DNA: Petrache a primit excursii la Monte Carlo si Saint Moritz de 57.000 lei de la un primar, care a platit si 10.000 de euro la PNL

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 17 februarie 2017, 16:33 Dosare Anticoruptie


Marian Petrache
Foto: Agerpres
DNA a anuntat punerea in miscare a actiunii penale fata de liberalul Marian Petrache, actual presedinte al CJ Ilfov care ar fi primit de la un primar excursii la Monte Carlo si Saint Moritz de peste 57.000 de lei, plus 10.000 de euro platiti PNL.

Petrache este cercetat pentru luare de mita si santaj pentru fapte din 2008, cand era secretar de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si presedinte al organizatiei judetene a PNL.

Potrrivit comunicatului DNA, in ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt: 

"In cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, in calitatile mentionate mai sus, in schimbul neindeplinirii atributiilor legale, a primit de la primarul unei comune din judetul Ilfov (martor in cauza) foloase necuvenite ce au constat in achitarea contravalorii unor sejururi in Monte Carlo (17.681,84 lei) si in Saint Moritz (39.625,67 lei).  

De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a platit organizatiei politice, suma de 10.000 euro, fara sa primeasca vreun document justificativ pentru banii respectivi. 

Foloasele necuvenite au fost obtinute de inculpatul Petrache Marian prin constrangerea martorului, pentru ca primul sa nu dispuna subalternului sau, prefectul judetului Ilfov, emiterea ordinului de intrerupere a mandatului de primar.  

Anterior, pentru a-si inmatricula un autoturism in Bucuresti, primarul si-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de incetare a mandatului."






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2945 vizualizari

  • -6 (16 voturi)    
    #rezist (Vineri, 17 februarie 2017, 16:57)

    immortal [utilizator]

    E imposibil ca PNL sa fie plin de "penali" !
    :)

    Pai ce facem.... cine mai #rezist acum ?

    Si cu USB ne-am lamurit cum Nicusor Dan a furat bani de la cei care au dorit sa doneze pentru acest partid.... eu zic ca e bine !

    Zilnic asemenea "puscariabili" la tv ne explica cum e cu "justitia" si "statul de drept"
  • +6 (10 voturi)    
    Mai clar de-atat nu se poate. (Vineri, 17 februarie 2017, 16:57)

    Cataleya [utilizator]

    Un primar si-a schimbat adresa de domiciliu intr-o alta localitate, Petrache l-a prins si l-a amenintat cu pierderea functiei. Drept urmare, primarul l-a mituit pe Petrache, ca sa inchida ochii la nelegiuire.
    Sau..
    Primarul s-a inteles cu Petrache inca dinainte sa isi schimbe adresa de domiciliu, iar Petrache i-a spus, OK, fa-o, dar te costa.
    Nicicum nu pica bine, nici unul nici altul.
  • +8 (10 voturi)    
    Cusuta cu ata fosforescenta! (Vineri, 17 februarie 2017, 17:06)

    Cataleya [utilizator]

    Cine naiba isi risca postul de primar, mai da si o spaga de 25.000 de euro, doar pt a-si inmatricula un autoturism in Bucuresti?
    Cred ca la mijloc sunt cu totul alte afaceri , mult mai banoase si mai dubioase.
    • +1 (1 vot)    
      cred ca supraestimati primarul (Sâmbătă, 18 februarie 2017, 20:40)

      Radu_B [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      "cine naiba isi risca postul de primar ... " ?

      Raspuns: un bou care nu cunoate legea, a comis-o si apoi a trebuit sa dea spaga ca sa o dreaga ...


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by