In Europa circula 29 de milioane de masini diesel care emit oxizi de azot mult peste limitele legale, arata un studiu al ONG-ului Transport & Environment. S-a ajuns la concluzia ca sunt 29 de milioane de masini diesel Euro 5 si Euro 6 care au emisii de NOx de cel putin trei ori mai mari decat limitele legale admise, iar cele mai multe circula in Franta si Germania (10,8 milioane unitati), in timp ce in Romania sunt 154.000. La clasamentul pe marci, Dacia are 860.000 de masini cu emisii mari.

Situatia la un an de la izbucnirea DieselgateFoto: Transport & Environment

La un an de la izbucnirea scandalului Dieselgate, Transport & Environment publica un raport in care cuprinde 230 de modele auto. T&E spune ca toate marcile auto care au diesel-uri foarte poluante si a facut un calcul pornind de la teste facute de autoritatile din cateva tari mari, dar si de la baze publice de date.

Autorii studiului spun ca numarul de diesel-uri poluante Euro 5 si Euro 6 care circula pe strazi este cu adevarat socant si arata ca autoritatile nationale au regulemante perea permisive. Situatia este grava mai ales din cauza ca aceste masini vor mai circula (si deci vor mai polua) cel putin inca un deceniu.

Citeste articolul complet pe 0-100.ro