​Ciclistul sloven Tadej Pogacar a câştigat sâmbătă, la Pasadena, ediţia 2019 a Turului Californiei şi a devenit la 20 de ani cel mai tânăr învingător din istoria competiţiei la finalul etapei a şaptea, ultima, în care s-a impus la sprint olandezul Cees Bol (Sunweb), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Tadej PogacarFoto: Amgen Tour of California

Pogacar, care a mai câştigat în acest an Turul Algarve, a preluat tricoul de lider după etapa a 6-a, cea mai dificilă a cursei, cu sosirea în ascensiune pe Mont Baldy (1.278 m).

În clasamentul general, Pogacar i-a devansat pe columbianul Sergio Higuita (Education First) cu 16 secunde şi pe danezul Kasper Asgreen (Deceuninck) cu 17 secunde. Asgreen i-a pus în pericol victoria lui Pogacar după ce s-a alăturat unei evadări şi la un moment dat recuperase diferenţa, dar UEA Emirates şi Sunweb au colaborat şi i-au prins pe fugari spre finalul etapei.

La finalul etapei a şaptea, între Santa Clarita şi Pasadena (141 km), Bol l-a învins la sprint pe slovacul Peter Sagan (Bora) şi pe belgianul Jasper Philipsen (UAE Emirates).