Un raport al Corpului de Control al Ministerului Sanatatii intocmit acum cateva luni arata ca, la Spitalul Ilfov, valvele folosite la gravide si pompele de aspiratie ale nou-nascutilor sunt sterilizate in galeti puse pe jos, fara calcului timpilor, scrie Tolo.ro. Raportul Corpului de Control a ajuns atat pe biroul lui Florian Bodog, cat si pe cel al lui Marian Petrache, seful Consiliului Judetean Ilfov. Tolo.ro sustine ca managerul Spitalului din Ilfov este protejat de ministrul Sanatatii.

Raportul documenteaza o radiografie pe 2016-2017, ani de afaceri imbinate cu o incompetenta atroce, scrie Tolo.ro, adaugand ca "Pur si simplu, spitalul face orice invers in privinta infectiilor nosocomiale!"

"Nu exista protocoale, timpi de dezinfectie, nu se evidentiaza germenii", au scris inspectorii in raportul citat.

Fara sa stie, gravidele si copiii lor folosesc materiale sanitare nesterilizate corespunzator. Ei sunt printre cele mai expuse victime ale infectiilor: mamele si copiii.

Cand apar infectiile, "pacientii sunt tratati cu antibiotice, netinandu-se seama de sensibilitate sau de rezistenta tulpinii", se mai arata in raport.

Ministrul Bodog si seful CJ Petrache pastreaza in sertar acest raport, tinand-o in brate pe managerul Patricia Ene, mai scrie Tolo.ro.

Citeste integral pe Tolo.ro.