Mitropolia Moldovei va sesiza Sinodul BOR in privinta inregistrarii in care ar aparea episcopul Husilor - Hotnews Mobile
1 € 4,6303 1 USD 3,9308luni 21 mai 2018
Lalaiala
oopsie_daisy [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 14:53
+8/10
Vaaaai, dar cit timp le mai trebuie sa se tot sesizeze si contra sesizeze?
Deja scandalul inregistrarii cu pricina a explodat in presa de luni de zile.
Tot stau si se scarpina in cap, cautind cum sa o mai dea la intors (pardon pentru dublul sens).
Acum le-a venit ideea ca poate nu e dinsul in inregistrare? Pai atunci de ce a mai mers saracul la DNA, plingindu-se ca e santajat si mai apoi a acceptat sa umble cu microfoanele pe sub sutana (pardon din nou pentru dublul sens)?

Ofofof, si vai vai vai? Cica nu poate fi suspendat de la slujire? Pai nu poate sa isi ia si el un concediu, ceva? Crede BOR ca se compromite mai putin nesuspendindu-l?
Dimpotriva, sa il lasi pe monahul dovedit si ca a avut relatii sexuale, si mai ales homosexuale sa oficieze slujbe, e mult mai rau pentru credinta decit sa il opresti de la a sluji "preventiv", pina la lamurirea cazului.
Care de altfel e clar, doar ca BOR inca nu stie ce poveste sa brodeze ca sa il spele putin cu inalbitor de pacate capitale.
.
theo667 [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 15:17
-4/6
Hai domle da ce-a facut ca n-a dat la nimeni in cap, adica a dat dar mai asa cu placere si consimtamant,si ce mai suntem pe vremea lui ceasca sa se asscunda lumea in parcul operei?!
In gluma sau in serios?
oopsie_daisy [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 17:30
+4/4
Daca vorbiti in gluma, e o gluma proasta.
Daca e in serios, problemele sint 2:
- unu, ca episcopii sint ieromonahi/calugari, deci au juramint de castitate. Cu alte cuvinte, nu au voie sa f**ä.
- doi, daca totusi o fac, impotriva rinduielilor ortodoxe, ar fi bine sa nu o faca cu un alt barbat, intrucit homosexualitatea e cum nu se mai poate de interzisa de ortodoxie.
- trei (bonus), ca domnul episcop e dovada perfecta a lui "sa nu faci ce face popa, sa faci ce spune popa"
- patru (bonus doi): cine, daca nu BOR ii dadea cu foc inainte impotriva homosexualitatii si pentru familia traditionala? Ma gindesc ca si domnul episcop si-o fi minat enoriasii la donatii si strins de semnaturi in acest sens
Daca preotii ar accepta
t_beriu [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 16:40
+3/3
casatoria persoanelor de acelasi sex, atunci teoretic si episcopul ar fi putut fi hirotonisit din prima impreuna cu un alt preot (Pomohaci, de ex), daca tot ii plac lui fesele bisericesti.
Toata lumea era fericita...Dar ei nu si nu...
Tare mi-e ca episcopul are cunostinta de alte cazuri asemanatoare (tot sus-puse), de poate asa usor sa tina piept scandalului. Pur si simplu santajeaza si el pe altcineva.
Teoretic
oopsie_daisy [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 17:31
+3/3
Teroretic asa ar fi, dar episcopii sint calugari, deci nu pot sa se casatoreasca nici macar cu femei, pentru ca au juramint de castitate.
Da, da...
Cataleya [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 15:12
+5/5
...si specialistii aia "independenti" vor fi de pe undeva de pe langa Moscova....

Parca acum 2-3 zile, nu stiu care sinod sau care adunatura de mitropoliti s-a pronuntat deja, cum ca ala din film n-ar fi popa Barladeanu si ca totul e o inscenare. Pai la ce bun mai aveti nevoie de "specialisti" daca popii aia cu turle de biserici pe cap au dat deja verdictul?
"Ar aparea"?!
billy34 [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 15:35
+3/3
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21899007-purtatorul-cuvant-patriarhiei-scandalul-filmuletului-care-preot-face-sex-student-confirm-persoana-din-imagine-este-episcopul-husi.htm
APARE! Sexprimati-va coRect, ca nu e impozabil...
Reconstituire
Teo3000 [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 16:06
+6/6
Prea zburdalnicul acuzat a cerut probabil reconstituire, dar cum sunt prea multe presupuse victime, selectarea celor care vor juca in reconstituirea faptelor dureaza. Poate ca proba practica se da cu fiecare membru al comisiei de evaluare si selectie in parte, poate vor sefii cei mari sa aiba decizia finala, cine stie? Incurcate sunt caile Domnului.
Nevinovat +...
Sani [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 16:35
+5/5
...ca pedeapsa va participa la toate marsurile pentru familia traditionala...

Hai bai BOR, doar n-o sa recunoasteti acum un biet pacat cand n-ati recunoascut tradarile din '48, '89 !?

Asa un pacat mic sa va ia de la o farfurie asa mare!
mare porcarie
traiang [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 16:45
+5/5
Indiferent ca este Pomohaci,episcopul de Husi sau cel al Tomisului orice fapte grave de moralitate intr-un fel sau altul ar trebui sa ii scoata din circuitul bisericesc fara prea multe tergiversari caci altfel se arunca anatema pe toata biserica Si asa sunt multe exemple de preoti in conflicte cu comunitatile sau cu nu stiu ce taxe aberante la inmormantari etc Daca si biserica care este sau ar trebui sa fie un reper moral se duce la vale ce sa mai spun de politicieni acest grup infractional organizat cum bine este caracterizat
Religia e o aiureala, toti preotii sunt sarlatani
Jos_Dictatura_Dragnea [utilizator], Luni, 17 iulie 2017, 23:30
0/0
Nu stiu ce-i pe inregistrare si chiar nu-mi pasa.

Dar daca un preot e homosexual, problema e ca e preot! Nu alta!
comenteaza