Hidroelectrica este prima companie de stat care a executat ordinul Guvernului de a vira bani la buget pentru plata pensiilor si salariilor: A aprobat deja dividende de 655 milioane de lei - Hotnews Mobile
1 € 4,6549 1 USD 4,0128vineri 20 iul 2018
Fake news
cenzuratul [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 0:24
-12/16
Cand proprietarul unei companii isi ia dividende si le cheltuieste cum vrea el, cititorii HN, altfel "oamenii de dreapta", considera ca firma "a executat ordinele" patronului?
Partial...
Laurentiu78 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 8:02
+7/7
ai dreptate.
Dar confunzi situatii de oligopol sau monopol generate de statul roman cu situatii concurentiale generate de piata libera.

Mie ca si consumator fortat de nevoi de baza imi cresc preturile la apa calda, la gaze etc., dar companiile respective investitii in logistica nu mai fac. In Bucuresti ar trebui investiti sute de milioane numai in tevaraie de catre apa nova (un exemplu tamp de care stiu) dar in schimb se cer dividende.

Pe piata libera daca patronul isi ia fortat dividende fara sa aiba grija de progresul tehnologic, de inovatie si de investitii...s-ar putea ca anul urmator sa nu mai aiba de unde sa ia dividende...
Inca putin si ies pensiozombies in strada
IisusVine [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 9:38
+1/3
Sa il manance pe Hagi Tudose si stapanul lui, Pablito, ca nu mai au de unde sa le dea bani.
Eu unul am ales sa fiu sarac si sa nu am bani de plata taxelor si impozitelor anul asta. Penalizarile sunt mici, iar peste cativa ani cand va fi guvernul corect, ii voi plati cu draga inima.
E pe actiuni
Coco_papagal [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 8:04
+4/4
Nu e un singur proprietar.
M am convins, vand toate actiunile inainte de dividende ( cat sunt inca lichide). Hidroelectrica are nevoie de investitii masive in retehnologizari si planuri de mentenanta, insa ei prefera sa faca pomeni...halal
Problema este ...
bluuuz [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 8:46
+4/4
... ca orice proprietar cu capul pe umeri NU investeste un profit / dividende intr-o alta afacere FALIMENTARA / promisiuni electorale fara acoperire logica ...
parca voiau astia care ne guverneaza atat de bine
ty [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 13:08
+1/1
sa faca un fond in care sa bage si firme profitabile si altele falimentare iar din banii de la profitabile sa investeasca in celelalte. S-a dus dracului si proiectul suveran?
Asta e ca ...
bluuuz [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 8:48
+4/4
... situatia actuala in care isi vand unii un rinichi sa-si cumpere iPhone X
Wrong comment
Adriana_10 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 9:19
+7/9
Ca toti comunistii astia de la putere, nici tu nu intelegi nimic din ce se intampla. Stai jos, nota 4.
Nici un proprietar de companie nu isi poate lua dividendele inainte de sfarsitul anului, cum face guvernul acum. Daca in ultimele 3 luni, acele companii nu vor mai avea profit ci pierdere, din cauza unor cheltuieli neprevazute?
In al doilea rand, statul nu e singurul actionar la respectivele companii, asa ca nu poate decide singur distriburea dividendelor, ceilalti actionari putand avea planuri de investitii, care sa aduca in viitor profituri si deci si dividende mai mari.
profit 2016
mpx [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 10:35
-3/3
Mai usor cu dezinformarea, e vorba de dividende din profitul din 2016...
esti sigur?
AndreiS83 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 11:34
+3/3
" ordinul Guvernului de a vira rapid la bugetul statului sume mari de bani, sub forma de dividende, in afara celor distribuite deja din profitul pe 2016. "
mai sunt..
mpx [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 11:43
-1/1
In afara de cele deja distribuite pana acum din profitul din 2016.. mai sunt bani ramasi in companii din profitul din 2016, nu toti au fost distribuiti prin dividende...
Pfff
Encounter [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 9:34
+6/6
Problema apare doar atunci când proprietarul se poartă ca un om nebun și distruge viitorul propriei firme prin sufocare și lipsire de resurse pentru investiții. Companiile române de stat sunt prost dotate tehnic (nu vorbesc de mașinile șefilor, da?), prost conectate la viitor. Iar jaful ce care-l face proprietarul le distruge pe termen lung! În cazul acesta, proprietarul e de-a dreptul criminal. Deci merită să fie tratat ca un infractor!
gandire rudimentara
Razvan_M [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 10:30
+2/4
PSD nu este proprietarul acestor companii, ci un administrator temporar. Noi suntem proprietarii companiei, in calitate de detinatori ai statului roman si in calitate de detinatori de actiuni la acele companii de stat (direct sau prin pilonul 2). Asa ca incearca alta vrajeala, ca asta cu patronul nu merge.
In ritmul asta PSD baga tara in faliment - ne umple de datorii apoi ne lasa in curu gol. Ai inteles cum vine treaba?
TuieMudose
Pop1 [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 9:59
+2/2
... de unde se vede treaba ca 'cel mai baiat destept dintre baetzii de baezi deshteptzi' tot marele Stat Roman este. Se duce dreaq intreg Sistemul Energetic National iar pe Dracnea si pe Mudose colecteaza bani pentru pensii speciale. In loc sa retehnologizezi Vidraru, Stejaru, liniile de 400, Portile, DEN-ul, sistemele de la Trans si restul de furnizori si distribuitori ca suc dreaq, le iei banii de investiii ca sa nu iasa boborul in strada ca nu le-ai dat pensiile speciale. Tot ce fac flacaii este sa amane deznodamantul si sa rostogoloeasca minciuna. Dar ... iarna o sa vina si nu va fi usor.
tipic PSDist
un oarecare [utilizator], Joi, 14 septembrie 2017, 10:29
+2/2
1. se taie orice investitie si se mulge comania pana la deces.
2. companie se vinde pe 2 lei si angajatii isi pierd locurile de munca foarte probabil
3. oameni naivi sau rai intentionati urla ca occidentul ne cumpara la bucata si de aia le este viata grea.
Concluzia: de vina sunt capuitalistii rai, inainte era mai bine!
STATUL
jidanul [utilizator], Vineri, 15 septembrie 2017, 10:28
0/0
Un stat are dreptul de a face acest lucru, de a solicita companiilor de stat dividentele cand este necesar si pentru salariile si pensiile romanilor este necar dar, statul are si obligatia de a sustine investitiile necesare pe care companiile de stat trebuie sa le faca, adica, la anul statul trebuie sa dea inapoi acesti bani, companiilor de stat, nu pentru salariile din companiile de stat, ci pentru investitii. De exemplu, la Hidroelectrica sa fie finantate lucrarile pentru finalizarea lucrarilor de amenajari hidrografice cu punerea acestora in exploatare, neterminate de 25-30 de ani. Nu inteleg de ce statul, respectiv guvernul, nu infiinteaza mai repede Fondul National de Investitii ? Romania chiar are nevoie de un astfel de fond. Dar, nu ca "FNI"-ul lu` Vantu.
comenteaza