Augustin Zegrean, fost preşedinte CCR: Iohannis nu e obligat să accepte restructurarea Guvernului. Într-un interviu pentru „Adevărul“, Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale (CCR), susţine că preşedintele Klaus Iohannis nu poate fi obligat de PSD să accepte restructurarea Executivului, varianta pentru care insistă Liviu Dragnea. Miza e numirea lui Eugen Nicolicea, unul dintre oamenii fideli liderului PSD, la Ministerul Justiţiei. Zegrean susţine că un dialog între Iohannis şi Dăncilă ar debloca situaţia.

ActualitateFoto: Colaj foto

Liviu Avram: Dragnea a încercat să creeze o lebădă neagră. Azi a constatat că a produs un pui de cioară. Liviu Avram, jurnalist Adevărul, a explicat la Digi24 care este principalul motiv din spatele anunţului lui Liviu Dragnea pe tema candidaturii la prezidenţiale: magistraţii Înaltei Curţi trebuie să anunţe luni o decizie în procesul lui şi, dacă ar avea în faţă un viitor preşedinte al României, decizia lor ar fi mai greu de luat. Pe de altă parte, nici reacţiile din partea premierului Viorica Dăncilă sau a lui Călin Popescu Tăriceanu nu au fost pozitive.

Deutsche Welle: Email de la Ceauşescu pentru mai tânărul său discipol. ”Dragă Liviu, de la dictator la dictator, îţi zic: deşi am stat la putere în România 25 de ani de aur, te admir sincer pentru cei doi şi jumătate ai tăi. Să rezişti tu cu sute de mii de inşi în stradă contra ta! Şi să iei la omor cu gaze şi bâtele jandarmilor o sută de mii de români ieşiţi în stradă la proteste, maltratându-i în faţa televizoarelor la care mimezi democraţia, dar să scapi de pedeapsă până azi! S-o pui la treabă atât de bine pe atât de vrednica ta Carmen Dan, ah, dacă Lenuţa mea era la fel de eficientă la represiuni la care să moară doar un singur gazat, dar să le bage oamenilor frica-n oase!”

Ponta jonglează cu alianțele, dar neagă discuțiile cu grupul Conservatorilor. Fostul premier român Victor Ponta nu intenționează să încheie o alianță cu grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European, deși Pro România, formațiunea pe care a fondat-o, figurează în lista de membri de pe site-ul ECR. De altfel, această asociere a atras deja oprobriul unor lideri socialiști, familie de care Ponta se simte cel mai apropiat, după cum a scris recent EURACTIV, însă liderul neagă alianța cu conservatorii din ECR și vorbește de alte propuneri de colaborare, potrivit Euractiv.ro.

Inventatorul „boschetar“: De la pupitru, a ajuns să doarmă din milă în garaj. Unul dintre primii inventatori ieşeni a pierdut un pariu important cu viaţa. Apartamentul i-a fost luat după ce a împrumutat o sumă de bani cu care să-şi finanţeze proiectele, iar de atunci locuieşte într-un garaj insalubru, lângă blocul central în care omul, acum în vârstă de 80 de ani, a deţinut apartamentul. Inventatorul spune că a purtat sute de procese cu petenţi şi cu statul, pentru a-şi păstra casa, uneori având chiar şi câte trei termene pe zi, scrie Ziarul de Iasi.

Procesul care a împărțit Suedia în două. Copiii de 14 și de 16 ani l-au vânat pe român vreme de trei ore în parc și l-au ucis cu 35 de lovituri, dar au fost salvați de tribunalul care a dat vina pe ficatul bolnav de ciroză al victimei! ”În căutarea lui Gică”, seria pe care Libertatea a documentat-o în Suedia, ajunge azi la al treilea episod. Publicăm acum cronica incredibilului proces de crimă. Cei doi puști, Oliver, 16 ani, el însuși băiatul unui imigrant ungur, și Emil, 14 ani, n-au fost condamnați pentru crimă. Judecătorii au considerat că ficatul bolnav al românului Gică n-a rezistat unor lovituri care, în mod normal, nu l-ar fi ucis.

Cluj: Cum vrea primăria să reorganizeze traficul la intrarea în cel mai mare cartier al orașului. Iată varianta proiectanților angajați să găsească soluții. O propunere de compromis pe 5-10 ani în care se încurajează traficul spre centrul orașului până la crearea altor alternative de mobilitate în Cluj-Napoca; așa a fost rezumată varianta propusă de proiectanții aflați în contract cu Primăria. Proiectul care ar permite extinderea sistemului de benzi dedicate pornite din centrul orașului spre cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, este estimat la peste 10 milioane de euro, din care peste 2 milioane de euro reprezintă costuri pentru exproprieri, potrivit Actual de Cluj.

Baronii PSD îl contrazic pe Liviu Dragnea: Candidatul la prezidenţiale se alege în Congres. Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an, Liviu Dragnea a răspuns „după alegeri, chiar duminică seară o să anunţăm” şi că „PSD se va pronunţa duminică seara, după alegeri”. Contactaţi de Digi24.ro, mai mulţi lideri ai PSD au precizat că doar în forurile statutare ale partidului poate să fie ales candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale. Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu a declarat pentru Digi24.ro că interpretarea declaraţiei lui Liviu Dragnea a fost „excesivă”.