PROFIL Cine sunt principalii candidati la prezidentialele din Franta, cruciale pentru viitorul Uniunii Europene - Hotnews Mobile
1 € 4,6660 1 USD 4,0348joi 21 iun 2018
extrema dreapta?
hamham [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 10:56
-2/16
dar de ce le pen e considerata extremista? care din masurile propuse de ea sunt "extremiste"?

de exemplu, reducerea imigratiei ilegate doar o masura extrema nu e. ci una de bun simt.
s-au saturat oamenii de allahu akbar... bum!
De mine
RedGuard [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 13:17
0/2
pot să-și închidă granițele pentru toți. Nu pot să spun că Europa fără Franța va fi ceva rău.

Și francezii oricum cumpără numai produse naționale, așa că toată lumea va fi fericită.
cum indraznesti?
Point [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 13:31
0/4
rasistule xenofobule misoginule sexistule homofobule(sorry,nu mai pot) si om de nimic?!
refugies bienvenu

cam asta primesti daca le arati ce greseli enorme,INCA fac.
si daca s-au aturat sau nu,vedem curand.gandul meu e ca nu.
ISIS
Snitzelvienez [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 13:37
+1/3
Pt ca asa vrea ISIS (israeli secret intelligence service)
Ha ha ha
Bogdan_100 [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 15:26
+2/2
Aia cu bum sunt cetateni Francezi la a doua generatie. Cam toti imigrantii veniti acum in Franta vor sa fuga cat mai repede de pe aici : in UK, Suedia, Belgia, Olanda...
"Sistemul" lupta pt supravietuire
animatron [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 12:10
+3/3
UE trece printr-o profunda criza existentiala, provocata de deficiente sistemice, democratie deficitara, neputinta in fata imigratiei si islamismului, lipsa de identitate.

UK nu era membru fondator si nici un membru entuziast, Brexitul fiind considerat de tarile fondatoare ca o sansa de restartare a unor politici de integrare mai accentuata (Londra se opunea ferm).

Dar simpla posibilitate ca o tara ca Franta sa aiba ca prim partid in numar de voturi (si acest partid sa dea eventual si o presedinta) un partid ultra-nationalist e un simptom fara echivoc al crizei UE.

"Sistemul" francez de control societal e format dintr-o clasa politica majoritar ancorata la "federalismul" european, mass-media mainstream aflata sub control politic (ex, 30% din presa regionala apartine unui singur proprietar, membru PS si membru in guvern!!) si o justitie puternic politizata (3 sindicate in magistratura, fiecare cu "culoarea" sa politica).

"Sistemul" a decis ca singura bariera eficienta in fata unei victorii nationaliste ar fi un candidat care sa ia voturi din ambele tabere clasice, dreapta si stanga.

Asa ca socialistul Hollande nu se mai prezinta (fara precedent in ultimii 50 de ani, cel mai detestat presedinte din 1958 incoace), candidatul oficial Hamon nu e sustinut de establishmentul socialist, iar candidatul de dreapta Fillon are dosare penale deschise in plina campanie electorala de catre Parchetul National Financiar (creat recent si activat acum) unde magistrati sunt fosti membri ai unor cabinete guvernamentale de stanga !

S-a incercat de asemenea atacul "penal" si la Marine Le Pen, dar electoratul acesteia e complet insensibil la asa ceva, e obisnuit cu insultele, stigmatizarea si hartuirea mediatica si judiciara.

Macron, e ironizat de toti adversarii sai pt faptul ca e de acord cu orice, chiar daca se contrazice singur.
Dar e sustinut ferm de presa, guvern si o majoritate a nomenclaturii politice si intelectuale.
Intentie de vot si certitudinea votului
animatron [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 12:29
+1/3
Sondajele serioase, precum Ipsos de astazi, explica in detaliu ca "intentie de vot" nu inseamna si certitudine de vot, un alt parametru luat in calcul la sondare !

Intentia de vot pentru fiecare candidat a variat:

-centristul Macron, de la 21,5% pana la 25%
-nationalista Le Pen, de la 21,5% pana la 25%
-conservatorul Fillon, de la 18% pana la 22%
-"bolivarianul" Melenchon, de la 11% pana la 19%

Dar certitudinea exprimata in interiorul intentiei de vot e diferita de la candidat la candidat, electorii fiecaruia fiind siguri de votul lor in proportiile urmatoare, pe 20 aprilie:

-centristul Macron, 74%
-nationalista le Pen, 89%
-conservatorul Fillon, 81%
-extremistul de stanga Melenchon, 71%

In clar, cei mai siguri de votul lor sunt alegatorii nationalisti si cei conservatori, cei mai nesiguri sunt cei de stanga si centristii.

Daca s-ar mentine aceste tendinte si in ziua votului, atunci fiecare candidat de mai sus ar "concretiza" urmatoarele procente minime-maxime din intentia de vot:

-centristul Macron, 17-19%
-nationalista Le Pen, 19,5-23%
-conservatorul Fillon, 15-19%
-extremistul de stanga Melenchon, 8-13%

Se vede clar ca cel mai bine stau Le Pen, Macron si Fillon, dintre acestia trei doar Le Pen fiind aproape sigur in turul 2.

De aceea, Melenchon face continuu mari mitinguri, folosind inclusiv tehnologia hologramelor pentru a vorbi "simultan" in 4-5 orase. E obligat sa convinga electoratul stangist ca el e candidatul "adevarat" de stanga, nu unul ca Macron.

Iar Macron e sustinut masiv de presa nationala si regionala, pe retele sociale de catre militanti, e necesar ca el sa convinga ca merita sa i se dea "votul util", sa se demonstreze cu sondaje ca e singurul capabil sa o infranga pe Le pen in turul 2.

30% dintre electori inca nu stiu cu cine vor vota, iar dintre cei siguri ca merg la vot 4% au refuzat sa spuna cu cine ar vota (adica peste marja de eroare).

Absenteismul "diferentiat" (pe "familie" politica a electorilor) va juca un rol esential.
Analiza precisa
Ziky [anonim], Vineri, 21 aprilie 2017, 19:24
0/0
Foarte bun comentariul!
despre favoritul presei, Macron,
__alex__ [utilizator], Vineri, 21 aprilie 2017, 14:47
+2/6
ar merita citit articolul http://www.globalresearch.ca/big-stakes-in-the-french-presidential-election-global-governance-versus-the-people/5582937

si veti intelege de ce il rasfata presa. Un catel docil al marelui capital.
Derbedei si candidati
Ziky [anonim], Vineri, 21 aprilie 2017, 15:37
+2/4
Aseara in timp ce urmaream pe TVR1 emisiunea politica #România9 avnd ca subiect fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009 (Basescu si camarila) avand invitati de marca, Cristoiu, Pieleanu, Dinescu, Teodorescu, se anunta din Paris atacul armat terorist, si am trecut France 2 unde am urmarit dezbaterea candidatilor la presedentia Frantei. Fiecare din cei 11 candidati a avut 15 min sa-si prezinte programul, mesajul politic si sa raspunda celor doi moderatori. Nici unul nu a convins, aveam senzatia ca ascult limbajul de leme al activistilor comunisti si socialisti.
Le-am citit bibliografiile si sunt incredibile: unii exmatriculati din liceu dupa ce au detonat gaze lacrimogene in sala de clasa, altii falsificatori de acte, altii mincinosi in declaratiile de avere, altii spioni jucand la doua capete. Daca partidele franceze au propus asemenea candidati derbedei, viitorul Frantei si al UE este sumbru cu oricare dintre acesti derbedei presedinte!
criza de elite
revo [utilizator], Sâmbătă, 22 aprilie 2017, 8:43
0/0
Deci este acelasi fenomen ca si in USA: elitele nu mai sunt elite si nu mai pot produce lideri. In Romania tot s-a mai gasit un Iohannis, care nu este usa de biserica si e garantat varanul, dar e un om decent.
comenteaza