​​Comisarul European Corina Crețu susține că nu a primit nicio solicitare de întâlnire de la ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, așa cum acesta din urmă a anunțat sâmbătă acuzând-o că nu a vrut să-l primească la Bruxelles.

Corina Cretu Foto: Hotnews

„N-am primit, nici eu, nici echipa mea, nicio solicitare de la dl Teodorovici pentru a avea o întâlnire. Preocuparea mea principala e ca proiectele să meargă mai departe. După 26 mai sunt dispusă să mă întâlnesc cu orice reprezentant al Guvernului pentru a discuta despre evaluarea și deblocarea proiectelor. Rămân la dispoziția autorităților din statele membre, deci și România, pentru a accelera absorbția fondurilor europene. Îmi pare rău că s-a ajuns la atacuri care divizează societatea românească. Orice premier și ministru își pot aduce aminte foarte bine că ușa mea a fost întotdeauna deschisă. Sper ca această ultimă săptămână de campanie electorală să nu divizeze și mai mult societatea românească”, a declarat Corina Crețu, contactată de HotNews.ro.

Ministrul Finanțelor a susținut, într-o postare pe Facebook, că, aflat la Bruxelles, a dorit să aibă o discuție cu oameni din echipa Corinei Crețu, însă comisarul european a refuzat acest lucru.

„Comisarul Crețu, nu doar că a refuzat să primească un ministru român - fapt scuzabil doar de o agendă publică încărcată - dar și mai grav, a interzis și celor de la nivelul tehnic din cadrul structurii Comisiei Europene responsabilă cu politica regională - DG Regio - să primească delegația României”, a scris Teodorovici pe Facebook.