Sustinerea parlamentara a actualului guvern nu va fi afectata de eventuale miscari create in urma situatiei existente in ALDE, a declarat duminica seara, intr-o emisiune la Romania TV, presedintele PSD, Liviu Dragnea. El a adaugat ca nu intelege de ce co-presedintele ALDE Daniel Constantin "este atat de suparat" si a sustinut ca, daca acesta ar vrea sa iasa din guvern, este doar o optiune personala.

"Azi nu am discutat cu domnul Tariceanu. Am inteles ca au o intalnire si nu l-am sunat nici pe el, nici pe Daniel Constantin. Noi am fost tot timpul deschisi la discutii si intalniri in coalitie, suntem in continuare deschisi. Eu nu cred ca, cel putin de la PSD, sau nu mai sunt sigur daca cineva de la PSD sau din alta parte a luat vreo decizie pentru ALDE. Cel putin in ceea ce ma priveste nu e adevarat, nici nu are cum sa fie adevarat (n.r. ca el ia decizii in ALDE). Eu stiu ca deciziile le iau impreuna, in forul lor de conducere. Alte motive, care mana pe unul sau pe altul sa genereze discutiile astea, poate le stiu dumnealor. Dar nici pe Daniel Constantin nu-l inteleg de ce este atat de suparat si de nervos chiar in perioada asta. Noi ne dorim in continuare sa avem alianta cu ALDE si speram sa avem alianta cu ALDE in intregime, cu toti parlamentarii ALDE, pentru ca sunt colegii nostri, am colaborat bine inainte de alegeri si dupa alegeri. Acuma, daca domnul Daniel Constantin vrea sa iasa din guvern, este o optiune personala. Nu stiu - vrea, nu vrea, pana la urma este decizia dumnealui", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

Liderul PSD spune despre co-presedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu ca este un om foarte stabil, cu experienta politica.

"Si sper ca aceste discutii sa se finalizeze bine Dar pana la urma, eu nu am stat sa urmaresc foarte atent acolo, dar din ce am vazut astazi, noi despre ce vorbim? De parasirea unor posturi din guvern din cauza unui congres? Adica n-am vazut niste chestiuni profunde, de doctrina, chestiuni foarte grave. Inteleg ca un partid vrea sa organizeze un congres, dar asta nu poate sa fie decat de bine, daca majoritatea membrilor doresc asta. (...) Daca cineva vrea sa faca un partid, mult succes, e foarte bine", a spus Dragnea.

Intrebat daca s-ar putea schimba calculele privind sprijinul in Parlament pentru actualul guvern, el a raspuns ca nu. "Eu cred ca nu. Este clar ca aceste miscari si din partea unuia si a altora sunt bine privite de adversarii nostri politici. Eu nu spun ca sunt in cardasie, unii spun asta, dar eu nu cred asta. Dar, cu totul intamplator, sunt niste actiuni care le fac placere celor care sunt adversarii nostri politici. Sustinerea guvernului in Parlament nu va fi afectata", a afirmat presedintele PSD.

Co-presedintele ALDE Daniel Constantin a parasit duminica lucrarile Delegatiei Permanente ALDE, insotit de un grup de membri ai formatiunii, si a denuntat reuniunea ca fiind nestatutara.

"Am convenit acum patru luni de zile ca vom avea presedinte unic. Am convenit ca nu voi candida pentru functia de presedinte, ci voi ocupa functia de presedinte executiv. Ca atare, nu acesta a fost motivul acestor dispute care, din pacate, regret profund ca au iesit in spatiul public. Motivele neintelegerilor au fost legate de modalitatea in care se iau decizii in ALDE. N-am acceptat si nu o sa accept ca cineva din afara partidului din care fac parte sa ia decizii in partidul nostru, cu acceptul unuia dintre copresedinti. Asta este marea problema pe care o avem si asta este pericolul pe care il avem... din pacate il va avea ALDE in perioada urmatoare. (...) Nu voi accepta ca in partidul pe care nu-l voi parasi sa fie luate decizii in mod unilateral", a declarat vicepremierul la iesirea din sala.