Tribunalul Bucuresti a decis definitiv, joi, ca Victor Ponta sa-i plateasca fostului ministru Lucian Isar daune morale in cuantum de 10.000 de lei, potrivit Agerpres.

Victor PontaFoto: AGERPRES

Initial, in aprilie 2017, Judecatoria Sectorului 2 a dispus ca Ponta sa achite daune de 20.000 de lei, insa suma a fost scazuta la jumatate de Tribunalul Bucuresti, in urma admiterii in parte a apelului declarat de fostul premier.

Lucian Isar l-a dat in judecata pe Victor Ponta, dupa ce fostul prim-ministru a declarat ca, in perioada in care era seful Guvernului, a primit informari potrivit carora Isar ar fi avut 'o tentativa clara de coruptie'.

'Pot sa spun ca in aproape 4 ani de prim-ministru a fost o singura ocazie in care am primit direct informare de la institutiile specializate ale statului despre o tentativa clara de coruptie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american in schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important in Romania)! Atunci i-am spus imediat si lui Crin Antonescu de situatie si a inteles - in cateva ore l-am inlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil ca cei care m-au informat pe mine au sesizat si DNA. Din pacate, exista si astfel de oameni', scria Victor Ponta in februarie 2016 pe Facebook.

Ulterior, fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat ca Victor Ponta nu i-a aratat nicio informare in legatura cu Isar.

Lucian Isar este sotul Alinei Gorghiu si a fost ministru delegat pentru Mediul de Afaceri in Guvernul condus de Victor Ponta, el demisionand in august 2012.