Lucian Boia vine la Cabinet de Perspektive. Joi, 25 ianuarie, ora 19. Tema: Mica Unire si Marele Centenar. De la Mitologia unitatii la dezbinarile de zi cu zi. Vrei sa vii? Trimite un email pana maine, miercuri. Vezi regulile.

Cabinetul de PerspektiveFoto: Perspektiva

Intri in joc? Tine minte regulile:

- Pana miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 14 trimite un email de intrare in jocul Cabinetului de Perspektive pe adresa eugen.istodor@hotnews.ro.

- Emailul acrediteaza intrarea unei singure persoane

- Emailui trebuie sa aiba ca subject un singur cuvant/o singura propozitie legata de tema: Unirea&Lucian Boia. Fantezia si bunul simt sunt apreciate.

- Numar limitat! Primii doritori se vor califica in randul celor 15 participanti.

- Pentru confirmare, cei 15 alesi vor primi o parola care va trebui rostita la intrarea in Cabinetul de Perspektive.

- Ca temei al dialogului real, fiecare dintre cei prezenti ii vor pune cate o intrebare lui Lucian Boia.

- Avertisment: conversatia va fi transmisa live pefacebook/perspektiva 2.0si pefacebook/hotnews.

Dialogul de laFotoCabinet (CLICK pentru adresa)va porni de la cele expuse de catre Lucian Boia in ultima sa carte, “In jurul Marii Uniri de la 1918”:

„Sărbătorirea Marii Uniri e cu totul legitimă. E legitimă şi o doză de mitologie: toate naţiunile o au!” - De ce nu-i buna doar mitologia? Care ar fi o proportie sanatoasa intre mitologie si gandire critica?

“În fapt, România Mare a evoluat pe o scenă extrem de fragilă, cu primejdii răsărind la tot pasul.” - Ce-a insemnat si ce-nseamna calea europeană?

„România e absentă pe piaţa ideilor, cum se spune, nu prea existăm.” - Cine poarta raspunderea?

Dar vin si intrebarile momentului:

- Care este raportul dintre mitologizare si evocarea istorica prin arta? - Care-i formatul posibil de celebrare cumpatata a Centenarului Marii Uniri? - Ce se mai aude cu dorinta de a fi uniti de altadata? - Intre ‘Natiunea a facut Unirea’ si natiunea face emigratia ce s-a intamplat? - Cat mai conteaza ideea de natiune in ziua de azi? - Ce ne dezbina si cine ne stapaneste?

CLICKAICI: PRINCIPIILE CABINETULUI de perspektive