Pe 11 iunie urmeaza sa aiba loc alegeri locale partiale in 49 de localitati din mai multe judete din tara, iar de cand a inceput perioada de campanie electorala presedintele PSD Liviu Dragnea s-a aflat in turneu prin tara. Alegerile au loc ca urmare a demisiilor unor titulari, situatiilor de incompatibilitate, invalidarii mandatelor, decesului sau aplicarii unei pedepse privative de libertate.

Liviu Dragnea in costum traditionalFoto: Facebook - Liviu Dragnea

Cel mai cunoscut caz este al Craiovei, unde exista primar interimar dupa ce Lia Olguta Vasilescu a fost aleasa deputat si a optat pentru acest mandat, fiind apoi numita ministru al Muncii.

Liderul PSD a fost mai intai in Craiova, apoi in judetele Calarasi, Ialomita, Medias (Sibiu), Zalau si Bistrita, pentru ca saptamana aceasta sa mearga in judetele Olt si Teleorman, apoi in judetul Bacau - atat in municipiul Bacau cat si in Moinesti unde sunt alegeri, iar sambata va ajunge in judetul Maramures, unde se va intalni si cu candidatii la alegerile partiale din acest judet.

Dragnea a participat la diverse intalniri, mai serioase sau mai putin - de la vizite in spitale si inaugurari de sali la festivalul portului popular, unde s-a imbracat in costum tradtional, sau plantatie de rosii.

Alegerile partiale vor fi organizate in cinci municipii:

  • Moinesti (judetul Bacau)
  • Craiova (judetul Dolj)
  • Targu Jiu (judetul Gorj)
  • Lupeni (judetul Hunedoara)
  • Roman (judetul Neamt)

si noua orase - Rasnov, Lehliu Gara, Amara, Fierbinti-Targ, Tandarei, Ulmeni, Baia Sprie, Busteni, Baicoi si in 35 de comune.