Ransomware, grija numarul unu a expertilor in securitate IT in 2017 - Hotnews Mobile
1 € 4,6660 1 USD 4,0348joi 21 iun 2018
Nu inteleg un lucru...
JestersTear [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 11:39
+2/2
... daca fac o frauda cu carduri, politia ma salta imediat. Insa daca fac o frauda de tip ransomware nu pot fi saltat?
Dincolo de softuri antivirus, antiransomware, etc, nu exista autoritati care sa incerce sa urmareasca si stopeze fenomenul la nivel transfronalier? Ma refer la un fel de Interpol informatic.
Si daca ar fi
mitg [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 14:47
+3/3
Sa zicem ca ar fi posibil cu usurinta sa identifici detinatorii "conturilor"; acestia vor fi inevitabil in Rusia, Bangladesh, Ucraina, Seychelles sau alte tari in care nu exista nici vointa, nici putinta necesara ca autoritatile sa combata crimele informatice de acest gen.
In plus
rubberdick [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 16:16
+1/1
Platile se fac prin Bitcoin. Greu sau imposibil de urmarit.
Am fost...
Andra99 [utilizator], Luni, 20 martie 2017, 19:00
0/0
..victima unui asemenea atac. Eu cred ca o asemenea infrastructura IT care a stat la baza atacului caruia i-am cazut victima nu se poate realiza fara implicarea unui stat. Fiecare victima avea o pagina dedicata pe un server accesibil numai prin tor browser. Pagina respectiva era conectata inclusiv cu un cont de bitcoin. Imediat dupa efectuarea platii, s-a schimbat statusul pe aceasta pagina in "platit" si s-a putut descarca executabilul care a decriptat fisierele. Dupa cateva zile, serverul respectiv a disparut pur si simplu. Banii au ramas in contul de bitcoin, dupa care au fost transferati intr-un cont colector, unde deja era echivalentul a aproape 900.000 USD. Pe urma au urmat sute de tranzactii spre alte conturi bitcoin de valori mici. Mai urmareste-i... Pacat ca autoritatile nu ii urmaresc pe acesti infractori. Ar merita vanati si pedepsiti cu dronele, daca nu se poate altfel :-)
Stimata doamna
rubberdick [utilizator], Marţi, 21 martie 2017, 0:04
+2/2
Securitatea sistemelor Dvs, backupul periodic, trainingul facut oamenilor din echipa Dvs, toate nu cad in seama guvernelor uneor tari straine ci a Dvs. De asemenea sa fie sistemele actualizate la zi, etc.

Imi pare rau ca vi s-a intamplat asa ceva insa echipa Dvs de IT lasa de dorit. Da, toate aceste operatiuni necesita timp si bani. Exact banii care vi s-au scurs printre degete puteau fi investiti in IT si in proceduri si training. Toate acestea va faceau reteaua mai rezistenta la astfel de atacuri si oamenii mai pregatiti. Asa ati platit si banii si reteaua Dvs e la fel de vulnerabila ca in ziua zero.
comenteaza