Președintele Donald Trump pare să confirme faptul că Statele Unite au condus un atac cibernetic împotriva unei entități din Rusia în timpul alegerilor parțiale de anul trecut pentru congresul american, scrie CNN.

Trump în MichiganFoto: Captura YouTube

"Aș prefera să nu spun asta, dar puteți crede că acest lucru s-a întâmplat și s-a întâmplat în timpul administrației mele”, a spus Trump, într-un interviu pentru Fox News, întrebat în legătură cu informațiile potrivit cărora ar fi autorizat un atac cibernetic asupra Rusiei în timpul alegerilor de anul trecut.

Presat să spună de ce nu a vorbit despre ascest lucru, Trump a spus că nu i s-a permis să vorbească despre probleme de intelligence. ”Nu vor ca eu să vorbesc, serviciile de informații m-au rugat să nu vorbesc despre intelligence. Știți, uneori, serviciile secrete sunt bune, dar uneori te uiți la Comey (fostul șef FBI -n.red), te uiți la Brennan (fostul șef CIA-n.red) și te uiți la Clapper ( fostul șef al Serviciilor Naționale de Informații- n.red) , și se presupune că ar trebui să îi cred? Nu am crezut niciodată în acea parte a serviciilor de informații”, a comentat el.

Contactat de CNN, Consiliul Național de Securitate a refuzat să comenteze.

"Nimeni nu a fost mai dur cu Rusia decât mine”, a mai susținut Trump referitor la criticile potrivit cărora ar fi doar marioneta lui Vladimir Putin.

Trump pare a se referi la o operațiune despre care Washington Post a relatat pe larg în februarie. Potrivit relatărilor, militarii americani au blocat accesul unei „ferme rusești de trolli” în timpul alegerilor. Operațiunea împotriva companiei, înregistrată de un oligarh apropiat al lui Vladimir Putin, a fost derulată pentru a preveni amestectul în procesul electoral, în condițiile în care aceeași organizație a fost implicată în scandalul privind influențarea alegerilor prezidențiale din 2016.

Washington Post nota atunci că Trump ar fi autorizat întreaga operațiune.