Organizatiile PSD Bucuresti si Ilfov, conduse de Gabriela Firea, propun excluderea din partid a lui Mihai Chirica, vicepresedinte PSD si primar al muncipiului Iasi, alaturandu-se astfel multor alte filiale PSD din tara care au cerut fie excluderea, fie sanctionarea lui Chirica.

HotNews.roFoto: Hotnews

Redam comunicatul transmis de PSD:

"Urmare a repetatelor poziții exprimate în ultima vreme de către adversari politici ai PSD, prin care se încearcă cu obstinație acreditarea ideii că în partid sunt disensiuni majore care vor conduce inevitabil la o ruptură, membrii celor două organizații au adoptat trei rezoluții prin care să dea un semnal puternic de unitate și de sprijin pentru echipa care a câștigat cu un scor istoric alegerile din decembrie 2016.

Gabriela Firea, președinte PSD București- Ilfov :

PSD a câștigat de o manieră atât de categorică alegerile pentru că s-a prezentat în fața alegătorilor cu un program de guvernare complet și articulat. Guvernul trebuie să fie lăsat să pună în practică acest program, care este benefic în primul rând pentru oameni. Suntem datori, cu toții, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca această stare de dezbinare a românilor să înceteze. Nu putem construi nimic dacă ne aflăm într-o permanentă în stare de război.

Prima rezoluție se referă la susținerea politică a domnului Liviu Dragnea, Președinte al Partidului Social Democrat, ales legitim în urma scrutinului intern din 11 octombrie 2015. A doua rezoluție prevede sprijinul nemijlocit pentru guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, instalat în funcție în urma rezultatului alegerilor democratice din decembrie 2016.

Prin cea de-a treia rezoluție, cele două organizații solicită Biroului Permanent al PSD și Comitetului Executiv Național al PSD excluderea din partid a domnului Chirica Mihai."