​Nu mai putin de 222 de vehicule, multe dintre ele blindate si gata de lupta, impreuna cu peste 820 de militari ai Regimentului secund al Cavaleriei US Army din Europa (supranumit si "Dragoon Regiment") au traversat Romania in timpul exercitiului Saber Guardian 2017. In semn de descurajare fata de posibili agresori precum Rusia, "dragonii" americani au aratat ca dispun de logistica necesara sa traverseze Europa din Germania pana in Bulgaria, iar in Romania au avut mai multe expozitii statice in care nu doar ca au avut exercitii comune cu soldatii romani, ci au interactionat si cu populatia civila.

Marsul Cavaleriei SUA prin RomaniaFoto: Hotnews

"E un exercitiu de descurajare gandit sa arate oricarui potential adversar ca SUA e alaturi de Romania si de oricare alt stat membru NATO in caz ca cineva ar dori sa atenteze la suveranitatea statelor aliate", a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro locotenent colonelul Adam Lackey, comandantul grupului parte a Regimentului Secund de Cavalerie US Army Europe.

Despre marsul blindatelor americane si al convoiului SUA care a pornit din Germania si se va opri la Marea Neagra in Bulgaria - "Dragoon Guardian 2017", in videoul de mai jos:

Video realizat cu echipament Nikon.

---