Regele Mihai se afla in continuare sub supravegherea permanenta medicilor si urmeaza tratamentul obisnuit din ultimele luni, a anuntat Casa Regala duminica, precizand ca principesa Maria ii va fi alaturi, in Elvetia, in preajma zilei sale de nastere.

Regele Mihai (foto arhiva)Foto: casa-regala.blogspot.ro

Regele Mihai s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

"Principesa Maria se afla in Elvetia, pentru a fi alaturi de Regele Mihai, in preajma zilei de nastere a Majestatii Sale. Alteta Sa Regala petrece cateva zile la resedinta privata a tatalui ei. Majestatea Sa continua sa fie sub supravegherea permanenta al medicilor, urmand tratamentul obisnuit al ultimelor luni", a anuntat Casa Regala duminica, potrivit News.ro.

Miercuri, 25 octombrie, cand Majestatea Sa va implini 96 de ani, Familia Regala gazduieste la Bucuresti doua importante evenimente dedicate Regelui Mihai.

"Custodele Coroanei va decora, in numele Majestatii Sale, un numar de 14 personalitati din Romania si Europa, la Sala Tronului Palatului Regal. Seara, Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principesa Maria vor lua parte la concertul caritabil organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei la Ateneul Roman. Concertul a ajuns la a zecea editie si este organizat cu scopul de a aduna fonduri pentru sustinerea programului anual Tinere Talente", precizeaza Casa Regala.

In urma cu doua luni, Casa Regala anunta ca Regele Mihai este intr-o stare de sanatate fragila, dar echilibrata, si are o stare de spirit buna.

Tot atunci, transmite ca Regele Mihai "continua sa stea zilnic sub o atenta supraveghere a medicilor, a unui personal medical de diverse specialitati, precum si in prezenta unor devotati membri ai personalului Casei Majestatii Sale, detasati in Elvetia". De asemenea, la resedinta privata continua sa fie zilnic doua maici ortodoxe, detasate de Biserica Ortodoxa Romana.