Trei persoane au murit si alte cinci au fost ranite, dintre care doua sunt in stare grava, in urma coliziunii intre un autocar romanesc si un camion slovac in centrul Ungariei, vineri dimineata, a anuntat Autoritatea pentru situatii de urgenta, scrie Mediafax.Cele trei persoane care au murit sunt cetateni romani, dar deocamdata nu sunt date despre raniti, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerul Afacerilor Externe, Doris Mircea, pentru agentia citata.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe a confirmat vineri implicarea unui microbuz romanesc intr-un nou accident rutier pe o autostrada din Ungaria, soldat cu moartea a trei persoane. Purtatorul de cuvant al MAE, Doris Mircea, a precizat pentru Agerpres ca, din primele informatii, rezulta ca un microbuz romanesc a intrat in coliziune cu un camion cu numar de inmatriculare din Slovacia. Un consul al ambasadei Romaniei in Ungaria este in drum spre locul accidentului.

La bordul autocarului se aflau 9 persoane, titreaza Agerpres, citand declaratia adjunctului sefului autoritatii pentru gestionarea dezastrelor din comitatul Pest, Janos Szabo, pentru MTI. Acesta a adaugat ca si soferul camionului a suferit rani usoare.

Potrivit purtatoarei de cuvant a politiei din Pest, Andrea Belicza Beluzsar, politia a deschis o ancheta pentru a stabili circumstantele accidentului.

Amintim ca, in urma cu aproximativ 3 saptamani, a avut loc un alt accident grav in Ungaria, pe autostrada M43, in apropiere de Szeged, in care au fost implicate doua autovehicule romanesti. Un tir care venea din Romania a izbit in plin un microbuz cu romani care veneau din Spania. Potrivit raportului Ministerului Transportului, publicat joi, 10 noiembrie, autovehiculele implicate in accidentul rutier produs la 31 octombrie in Ungaria, in care 14 cetateni romani si-au pierdut viata, prezentau o serie de incalcari ale reglementarilor specifice in vigoare.