Astazi, 26 martie, este ziua de nastere a Principesei Margareta a Romaniei. In ajunul aniversarii, Principesei Margareta i-a fost decernata Medalia Jubiliara emisa cu prilejul implinirii a 140 de ani de la infiintarea Academiei Romane, un semn de apreciere a meritelor personale acordat de Academie in circumstante foarte rare. Medalia a fost oferita chiar de Presedintele Academiei, dl.Acad. Ionel Haiduc si de Vicepresedintele Academiei, dl. Acad. Dan Berindei, la Palatul Elisabeta, in cadrul unei ceremonii private, informeaza Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai. Principesa Margareta s-a declarat emotionata si onorata de gestul Academiei Romane.

Principesa Margareta
Foto: www.familiaregala.ro
Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai anunta ca in perioada joi 26 – sambata 28 martie va avea loc, la Bucuresti si Sinaia, o serie de evenimente de anvergura cu prilejul Jubileului Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei.

Principesa Margareta va impartasi bucuria acestui moment aniversar cu familia, in primul rand. Ii vor fi alaturi Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, Alteta Sa Regala Principele Radu, Altetele Lor Regale Principesa Elena si Principesa Irina, Nicolae al Romaniei si sora sa, Karina, Excelenta Sa domnul Alexander Nixon, domnul John Walker.

Evenimentele jubiliare vor reuni, de asemenea, invitati regali, prieteni si apropiati ai Principesei din tara si din strainatate, personalitati ale vietii publice romanesti, reprezentanti ai presei internationale.

Joi, 26 martie, va avea loc, la Palatul CEC din Bucuresti, dineul oficial privat in cinstea Principesei Margareta. Locul evenimentului reprezinta una dintre surprizele pregatite Altetei Sale Regale. In acest sens, vom aprecia in mod deosebit discretia colaboratorilor din presa pana la momentul respectiv. La dineu vor participa exclusiv invitatii Familiei Regale.

Cu beneficiarii Fundatiei, foto Alex Galmeanu
Foto: www.familiaregala.ro
Vineri, 27 martie, Regele Mihai, Principesa Margareta, Principesa Elena, Principesa Irina, Nicolae, Karina, domnii Alexander Nixon si John Walker isi vor insoti oaspetii din strainatate intr-o vizita la Castelul Peles. Familia Regala si invitatii sai vor ajunge la Sinaia la orele 11.00.

Tot vineri, 27 martie, la ora 18.30, se va desfasura, la Opera Nationala Bucuresti, un spectacol jubiliar in cinstea Principesei Margareta. Vor participa membri Familiei Regale a Romaniei, invitatii regali si prietenii din strainatate ai Principesei, jurnalisti europeni, personalitati ale mediului cultural, artistic, ale societatii civile si presei din tara. Spectacolul de opera va avea ca specific, de asemenea, mai multe surprize pentru Principesa, surprize pe care cei prezenti le vor descoperi la fata locului.

In 2008, la Nunta de Diamant a Majestatilor Lor
Foto: www.familiaregala.ro
Sambata, 28 martie, Principesa Margareta si oaspetii sai vor vizita, la orele 11.00, Centrul “Generatii” al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, situat in incinta Grupului Scolar de Arte şi Meserii „Spiru Haret” din Bucureşti, sectorul 6. Centrul vine in intampinarea nevoilor varstnicilor, tinerilor, copiilor şi familiilor acestora – intr-o abordare „intergeneraţionala”, noua şi unica in Romania. Centrul aduce laolalta persoane aparţinand mai multor generaţii şi creeaza cadrul in care varstnicii, tinerii, copiii socializeaza, invaţa lucruri noi, se ajuta reciproc şi primesc sprijin din partea Fundaţiei Principesa Margareta a Romaniei. Cu prilejul vizitei invitatilor Familiei Regale va fi prezentat un moment artistic, se precizeaza in comunicatul de presa remis Hotnews.