Copiii de toate varstele au telefon si dezvolta, inainte ca ei sau parintii sa realizeze, o obsesie nesanatoasa pentru lumea din ecran. Un studiu arata ca aceasta dependenta de tehnologie ar putea afecta iremediabil creierul adolescentilor. Studiul sugereaza ca acei adolescenti care sunt obsedati de smartphone sunt mai predispusi sa sufere de boli mintale, inclusiv depresie si anxietate, scrie playtech.ro.

Cercetatori de la Universitatea Seoul din Coreea de Sud au observat ca in creierele tinerilor indragostiti de gadgeturi se produce un dezechilibru chimic. In cadrul studiului, au fost analizati 19 adolescenti diagnosticati cu dependenta de internet sau telefon. Acestia au fost comparati cu 19 adolescenti sanatosi.

In urma testelor, s-a ajuns la concluzia ca acei tineri obsedati de telefoane erau mai predispusi sa sufere de depresie, anxietate, insomnie si impulsivitate decat ceilalti. Adolescentii aveau nivele de acid gamma aminotbutiric (GABA), responsabil de incetinirea semnalelor catre creier, mai mari. De asemenea, nivelele de glutamat-glutamina (Glx), care stimuleaza electric neuronii, erau mai mici. Cercetatorii sunt de parere ca acest dezechilibru are legatura cu timpul petrecut pe telefon.

Participantii la studiu au trecut prin terapie cognitiva de comportament. Aceasta combina examinarea felului in care gandesti cu examinarea felului in care te comporti. Dupa noua saptamani de tratament, nivelele de GABA si Glx au fost imbunatatite. Rezultatele studiului incununeaza o alta descoperire, facuta de firma de conexiuni mobile iPass.

Citeste restul articolului pe playtech.ro