Miercuri, a fost anuntata lista jucatorilor si jucatoarelor direct acceptati la primul Grand Slam din 2018, Australian Open. Liderul WTA, Simona Halep, se afla in fruntea listei, pe care mai figureaza alte cinci romance: Sorana Cirstea, locul 37 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 43 WTA, Mihaela Buzarnescu, locul 59 WTA, Monica Niculescu, locul 78 WTA, si Ana Bogdan, locul 105 WTA, transmite News.ro.

Australian OpenFoto: australianopen.com

Detinatoarea treofeului, americanca Serena Williams, locul 22 WTA, care a nascut o fetita la 1 septembrie, si Maria Sharapova, locul 60 WTA, sunt si ele pe lista jucatoarelor direct acceptate la Australian Open.

Pentru Sharapova, acesta este primul turneu de Grand Slam la care este direct acceptata, pe baza clasamentului. Dupa ce a revenit in urma expirarii suspendarii pentru dopaj, in aprilie, rusoaica a concurat la US Open, dupa ce a primit un unui wild card.

Lipseste de pe lista pentru AusOpen Victoria Azarenka din Belarus, acum pe locul 210 WTA, dar fosta ocupanta a locului I, care nu a mai jucat in ultima perioada pentru a se dedica luptei pentru custodia copilului ei.

La simplu masculin, Romania va fi reprezentata de Marius Copil, locul 93 ATP. La Melborune, Novak Djokovici (Serbia), Andy Murray (Marea Britanie), Kei Nishikori (Japonia) si Stan Wawrinka (Elvetia) revin la in marile competitii dupa accidentari. Nu lipsesc nici liderul ATP, spaniolul Rafael Nadal, si detinatorul titlului, elvetianul Roger Federer, locul 2 ATP.

Australian Open se va desfasura intre 15 si 28 ianuarie 2018.