Acordul Brexit nu va fi redeschis pentru negocieri cu succesorul premierului Theresa May, au declarat, marți, mai mulţi lideri europeni pe marginea unui summit de la Bruxelles. "Am fost întotdeauna foarte clar, nu va exista nicio renegociere", a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit La Libre, citat de Rador.

Jean-Claude JunckerFoto: Agerpres

Premierii irlandez, Leo Varadkar, și spaniol, Pedro Sanchez, au fost extrem de fermi. "Cred că le-am oferit o mulțime de oportunități britanicilor pentru a găsi o soluție constructivă. Nu există alte opțiuni decât acordul la care am ajuns", a explicat Sanchez.

Acordul privind ieșirea Regatului Unit din UE a fost aprobat de guvernul doamnei May, dar a fost respins de trei ori de Parlamentul britanic. În fața acestor eșecuri repetate, liderul conservator şi-a prezentat demisia săptămâna trecută.

S-au declarat deja vreo zece candidați la succesiunea sa. Mai mulți, inclusiv ministrul de Externe, Jeremy Hunt, au cerut noi negocieri cu Bruxelles-ul. Totuşi, această opțiune rămâne exclusă de către europeni.