Comisia de disciplina a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui nu a gasit niciun cadru medical vinovat in cazul unui bebelus in varsta de 8 luni care, la inceputul lunii februarie, a murit la 4 zile dupa ce a fost internat in unitatea sanitara cu febra si durere de dinti, relateaza News.ro. Cazul este analizat de catre specialistii Colegiului Medicilor din Vaslui.

Cadrele medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui care l-au avut sub ingrijire si tratament pe bebelusul de opt luni mort la patru zile de la internarea sa, cu o durere de dinti, si-au indeplinit sarcinile de serviciu. Aceasta este concluzia la care a ajuns comisia de disciplina a unitatii medicale vasluiene, in urma anchetei interne desfasurate in acest caz in care mama copilului a acuzat personalul spitalului ca i-a neglijat fiul, tratandu-l cu superficialitate.

"In cadrul comisiei de disciplina, s-a stabilit ca, din punct de vedere al conduitei medicale, nu s-a facut nicio greseala. Cadrele medicale au respectat toate protocoalele si procedurile de lucru astfel incat nu a fost luata nicio masura administrativa", a declarat luni managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Conducerea spitalului din Vaslui a dispus efectuarea unei anchete interne in acest caz, dupa ce mama bebelusului a acuzat o parte din cadrele medicale ale Sectiei Pediatrie din Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui ca nu si-au facut meseria. Femeia sustine ca atat asistentele, cat si medicii i-au tratat fiul cu superficialitate, dupa ce a fost internat cu febra si dureri de dinti. Desi starea de sanatatea a baietelului s-a degradat de la o zi la alta, afirma mama acestuia, cadrele medicale au intrat in alerta abia in a treia zi de la internare, atunci cand au decis sa-l transfere, in stare grava, la un Spitalul de Copii Iasi unde, dupa o zi, a murit.

In urma autopsiei, medicii legisti au stabilit drept cauza a decesului "sepsis cu diseminare meningiana cu pneumococi".

Directia de Sanatate Publica Vaslui a inceput propria ancheta in acest caz, insa, pe langa rezultatul cercetarii interne desfasurate de Spitalul Judetean, asteapta si concluziile Colegiului Medicilor Vaslui, care trebuie sa stabileasca daca a fost vorba despre malpraxis.