Rusia a testat noi rachete de croaziera in ciuda tratatelor in vigoare, scria in urma cu doua zile New York Times. La Brussels, intalnirea dintre Vladimir Putin si liderii UE a fost rece si punctata de critici aduse europenilor de presedintele rus. Intre timp, protestele continua in cea mai mare tara din estul Europei, Ucraina, multi vorbind despre posibilitatea unui razboi civil. Pe fondul acestei instabilitati accentuate, influenta Rusiei in regiune creste.

Octavian MilewskiFoto: Hotnews

Reintram in logica celor doua blocuri geopolitice opuse? Care sunt obiectivele Rusiei? Poate juca Romania un rol pozitiv in chestiunea ucraineana? Care sunt sansele europene ale Republicii Moldova in noul context? Expertul Octavian Milewski a raspuns intrebarilor cititorilor intr-o intalnire online.

  • Octavian Milewski este politolog specializat pe spatial Europei Centrale si de Est. Este alumn al Colegiului Noua Europa, Bucuresti si al programului Black Sea Young Reformers (Black Sea Trust of German Marshall Fund si Center for Applied Policies, Munchen). Colaboreaza cu mai multe think tank-uri si centre de cercetare din Romania, Polonia si Germania.

Mai multe despre contextul politic puteti citi in analiza de aici, iar corespondentele HotNews de la Kiev le gasiti aici si aici.

Nota redactiei:

  • Pentru a pune intrebari folositi formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.