba si lucrul drept se stramba. De ce va dati cu parerea domnilir sau doamnelor autori sau autoare? Nu va pricepeti la subiect si creati fache niuz.
Dar nu va pricepeti nici la filme nici la ictorie si nici la cultura nu v-as da cinciul. Aveti insa capul plin de ideologia neomarxista Ma bucur totusi ca reusiti atat de plenar sa faceti de ras stirile voastre fierbinti ca de! nu mey schtye se vorbeschte rumuneschte si ne trebuie un hot niuz. Ger aut of taun!
E ok sa fii mandru de tara ta
xolv [utilizator], Joi, 25 ianuarie 2018, 8:05
0/2
daca esti din SUA, Rusia, ISrael, altfel esti un fascist, nazist sau comunist grandoman. Logica marxist- globalista. Sa nu mai existe popoare sau existe un singur imperiu fara granite. Uraa!!!!!
Sau doar paranoia
clint [utilizator], Joi, 25 ianuarie 2018, 16:00
0/0
de om mic, fara realizari, care pune toate esecurile pe seama unor forte obscure si isi cauta motive artificiale de mandrie...
Cum naiba sa fii mandru cand suntem ultimii din Europa la toate capitolele, ultimii la consumul de sapun, pasta de dinti si cu WC in fundul curtii - peste jumatate din populatie ? Stii ceva ? Si tiganii sunt foarte mandri de ignoranta si inapoierea lor, i-am dat exemplu fiindca doar cand privesti din exterior vezi ridicolul situatiei, in rest nu am nimic cu ei.
comenteaza