Desemnarea lui Dacian Ciolos pentru postul de comisar european pentru Agricultura este un lucru pozitiv, dar ca s-ar putea ca acesta sa fie "un cadou otravit" din cauza dificultatii acestui portofoliu, a declarat sambata, la Targu Mures, presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, citat de Mediafax.

Nastase, care si-a lansat volumul "Interviuri", a declarat ca desemnarea Ciolos pentru postul de comisar pentru Agricultura implica o responsabilitate mult mai mare decat cea a primului comisar din partea Romaniei, Leonard Orban, care a primit portofoliul pentru Multilingvism.

"Sigur, nu vreau sa privesc lucrurile foarte departe in viitor si sa spun ca s-ar putea sa fie un cadou otravit, pentru ca aici vor fi numeroase probleme" a afirmat Nastase.

Acesta a spus ca politica agricola este in acest moment puternic contestata, iar multi reprezentanti ai tarilor europene vor ca politica speciala de subventionare a agriculturii sa fie moderata.

"La un moment dat, sigur va fi nevoie si de un tap ispasitor si de aceea va fi nevoie ca domnul Ciolos, Comisia, domnul Barosso si noi sa fim extrem de atenti pentru ca tari care vor sa primeasca subventii importante sunt Franta, Romania, mai sunt si alte tari fara indoiala, dar s-ar putea ca, la un moment dat, domnul Ciolos sa fie in situatia de a lua decizii nepopulare chiar fata de Romania", a aratat Nastase.