După ce ani în şir s-au permis, cu lejeritate, construcții într-o zonă în care apartamentele au luat-o înainte utilităților și a infrastructurii (Bună Ziua, botezată de unii arhitecți “Pipera Clujului”), acum primăria anunță că s-au stopat temporar investițiile aici din cauza pericolului de a se bloca traficul și, între timp, se pregătesc soluții.

Dar aceasta nu e singura zonă amenințată să fie paralizată de mașini, sub presiune imobiliară: se pare că Borhanciul se poate apropia la rândul său de limita “roșie” a traficului. Vorbim de o zonă unde mai sunt rezerve de teren neconstruit și unde dezvoltatorii se înghesuie acum să ridice noi locuințe.

Asta în contextul în care piața Clujului a ajuns să fie cea mai scumpă din țară pe segmentul rezidențial, iar cererea de locuințe e încă mare.

Doar în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din această săptămână, trei din 13 proiecte au vizat zona Borhanci. Acum se așteaptă studii de trafic și se promit soluții: un sens giratoriu, un drum lărgit. Primăria dă vina pe autoritățile de la “”centru”: dacă nu se deblochează centura de sud, orașul nu prea are soluții, în vreme ce dezvoltatorii ar vrea să construiască cât de mult se poate.

Cu sau fără soluții de infrastructură de la municipalitate, proiectele private continuă să curgă.

Citeste tot articolul pe Actual de Cluj