Traficul din marile orase si vamuirea la poarta fabricii: O legatura mai putin obisnuita - Hotnews Mobile
1 € 4,7607 1 USD 0,7313luni 22 apr 2019
blocajul e cu vehicule mici, nu camioane turcesti
i_on [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 10:34
-2/8
unde ati vazut voi camioane de mare tonaj in Bucuresti atat de multe incat sa blocheze traficul? poate pe centura, dar acolo e locul lor; iar problema e ca noi nu avem centura, dupa 30 de ani de capitalism

iar traficul in bucuresti e generat de faptul ca nu avem retele de transport feroviar, metrou, apoi neavand centura, multi care ar trebui sa ocoleasca trec prin prefrumosul Bucuresti pentru ca nu au alta solutie (ex: daca vrei sa mergi de la Pitesti la Constanta doar nu o sa vrei sa imbatranesti pe centura Bucuresti cu o singura banda in cea mai mare parte si fara poduri pentru intersectii), samd ...
Blocajul e cu camioane de tot felul
Koss [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 14:27
+4/4
Am vazut in cartierele Bucurestene, Cluj, Timisoara, Arad si lista poate sa continue.

Sunt cozi kilometrice de camioane care asteapta in vama. Ca sa ajunga la acele cozi, trebuie sa intre de pe centura mai intai in acele cartiere unde sunt plasate birourile vamale, utilizand drumurile de acces disponibile, dupa care trebuie sa si iasa din acele cartiere ca sa ajunga la destinatia finala, care de cele mai multe ori este in afara orasului.
cred ca asta cu traficul e doar o gaselnita
Doru490348 [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 16:14
+3/5
care sa justifice vamuirea despre care se vorbeste in articol. In rest vedem cu totii, traficul e sufocat de masinile personale din care 99% circula cu una, maxim doua persoane inauntru, nu de camioane.
Stimati autori,
achvp [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 11:32
+7/13
Ati omis din articol o informatie de importanta covarsitoare: care sunt plafoanele valorice incepand de la care un agent economic se poate inregistra/autoriza pentru vamuirea la domiciliu!
Si poate prezentati si o estimare referitor la numarul (aproximativ) de companii din Romania care ar putea indeplini aceste conditii.
In rest, sa scriem asa, ca sa ne bagam in seama ca suntem cunoscatori, este tare usor, nu este nevoie de contributia conjugata a doi super-specialisti de la Deloitte!
plafoane valorice
MihaiPetre [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 13:33
+10/10
Stimate domn

Plafoanele valorice la care faceti referire au fost abrogate de acum 10 ani, dupa aderarea la UE din 2007. Asadar, vorbim de mii/zeci de mii de societati care ar putea aplica pentru vamuirea la domiciliu.

Cu respect

Mihai Petre, "super specialist"
Aveti dreptate
achvp [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 14:43
+4/4
Si imi cer scuze pentru confuzia facuta si pentru tonul condescendent al mesajului anterior.
Plafoanele restrictive la care am facut din eroare referire sunt aplicabile in cazul obtinerii certificatului de amanare (exonerare) de la plata TVA in vama.
Si chiar va multumesc pentru faptul ca "ati aprins o lampita", care ma determina sa aprofundez problema a.s.a.p. Este pentru mine si societatea pe care o reprezint o tema de studiu chiar interesanta, avand un numar semnificativ de operatiuni de import (in special) si export, cu caracter repetitiv.
Dupa un briefing preliminar, se pare ca niste probleme ar fi totusi legate de procedura si formalitatile de autorizare. Desi in teorie, conform Normelor ANAF aplicabile (din 21.05.2017, cu actualizarile si completarile ulterioare), "pe hartie" lucrurile arata aparent simplu si accesibil, practica continua sa ne omoare. De la comisionarul vamal am primit o informatie (e drept, neverificata inca) conform careia, in orasul nostru, nici chiar gigantul (inca) agent economic local nu ar fi reusit, desi incearca, sa obtina autorizatia necesara de la Directia Regionala Vamala. Din ratiuni de confidentialitate, nu pot face nominalizari si nici localizari, care ar putea oferi indicii sugestive.

Cu stima,
V.P.
Amanare TVA
Koss [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 16:09
+3/3
Pot beneficia de amanare TVA in vama si operatorii economici care detin certificarea AEO sau detin o autorizatie de vamuire la domiciliu, fara sa indeplineasca pragul valoric.

Cosmin D.
Vamuirea la domiciliu functioneaza in toata tara
MihaiPetre [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 19:23
+3/3
Nicio suparare, stati linistit. Nu este niciun impediment pentru autorizare, dupa ce aprofundati problema, cu siguranta veti vedea ca lucrurile merg si in practica, nu doar pe hartie. Cea mai mare problema in domeniul vamal din Romania este ca foarte putina lume citeste legislatia inainte de a discuta cu autoritatea vamala si de aici neclaritatea. Mai contribuie putin si comisionarii vamali la aceasta situatie printr-o abordare similara, si de aici cercul vicios. Vamuirea la domiciliu, alaturi de vamuirea centralizata, este cel mai mare beneficiu logistic pentru un operator economic. Sa stii ca in 0.5-3h maxim ai liberul de vama, este de nepretuit. Mai adaugi si exporturi seara/in wend (aici da, este o limita de 40 mil ron) si esti cel mai eficient din breasla! Pentru orice nedumeriri/incurcaturi practice, va stau cu drag la dispozitie. Cu respect, Mihai Petre.
in
nahir [utilizator], Joi, 16 noiembrie 2017, 19:41
+4/4
vremurile de mult apuse, birourile vamale erau la marginea orasului.
cine le-o fi pus in oras, ala sa le si mute in exterior. pe linia de centura. mai simplu si mai usor este sa-ti transporti lucratorii vamali din oras spre exterior unde e punctul de lucru decat sa bagi tirurile in oras.
Nedumerire
maverick99 [utilizator], Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, 12:31
0/0
''Procedura presupune implicare minima din partea ofiterilor vamali si se poate efectua chiar si in afara orelor de program ale acestora.''

Obtinerea liberului de vama sau inceperea si finalizarea procedurilor vamale de export se pot face si in afara orelor de program ale Vamii ? Sau e vorba doar de notificarea transmisa la import prin intemediul sistemului informatic?
Exportul facut in procedura simplificata de inscriere in evidentele declarantului se pot efectua doar in timpul programului Vamii sau depinde de interpretarea agentilor din fiecare Birou Vamal de Interior? :)
comenteaza