Proiectul de Ordonanțã ce prevede extinderea programelor naționale de sănătate și în spitalele private nu va fi însoțită de o interdicție pentru medici de a lucra ori la stat, ori la privat, a anunțat miercuri ministrul Sãnătății, Victor Costache, într-o conferințã de presă.

Victor CostacheFoto: AGERPRES

Victor Costache spune că o eventualã interdictie de acest fel pentru medici reprezintã un subiect separat, care nu face obiectul acestei Ordonante: "Este o politică natională care trebuie dezbatută cu toti medicii implicati."

"Este foarte important să punem pacientul în centrul sistemului si sã îl lăsăm sã își aleagă medicul. Relația dintre pacient și medic este foarte importantă", mai spune Victor Costache.

Ministerul Sănătății a publicat, în dezbatere publică, un proiect de Ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, respectiv modificarea anumitor reglementări necesare funcţionării Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, ce prevede extinderea tratamentelor acordate în cadrul programelor naționale de sănătate și la spitalele și clinicile private.

Pacienții asigurați din România, care suferă de boli cronice - precum cancer, infecție cu HIV/SIDA, tuberculoză sau boli cardiovasculare - beneficiază de tratament gratuit în cadrul programelor naționale de sănătate.

CITEȘTE ȘI: