Ciocniri intre fortele de ordine si grupuri de tineri, in special migranti, au avut loc in cadrul unei sarbatori populare din Germania, in apropiere de Stuttgart, fiind raportate mai multe agresiuni sexuale, a anuntat luni politia, citata de AFP.

Un solicitat de azil irakian in varsta de 20 de ani a "inoportunat sexual" vineri seara o tanara iar in noaptea de sambata spre duminica trei afgani cu varste cuprinse intre 18 si 20 de ani au imobilizat o fata de 17 ani pe care au pipait-o, a declarat un oficial al politiei locale, Roland Eisele, intr-o conferinta de presa la Schorndorf, locul incidentelor.

Suspectii au fost retinuti dar politia nu i-a arestat preventiv, in asteptarea rezultatelor anchetei, a precizat Eisele.

Un comunicat al politiei vorbeste de trei agresiuni sexuale la acest stadiu si a cerut potentialelor victime sa semnaleze orice incident politiei.

"Multi oameni de origine straina erau in aceste grupuri, dar nu exclusiv", a subliniat el.

Ciocniri au izbucnit in noaptea de sambata spre duminica intre politie si grupuri de mai multe zeci de tineri, extrase dintr-o multime de o mie de persoane care participau la o sarbatoare populara anuala a orasului cu 40.000 de locuitori.

Acestia au aruncat cu sticle in politisti si alti spectatori, a mentionat seful politiei locale, care a adaugat ca multi dintre agresori erau beti.

La Boblingen, in acelasi land, o disputa a izbucnit sambata seara intre 12 tineri afgani solicitanti de azil, in marja unui festival. Mai multe tinere au reclamat agresiuni sexuale.

Aceste evenimente evoca, desi la o amploare mult mai mica, valul de agresiuni comise la Koln in noaptea de Anul nou de migranti, in 2015, an in care Germania a primit 890.000 de solicitanti de azil.

Atunci au fost depuse 1.200 de plangeri, dintre care peste 500 pentru agresiuni sexuale.