Episcopia Husilor a anuntat ca va lua masuri "canonico-disciplinare" fata de cei trei preoti arestati la domiciliu pentru fapte de coruptie, dupa ce l-ar fi santajat pe episcopul Corneliu Barladeanu cu un filmulet compromitator, scrie News.ro. Deocamdata, sefii preotilor din judetul Vaslui asteapta ca organele de ancheta sa definitiveze cercetarile in acest caz.

Cei trei preoti din judetul Vaslui arestati la domiciliu pentru 30 de zile dupa ce ar fi cerut bani sau functii pentru a nu face publice imagini video in care episcopul Husilor ar aparea in ipostaze compromitatoare vor fi sanctionati pe linie canonica de catre ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane.

Reprezentantii Episcopiei Husilor au anuntat ca, deocamdata, se asteapta finalizarea anchetei derulate de catre Directia Nationala Anticoruptie, in functie de ale carei rezultate vor aplica si masurile disciplinare de rigoare.

"Episcopia Husilor aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca a luat act cu profunda ingrijorare si regret de situatia creata de catre Jitaru Sebastian Cristi, preot arhimandrit la Catedrala Episcopala Husi, Damian Gheorghe, preot de caritate la Spitalul Judetean Vaslui si Bumbu Razvan Mihail, preot paroh la Parohia Valeni. Nadajduim, totodata, ca institutiile abilitate ale statului vor clarifica aceasta speta, urmand ca, dupa pronuntarea finala a acestora, sa fie hotarate si masuri canonico-disciplinare potrivit Regulamentului autoritatilor canonice disciplinare si al instantelor de judecata ale Bisericii Ortodoxe Romane", sustin reprezentantii Episcopiei Husilor.

Sefii preotilor din judetul Vaslui ii asigura, in acelasi timp, "pe toti fiii duhovnici" ai Eparhiei Husilor ca "aceste incidente sunt tratate cu maxima responsabilitate pastorala, pentru o activitate transparenta si in conformitate cu crezul crestin".

Cei trei preoti din judetul Vaslui retinuti de catre DNA pentru fapte de coruptie dupa ce l-ar fi santajat pe episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu cu un filmulet compromitator au fost plasati, vineri, de catre instanta, in arest la domiciliu. Potrivit anchetatorilor, pentru a nu da publicitatii o posibila inregistrare video, preotii ar fi pretins bani sau functii.