O mare parte din conducerea PMP Timis, in frunte cu presedintele filialei, Radu Lambrino, a trecut la PNL. Partidul Miscarea Populara ramane, practic, aproape fara partid in acest judet, noteaza Timisonline.ro. Fostii lideri PMP au afirmat ca au luat aceasta decizie din dorinta de coagulare a dreptei. Ei urmeaza insa sa primeasca functii in birourile de conducere PNL Timis si Timisoara.

Anuntul decapitarii PMP Timis a fost facut vineri de liderul PNL Timis, Nicolae Robu, care a venit la conferinta de presa saptamanala sustinuta vineri insotit de aproape intreg Biroul Judetean de Conducere al PMP Timis: "Ii avem alaturi de noi pe liderii PMP Timis pentru ca in cadrul demersului de coagulare a dreptei, in cadrul contactelor avute de mai multa vreme la nivel interuman, dar si intre organizatii, am decis impreuna ca incepand de astazi sa facem echipa, prin primirea in PNL Timisoara ai principalilor lideri PMP Timis. Acest demers precede pasul mai mare de coagulare a dreptei. Pasul mai mare va fi atunci cand PNL va fuziona cu PDL. In ciuda scepticismului unora, aceasta fuziune va avea loc. (...) Dreapta trebuie sa se coaguleze si trebuie sa se manifeste pe scena politica ca un puternic partid care sa reprezinte interesele majoritatii din tara noastra", a declarat Nicolae Robu.

Fostul presedinte al PMP Timis, Radu Lambrino, a declarat ca: "Tinta este sa castigam Palatul Cotroceni. Am fost un constant sustinator al ideii de coagulare a dreptei. Nicoiodata, in scurta perioada cat am fost presedintele PMP nu am atacat, nu am criticat partidele de dreapta, ci am venit cu solutii constructive. Este complicat in acest moment sa vedem cum o uniune de partide de stanga isi construieste tot felul de artificii de a atrage electoratul de dreapta."

El a adaugat ca PMP Timis nu se va desfiinta odata cu migrarea conducerii la PNL. Lambrino si-a motivat decizia afirmand ca exista pericolul ca PSD sa castige alegerile prezidentiale din toamna acestui an: "Nu poti sa iesi in fata oamenilor sa vorbesti de un proiect politic pentru 2016, cand principala noastra tinta este ca PSD-ul sa nu castige alegerile prezidentiale din acest an."

Imediat dupa alegerile europarlamentare, la care PMP a castigat doua mandate, cu un scor sub al candidatului independent Mircea Diaconu, o serie de membri importanti au parasit partidul.

Printre acestia se numara Adrian Papahagi si Teodoro Baconschi. Un alt fost PMP-ist, Sergiu Diacomatu, a fost anuntat in 15 iulie drept presedinte al PNL Sector 1, fapt care a starnit nemultumirea liderului PDL, Vasile Blaga, in contextul procesului de fuziune a PNL si PDL.

De asemenea, sociologul Marian Preda a demisionat din functia de presedinte al Fundatiei Miscarea Populara.